Brislingfartøy i Odda 1985
Over ser vi et bilde tatt under brislingfiske i Hardanger i 1985 (Se evt. bildet i litt større format). Bildet publiserers med tillatelse fra fotograf Jan Gravdal. Bildet viser - innerst til venstre - "Brattøy" (H 3 AV) fra Austevoll med "Vågsnes" (H 43 av) utenfor. Helt til høyre skimter vi "Nystrand" og litt av taket på "Boholmen". De sistnevnte vises godt på bildet nedenfor. 

Også bildet over er tatt av Jan Gravdal, og 1985 var et godt år for de mange notlagene som fisket i fjordene. På bildet ser vi "Borgøyfjord" (R 33 TV) til høyre (Se evt. en litt større versjon av bildet). På fiskeri.no ligger fra før et bilde av båten fra 70-tallet (fotografert av Kåre Grønsnes). Til venstre (med baugen imot) ser vi "Boholmen" (R 175 TV) innserst  På Kystbloggen ligger bilder av båten på størjefiske på 1970-tallet. På utsiden av "Boholmen" ligger "Nystrand" (H 115 B). Også "Nystrand" er omtalt med bilde på Kystbloggen da den var på størjefiske. Tidligere har Kåre Grønsnes sendt inn dette bildet av båten, og da med samme følgefartøy som på bildet over. Sjarken bakerst (med blått tak) kan være "Nøstbakken". 

Takk til Jan Gravdal for å få vise disse flotte bildene, og takk til Kåre Grønsnes for å ha hjulpet til med å identifisert flere av dem. Kjenner du igjen flere av båtene på bildene, så send gjerne en epost til fiskeri(a)fiskeri.no.

Tilbake til Diverse       Til fiskeri.no
website counter