Fotografering og Internett - mange muligheter

Send inn bilder til fiskeri.no - hele prosessen

I takt med prisutvikling og tilgang på digitale kamera, kommer det inn stadig flere bilder til fiskeri.no. Dette foreløper på følgende måte.

1. Du sender en epost til fiskeri@fiskeri.no. Vedlagt legger du bildefilene du vil vise og gjerne litt tekst om når bildet ble tatt, hva det viser og annen relevant informasjon. Det er viktig at du ikke sender inn bilder du ikke har rettighet til å gi videre.

2. Når fiskeri.no mottar e-post med mange bilder, blir disse ofte lagt ut to og to. Det er derfor ikke sikkert at alle bildene dine vises samtidig. Send gjerne inn bilder av mange "like" motiv. Da foretar fiskeri.no et utvalg av det "beste".

3. Før bildene blir lagt ut, blir bildestørrelsen gjort om til ca. 500 pixlers bredde. Dette gjøres for at fila skal være lett å laste ned for de besøkende og for at bildet ikke så lett kan "misbrukes" (brukes til original til kvalitetstrykk på fotopapir). Under denne forminskningsprosessen tas det gjerne utsnitt for at mest mulig av hovedmotivet skal vises. Det hender også at lys, kontrast og lysbalanse justeres for å gjøre bildet bedre. Noe kan du gjøre selv med bildene ved å laste ned og installere gratis bildeprogram.

 

Fordeler med å vise bildene på fiskeri.no

De fleste sender inn sine bilder av ren interesse for å dele dem med alle dem som besøker fiskeri.no. For noen har dette inspirert til å drive mer med fotografering og bildebehandling. Det er alltids hyggelig å vite at bildet ditt - på kort tid - blir sett av flere tusen internettbrukere, og at det er mange der ute som deler dine interesser

Å tjene penger på bildene dine

For enkelte er fotografering en lidenskap, og mange kunne nok ønske å leve av det. Dette er imidlertid en tøff bransje med stadig flere aktører. Samtidig har den digitale utviklingen gjort de fleste i stand til å blir "proffe" fotografer. Dessuten er det nesten gratis å ta bilder med digitalt kamera, og det er like gratis å sende dem med e-post. Dette har gjort at prisene på bilder er mye lavere nå enn for 10-15 år siden. Mulighet for salg og bytting av bilder er likevel tilstede når du viser dine bilder på fiskeri.no. Du kan be om å få satt inn e-postadressen din i bildeteksten. Ved flere tilfeller er fiskeri.no blitt kontaktet angående observasjonene og bedt om å komme i kontakt med fotografen. Flere av bildene på "observasjoner" er altså blitt solgt ved at de er vist på fiskeri.no. For andre muligheter for salg av bilder og andre inntektsmuligheter med Internett, anbefales webinntekt.com

 

Få økt besøk til din egen nettside

Hvis du ser på bildene som er kommet inn de siste årene, vil du se at ved flere bidrag er det lagt ved linker til private nettsider. Har du en egen nettside vil slike linker selvsagt gi økt trafikk til din side. Du kan derfor be om å få satt inn link til eget nettsted når du viser bilder på observasjoner. Nettsidene dine må da ha relevant innhold. Dette er en gratis form for annonsering, men det tjener alle at flest mulig får delt sine interesser på nettet. Vil du vite mer om hvordan du kan tjene penger på å selge dine egne bilder, anbefales artiklene på Webinntekt.

*

Lag din egen nettside              Tjen penger på din nettside