Observasjoner, bilder og opplysninger om båter 2005

Digitale foto og opplysninger publiseres ved at du sender dem per e-post til denne adressen 

Desember 2005 Se nye båtbilder og bilder fra tidligere år
ChristianEndreDyroy.jpg (95123 byte)

"Endre Dyrøy". Det er Christian Tyssøy som har sendt inn bildet av "Endre Dyrøy". Bildet ble tatt i går (søndag) og viser båten på vei nordover Kobbeleia.

FrodeLibas.jpg (47095 byte)

"Libas". Det er Frode Leidland som har sendt inn bildet av "Libas" (t.v.). Bildet er tatt i Kopervik for en tid tilbake.

ChristianGerda05a.jpg (93581 byte)

"Gerda Marie". Det er Christian Tyssøy som har sendt inn bildet til venstre. Bildet viser "Gerda Marie" på vei sørover i Kobbeleia med 600 tonn sild for levering til Sea Star International i Austevoll for Ålesund. Et stemningsfullt bilde av båten bakfra ser du her.

November 2005

AkselHarvest.jpg (94186 byte)

"Harvest" og "Altair". Aksel Knutsen fra Haddal har sendt inn et par flotte bilder. Til venstre vises "Harvest" fotografert i Røyrasundet i Herøy i oktober. Et annet bilde viser russiske "Altair" som tydeligvis har fått en god fangst (se bil på akterdekk). Sistenevnte bilde er tatt nord for Ålesund.

Follabuen

Etterlyser "Follabuen". Lasse Finnstad lurer på om noen kan hjelpe ham med informasjon om "Follabuen". Båten var 62 fot lang og ble solgt fra Bømlo nordover omkring 1972.

StianPolarbas.jpg (96232 byte)

"Polarbas" og "Mir". Her to bilder tatt av Stian Olufsen fra Tromsø. Til venstre vises "Polarbas". Stian har også sendt inn et bilde av russeren (?) "Mir".

03.09.BasRemming04b.jpg (49378 byte)

Etterlyser bilder av basbåter! . Vidar Karlsen fra Skodje er interessert i basbåter, og han eier selv en fra 1969 med Marna-motor. Vidar ønsker å komme i kontakt med noen som har bilder fra den tid da basbåten (også omtalt som lettbåt) var bygget i tre.

Om

"Juna"

Opplysninger om "Juna". Lengre ned på denne spør Kurt Andre Eide om det er noen som har opplysninger om "Juna". Odd Ivar Wold fra Kabelvåg kan fortelle følgende: "Ser at den på syttitallet tilhørte Magnus Rystad, Kabelvåg i Lofoten. Så vidt jeg husker ble båten solgt fra Kabelvåg til Finnmark".

Oktober 2005

TyssoeyDyroyLibas.jpg (86714 byte)

"Endre Dyrøy" og "Libas". Christian Tyssøy følger trofast med båttrafikken i Kobbeleia. Tidligere i dag observerte han "Libas" på sørgående og "Endre Dyrøy" på vei nord. Et bilde av "Endre Dyrøy" ser du her.

StianJohanRuud.jpg (95468 byte)

F/F "Johan Ruud", "Harmoni" og "Kvitungen". Her følger flere bilder sendt inn av Stian Olufsen fra Tromsø. Til venstre ser du forskningsfartøyet "Johan Ruud". Her er også et bilde av "Harmoni" og av "Kvitungen".

AsleKlas1.jpg (105448 byte)

"Klas". Det er Asle Tindeland som har videresendt bildet av "Klas" som også har vært omtalt tidligere. Bildet et tatt på Rubbestadneset. Båten er under total renovering, og et nytt styrehus er plassert i forkant av det gamle. Her er et annet bilde av "Klas" tatt bakfra.

StianTromso.jpg (160680 byte)

F/F "Johan Hjort", "Harmoni" og motiv fra Tromsø. Stian Olufsen fra Tromsø har sendt inn en del bilder tatt i Tromsø og omegn. Vi starter med et bilde av forskningsfartøyet "Johan Hjort" og et bilde av "Harmoni". Et fint bilde fra Tromsø ser du til venstre.

RolfArneDanske.jpg (69146 byte)

Sildetråler "C. K. Vest". Jo, "C. K. Vest" er en tråler (se spørsmål nedenfor). Det er Knut Grindhaug som har sendt inn informasjon om båten. På fiskerforum.dk kan man se flere bilder av båten; også med trlådører hengende ved bakken og bak styrehuset. Her ser du mer om båten.

RolfArneRover.jpg (63564 byte)

"Røvær" Har du bilder?. Rolf Arne Johnsen kjøpte M/S "Røvær" for et år siden, og han har sendt inn et bildet tatt av båten i Skagen (til venstre). Rolf Arne vil gjerne komme i kontakt med noen som kan ha bilder av båten fra den gang den var i fiske. Rolf Arne har også sendt inn et bilde av danske "C. K. Vest" på vei inn med brisling. Riggingen er litt merkelig, og Rolf Arne lurer på om dette kan være en partråler? Hvordan passer det med riggingen? 

KlevenCora.jpg (61666 byte)

Etterlysning! Informasjon om "Coral". Christian Kleven har kjøpt listaskøyta "Coral". Båten er 52 fot og bygget i 1964 ved Borhaug på Lista. Båten var i fiske frem til 1998 med siste sesong på lofotfiske i 1997. Christian lurer på om noen kan gi ham mer informasjon om båtens historie?

KnutKVNy.jpg (88447 byte)

Kystvaktfartøy. Knut Grindhaug har sendt inn tegninger av to nye fartøy til Kystvakten. Fartøyet til venstre er 89,8 meter langt og 17,6 meter bredt. Hybrid fremdrift gir lavere drivstoffutgifter selv om farten er beregnet til over 20 knop. Et annet fartøy (ST-610) er 47 meter langt og 10 meter bredt. Dieselelektrisk fremdrift skal gi 17 knop.

Ocean Venture & Ocean Quest 002.jpg (64642 byte)

"Ocean Venture" og "Ocean Quest". Ragnar Langåker har sendt inn biler av de to skotske båtene som vises til venstre. Begge fotografert ved kai i Kopervik (Karmøy). Båtene får ny vaier på trålvinsjene hos Karmøy Winch A/S. Båtene er bygget på Astilleros Zamakona i Spania for tre år siden. I skrivende stund er båtene i gang med makrellfiske. Her er et bilde av "Ocean Quest", og her et annet bilde

Sept. 2005

Ole.jpg (74742 byte)

"Gunnar Langva". Her er et fint bilde av "Gunnar Langva" fotografert i Danmark. Bildet er tatt av Ole Skjold idet "Gunnar Langva" leverer sild til Essi i Esbjerg.

RasmusSusan05.jpg (67661 byte)

"Susan Vendelbo" og "Josefina". Her et par bilder av danske fiskefartøy innsendt av Rasmus Christoffersen. Til venstre vises "Susan Vendelbo", og så følger et bilde av "Josefina" av Esbjerg.

RasmusKristineThugesen.jpg (113019 byte)

"Kristine Thygesen" og "Gitte Henning". Så et par bilder som også er å se på fiskeiskibe.dk. Denne gang har Rasmus Christoffersen sendt inn bilde av danske "Kristine Thygesen" (til venstre), og et bilde av "Gitte Henning" som du ser her.

Taruman01.jpg (52593 byte)

Mer om "Taruman" ex "Atlantic"  Noen dramatiske bilder viser bording og arrestasjon av ex "Atlantic", nå "Taruman". Bilene vises med samtykke fra Australian Costoms Service. Stig K. Lilleaas er sterkt engasjert båtens skjebne, og han forteller - med tungt hjerte - at han har hørt at båten er i ferd med å strippes. Ryktene går ut på at den skal ende sine dager som blink under militærøvelser.

OleNoe.JPG (90092 byte)

"Zephyr" og "Ordinat". Her er to bilder innsendt av Ole Skjold. "Zephyr" til venstre er fotografert på vei til lossing i Esbjerg i mars. Et bilde av "Ordinat" er tatt da båten losser sild til Essi i Esbjerg; også dette bildet tatt i år.

RasmusE532.jpg (83293 byte)

"Orkama", "Britta Brock" og "Butterfly". Her følger tre bilder innsendt av Rasmus Christoffersen i Danmark. Det kommer flere, men foreløpig vises "Orkama" til venstre. Bilde av "Britta Brock" ser du her. Også et bilde av "Butterfly er kommet inn. Er du interessert i danske fiskefartøy kan det anbefales et besøk på www.fiskeskibe.dk.

StigTarumanTasmania3.jpg (91081 byte)

"Taruman" ex "Atlantic" i arrest. Det er Stig Lilleaas som har fulgt skjebnen til ex "Atlantic". Stig forteller at båten er tatt i arrestert av Australske tollmyndigheter mistenkt for ulovlig fiske i Australs sone. Båten ble tatt inn til Tasmania der bildet er tatt. Her er et annet bilde av båten. Mer om arrestasjonen kan man se på nettsidene til de australske tollmyndighetene.

OleHundvakoey.jpg (93877 byte)

"Hundvåkøy", "Magnarson" og "Murman II". Her følger tre bilder innsendt av Ole Skjold fra Esbjerg. "Hundvåkøy" er fotografert i Esbjerg der den hentet et styrehus som vi ser er plassert like bak bakken. "Magnarson" er også fotografert i Esbjerg der den leverte sild. Sist vises "Murman II", også denne i Esbjerg.

FlemmingWesternViking1.jpg (114703 byte)

"Western Viking". Til venstre vises et bilde av "Western Viking", en 51 meter lang pelagisk tråler som skal leveres til Irland. Båten er i ferd med å bli ferdigstilt ved Karstensen skibsværft A/S i Danmark. Det er Flemming Drastrup som har sendt inn bildet sammen med et bilde som viser båten bakfra.

TyssoeyLibas3.jpg (165429 byte)

3 x "Libas". Christian Tyssøy har vært både heldig og dyktig da han fikk foreviget "Libas" i Kobbeleia i går (3. sept.). Christian mener at man ikke har vondt av å se flere bilder av denne flott båten, og det har han rett i. Her kommer et annet bilde fra samme fotoserie, og her er enda ett!

Flemming2.jpg (198848 byte)

"Father McKee" og nybygg fra Karstensens Skibsværft A/S. Mange danske observasjoner kommer inn, og her noen bilder fra Flemming Drastrup. Til venstre vises "FATHER McKee" som ble bygget på nevnte verft i fjor. Flere bilder av båten ser du her (forfra) og et fra siden, delvis bakfra. Her følger også tegninger til en tråler som skal bygges i november. Dette skal bli danmarks største tråler, og den skal leveres til Hirtshals, forteller Flemming.

FrodeSkolmen.jpg (69813 byte)

"Skolmen" og "Nybo" med kast. Flere bilder fra Frode Fugleseth - denne gang "Skolmen" til venstre og et bilde av "Nybo" med kast ser du her. Det kan nevnes at bildene til Frode ble tatt i forbindelse med loddefisket i Varangeren 2002.

FrodeRodholmenPumper.jpg (61805 byte)

"Rødholmen" og "Rogne" med kast. Her følger ytterligere to bilder sendt inn av Frode Fugleseth. Til venstre vises "Rødholmen" som pumper over til "Rogne" og et bilde av "Rogne" med kast under loddefiske.

August 2005

FrodeStoreknutKolmula.jpg (42386 byte)

"Storeknut" og "Møgsterfjord". Det er kommet inn noen flotte bilder fra båter på kolmulefiske. Det er Frode Fugleseth som har sendt inn bildene. Til venstre vises "Storeknut" i tung sjø. Bilde av "Møgsterfjord" ser du her.

E.532_RC_5.JPG (75009 byte)

"Orkama" og "Allesøe". Her kommer flere dansker fra Esbjerg. Igjen er det Rasmus Christoffersen som har tatt bildene. "Orkama" ser du til venstre mens "Allesøe" ser du her.

TyssoeyVendla.jpg (48372 byte)

"Vendla" og "Harvest". Her vises et par bilder innsendt av Christian Tyssøy. Begge bildene er tatt i Kobbeleia i går (25.august). Bildet av "Harvest" ser du her.

E.149_RC_13.JPG (63941 byte)

"Nana Maria" og "Cattleya". Til venstre vises et av bildene som er sendt inn av Rasmus Christoffersen. Rasmus driver det danske nettstedet www.fiskeskibe.dk som er å anbefale for alle som er interessert i fiskefartøy. Her ser du også "Cattleya", og "Nana Maria" lastet. Begge båtene hører hjemme i Esbjerg i Danmark.

AsleNNTenerife.jpg (71366 byte)

"Ukjent".  Danske Anders Riis kommer med følgende opplysniner ang. båten (Foto: Alse Tindeland) som vises på observasjoner for 2004 og 2005: Båden ligner ganske rigtigt FFR-søstrene, idet det formentlig ikke er "Mårøy", der afviger noget fra profilen. "Tamsøy" (1956) og "Renøy" (1958), derimod, passer "mitt i prikk". Det lykkedes mig ikke herfra at finde oplysninger om Renøys skæbne, men sandsynligvis er der tale om ex-"Tamsøy", idet NOR oplyser, at dette skib (senere navn "Tendringen" af Sortland) blev slettet af Norsk Skibsregister 11. februar 2002, som solgt til Tenerife i Spania! Fartøjets IMO nummer er 5351818, hvilket ikke gav "hit" på Equasis, men muligvis kan bruges til at spore skibet via kilder jeg ikke har adgang til.

bergen 2005 lars 152.jpg (126452 byte)

"M. Ytterstad".  Det er flere danske fotografer som sender inn bilder. Lars Mose har sendt inn tre flotte bilder av "M.Ytterstad". Et bilde tatt fra siden ser du her, og et annet tatt bakfra ser du her. Bildene er tatt mellom Bergen og Haugesund 12. august i år.

CJensenZephyr05b.jpg (77733 byte)

"Zephyr".  11. august tok Christian Jensen flere bilder i Skagen havn. Bilder av "Zephyr" vises til venstre. Et annet bilde av båten ser du her.

TyssoeySotrabas H-271-F.jpg (77487 byte)

"Sotrabas" og "Endre Dyrøy".  Christian Tyssøy har sendt inn flere bilder. Til venstre: "Sotrabas" H-271-F: Nyinvesteringen til Svein Ove Ekerhovd fotografert på sørgående i Kobbeleia for drøye 2 uker siden. Endre Dyrøy i Valen: Fotografert for drøye 2 uker siden fra Fjord Norway.

FiskeriNoExRadek.jpg (65814 byte)

Ex "Radek".  Det ble nylig lagt ut bilde av "Radek" i karmsundet på fiskeri.no. (Du ser det på denne siden). Like bak "Radek" fulgte ex "Radek" som vises til venstre. Bikdet er tatt 3. august.

TyssoeyAudacious.jpg (181071 byte)

"Audacious" og "Vigilant".  Christian Tyssøy har sendt inn flere bilder. Vi starter med "Audacious" som er fotografert i Skagen for to uker siden. Her er et bilde av "Vigilant" som også er fotografert i Skagen på samme tidspunkt.

OleTunfisk.jpg (80284 byte)

"Tunfisk". Ole Morten Lie har sendt inn bilde til venstre. Han forteller at båten da lå mellom Bjorøy og Steinsundholmen, rett ved Kobbaleia. De er for tiden på sildefiske, forteller Ole Morten som tok bildet 9. august.

02.T179.jpg (67085 byte)

"Telco Runner" (også omtalt under observasjoner 2004. Foto: R.Nadema). Hans Christian Christoffersen (DK) har god oversikt over de aller fleste danske trålere. Han har sendt inn detaljerte opplysninger om ex T.179 "Jesper Belinda" av Hanstholm. For å få tilgang på opplysningene trykker du på denne linken som fører til et word-dokument.

KnutAndreLonnoy.jpg (134601 byte)

"Lønnøy", "Magnarson" og "Norafjell". Kurt Andre Eide som er maskinsjef på "Rødholmen" har sendt inn noen fine bilder til fiskeri.no. Til venstre ser du "Lønnøy" under tråling. Dessuten er det et bilde av "Magnarson" i Karmsundet og et bilde av "Norafjell" under tråling i Nordsjøen. Kurt Andre er også interessert i opplysninger/bilder av "Willasen Sr" (ex "Eidefisk"), "Sonja Kill" fra Grønlang (også det en ex Eidefisk) og "Juna" som gikk ned vest av Karmøy.

Juli 2005

StaaleSkoge1.jpg (197502 byte)

"Teineskjær" Ståle Skoge har sendt inn to bilder av "Teineskjær". Bildene viser båten på vei ut til feltet fra anlegget på Sotra. Det andre bildet ser du her

StigAtlanticOrg.jpg (94028 byte)

"Atlantic" Det er Stig Lilleaas som har sendt inn et bilde av "Atlantic" slik den så ut i 1973. Båtens videre skjebne er tidligere omtalt med bilder ved flere anledninger under "observasjoner".

Tommy Junior3.JPG (62596 byte)

"Tommy Junior" Det er Arnt-Ove Korneliussen som har sendt inn bilder av "Tommy Junior". Bildet til venstre viser båten ved overlevering på Karmøy. Her er også et bilde - og enda et - av båten tatt i forbindelse med mannskapsskifte i Austevoll. Sist et bilde tatt under torskefiske.

DSCF0706.JPG (58743 byte)

"Rav" Igjen er det Christian Jensen fra Skagen som denne gang har tatt bilde av "Rav". Her ser du et annet bilde av båten.

DSCF0670.JPG (62759 byte)

"Havglans" Det er Christian Jensen fra Skagen som har tatt dette fine bildet av "Havglans". Her ser du et alternativt bilde av båten, og her ennå et bilde. Et bilde fra babord side ser du her. Christian har tatt flere bilder av norske fiskefartøy, og disse vil bli vist i neste uke.

Libas_CJ_10.jpg (52863 byte)

"Libas" Det er Rasmus Christoffersen som har sendt noen flotte bilder av "Libas". Det er Christian Jensen fra Skagen som er fotograf. Rasmus driver også den danske nettsiden fiskeskibe.dk. Flere fine bilder av "Libas" ser du her og her.

Juni 2005

Manon (3).jpg (58938 byte)

"Manon" Det er Christian Tyssøy som har tatt en fin serie med bilder av "Manon". Bildene er tatt forrige tirsdag. Klikk på ordene for å se bilde av notinntak, bilde av fordekk, bilde av styrehus og til sist et bilde av styrehus og bakre del av båten.

Etterlysning

?

Stig Lilleaas luer på om noen kjenner til hvem som kjøpte "Norstar". Det ryktes at den er solgt innenlands. Noen som vet? 

"Espholm"

"Espholm" på nett. Kenneth Furuholm har funnet et tysk nettsted der gamle "Espholm" er omtalt og avbildet. Du kan se båten på denne adressen. 

Mai 2005

ChristLigrunnsorover.jpg (64211 byte)

"Ligrunn" og "Libas" Det er Christian Tyssøy som har tatt det fine bildet av "Ligrunn" til venstre. Bildet ble tatt for en uke siden. Christian har også sendt inn et annet bilde av "Ligrunn", samt et bilde av "Ligrunn" og "Libas" ved Libasbruket.

April 2005

KarstenStrilSafety.jpg (22688 byte)

"Stril Safety" og "Strilvard" Karsten Høyland har sendt inn bilde og informasjon om  2 “gamle” ringnotfartøy som skal hugges. Nå skal disse gamle kvalbåtene ”Stril Safety” (ex ”Klara Birting”/ ”Knut Grønnevet”) sammen med ”Strilvard” (ex ”Meløyvær”/ ”Torson”/ ”Polarson”) seile sin siste reis til varmere strøk for å bli hugget opp. Greske interesser har kjøpt skipene, som helt til nå har vært i drift. Selv om skipene er i forholdsvis god stand, har også alderen og skipenes funksjon blitt innhentet av alderen.

04.03.KarlStrandSenior05.jpg (49719 byte)

"Strand Senior". Trålbas på "G.O.Sars", Karl Johan Nilsson, har tatt bildet av "Strand Senior". Han har også tatt et bilde av ekkoloddet med gode kolmuleregistreringer vest av Irland.

04.03.Atlantic Dawn05i.JPG (58551 byte)

"Atlantic Dawn" og "Slaatterøy". Bildet til venstre ble tatt av Øyvind Nilsen på "G.O.Sars" 3. april. Det viser giganten "Atlantic Dawn" på kolmulefeltet vest av Irland. Øyvind har også tatt et fint bilde av "Slaatterøy" som pumper fangst.

ReinertA.jpg (54419 byte)

"Slaatterøy". Bildet til venstre viser "Slaatterøy" i tung sjø. Bildet er tatt av Reinert Drivenes ombord på "Furen". Et annet bilde, der båten knapt er synlig, der du her.

StigAtlanticILeixoes.jpg (92751 byte)

Ex "Atlantic". Til venstre er et bilde av ex "Atlantic" fotografert i Portugal på vei til sin nye base i Uruguay. Bildet er sendt inn av Stig K. Lilleaas. Båten er tidligere omtalt flere ganger på "observasjoner".

04.01.Raring.jpg (58141 byte)

Merkelig fisk. Til venstre ser du en skapning som kom seg inn i en kolmuletrål på dypt vann i Atlanterhavet. Den er så langt ikke identifisert, så det er bare å ta kontakt hvis du drar kjensel på den.

Runehardtvaer.jpg (53792 byte)

Hardt vær. Det er Rune Njåstad som har sendt inn bildet til venstre. Der ser man en ringnottråler i hardt vær. Rune har også sendt inn et bilde av en ganske så full trålpose. Det bildet ser du her.

Mars 2005

RasmusAltaire05.jpg (64400 byte)

"Altaire" og "Zephyr". Her et par bilder sendt inn av Rasmus Christoffersen fra Danmark. Til venstre vises (LK 429) "Altaire" og et bilde av (KL 394) Zephyr ser du her. Rasmus er for øvrig en ivrig fotograf, og han har nylig etablert et nettsted som får stadig flere bilder av danske fiskefartøy. Er du interessert kan du gå til www.fiskeskibe.dk

MonsFonnes1.jpg (54907 byte)

"Fonnes" og "Fiskebas". Her et par bilder sendt inn av Mons Arne Kvalsvik. Bildene er tatt i forbindelse med sildefisket i Vestfjorden og viser "Fonnes" som pumper med "Fiskebas". Også kystvaktens helikopter er med på ett av bildene som er tatt fra "Vestbas".

Etterlysning

?

Båter fra Giske: "Torberg" og "Giske". Lars Giskeødegård fra Heslingør (Danmark) etterlyser bilder av "Torberg" (M-35-G) som han arbeidet på i 2 og et halvt år fra 1985. Lars har familie på Giske på morssiden, og han etterlyser også bilde av "Giske" (M-9-G) som onkelen hans (Jon Giske) eide. 

RienkTraala.jpg (107556 byte)

Elektrisk trål. Bildet til venstre viser en nyvinning innen trålfiske i Nordsjøen. Det er hollenderen Rienk Nadema som har sendt inn bildene som viser UK-153 ''Lub Senior'' som er utstyrt med en såkalt ''pulsetrawl''. Kjettingene som vanligvis brukes for å skremme opp fisken, er her erstattet med støt. Dette skal være et mer miljøvennlig måte å drive bunntråling på, samtidig som det sparer drivstoff.

ThomasCetus2.JPG (83623 byte)

"Cetus". Her kommer et par andre bilder av "Cetus". Også disse er sendt inn av Thomas Hjønnevåg. Bildene er tatt ombord i "Vestviking". Et annet bilde av "Cetus" ser du her.

ThorsteinKveite1.jpg (59559 byte)

Kveite på kroken. Det er Torstein Halstensen som har sendt inn bildet til venstre. Torstein driver med merking av kveite. Bildet viser hvordan det ser ut når 100 kilo hellefisk nærmer seg overflaten. Torstein er også omtalt på fiskeri.no i forbindelse med den sjeldne svartakata. Mer om kveita, kveitefisket og merking av kveite kan du lese om her.

ThomasCetus.JPG (64765 byte)

"Cetus". Det er Thomas Hjønnevåg som har sendt inn det fine bildet til venstre. Der vises "Cetus" under kolmulefisket vest av Irland. Bildet er tatt 1. mars i år.

EgilFonnes05a.jpg (60627 byte)

"Fonnes". Egil Hoddevik har tatt to fine bilder av nye "Fonnes". Det ene ser du lengst til venstre og det andre ser du ved å klikke her. Også Ole Gustav Gullaksen har tatt bilde av båten (bilde lengst til høyre) ved kaien på Fonnes. Ole skriver at båten er bygget ved Simek AS. 57,5 m lang, 12,80 m bred. 3700 hk Alpha (16 kn). 

Alvsvag05a.jpg (99698 byte)

"Solvår Viking". Stian ombord på "Solvår Viking" har sendt inn en del fine bilder fra sildefisket på Møre. Bildene viser et kast tatt 16. februar på buagrunnen. Det var ca. 750 tonn i kastet. Prisen landet på 5,50 per kilo. Bilde nr. 2 fra kastet, og her er et bilde av selve båten

KnutRoaldsen05b.jpg (108026 byte)

"Roaldsen". Knut Arild Egeland har sendt inn bilder fra sildefisket i år. Bildene er tatt ombord i "Roaldsen", og det er fremdeles slik at sildefisket er et sesongfiske der det er gjelder å stå på og ta ut de siste kreftene mens fisket står på.

Etterlysning

?

Ole Chr Hansen leter etter en båt søm en gang het "Fiskebøen". Ole skriver at båten en gang var i hans fars eie. Båten er noen og 60 fot. Den ble solgt sørover etter at den sank ved en kai på Finnmarka. Hvis noen har opplysninger om båten setter Ole pris på om du tar kontakt.

Februar 2005

DanielRoaldsen05.jpg (76241 byte)

"Roaldsen". Her et flott bilde innsendt av Daniel Håheim. Daniel skriver at båten her har 480 tonn NVG-sild ombord. Bildet ble tatt 22. februar.

LemvigSerene.jpg (66960 byte)

"Serene". Det er Ståle Lemvig som har sendt inn bildet av "Serene" som her losser makrell til Shetland Catch. Bildet er tatt 24 jan. Ståle forteller at det har vært stor aktivitet ved Shetland Catch de 2 første månedene av året. Det har vært konstant kø av fartøy til lossing. Forrige uke var "Kvalskjær" og "Østanger" inne og losset kolmule til fiskemelfabrikken på Bressay 

AsleNNTenerife.jpg (71366 byte)

Mer om ukjent båt på Tenerife. (Se lengre nede på denne siden samt under observasjoner for 2004). Geri Pedersen har følgende tips angående bildet: Dette er muligens en av Finnmarkfylkesrederi sine båter ”RENØY”  ”TAMSØY” eller ”MÅRØY”.

StigAtlantic.jpg (52597 byte)

"Taruman", ex "Atlantic". Fra Stig Lilleaas er det kommet inn et bilde att av JTA Shipphoto. Bildet er antakelig det siste bildet som er tatt av Michael Breiviks "Atlantic" før den forlater europeisk farvann på vei til Uruguay. Nytt navn er "Taruman".

ChristianOsterbrisH-127-AV.jpg (35719 byte)

"Østerbris" og "Røttingøy". Her er to nye bilder innsendt av Christian Tyssøy. "Østerbris" (H-127-AV) ser du til venstre, men "Røttingøy" (H-25-O) ser du her

ChristianHaugagutH-50-AV.jpg (40908 byte)

"Haugagut" og "Havbas". Det er Christian Tyssøy som har sendt inn bildet til venstre som viser "Haugagut" i Kobbeleia. Christian har også sendt inn et bilde av "Havbas" som du ser her.

JulianSovKonstitutsia.JPG (68870 byte)

Russere i Kristiansund. Det er Julian Vangen som har sendt inn bildet til venstre som viser "Sovjetskaiya Konstitusiya"; en pelagisk tråler på ca. 95 meter. Vangen har også sendt inn bilde av "Pinro-1"; en tradisjonell bunntråler på 54 m. "Pinro-1" er bygget ved et russisk verft for 4 år siden. Begge båtene ankom Kristiansund i slutten av januar.

Januar 2005

VestfjordenRuni0202.jpg (72866 byte)

Ex "Siljan" = "Runi". Trygve Eriksen opplyser at tidligere "Siljan" fikk navnet "Runi", og båten ble faktisk omtalt på fiskeri.no i novemberdelen av observasjoner for 2003. Bildet til venstre viser båten i Vestfjorden i 2002. 

Etterlysning

?

Etterlyser "Siljan". Michael Urlaub fra Tyskland etterlyser et tidligere losfartøy som holdt til i elven Weser i Tyskland. Båtens siste jobb var som norsk bruksvakt, og den het da "Siljan". Michael lurer på om dette skipet fremdeles eksisterer. Noen som kan hjelpe ham?

Her følger et filklipp fra "Rav" innsendt av Petter Hepsø. Den viser ising i Barentshavet før man får se arbeid med et storkast med lodde. Filmen ser du ved å klikke på filmlogoen til venstre.

AsleNNTenerife.jpg (71366 byte)

Fremdeles ukjent. I observasjoner for mars 2004 sendte Asle Tindeland inn et bilde av et ukjent fartøy på Tenerife. Det ble foreslått at dette kunne være "Hammarøy", men Finn Jensen kan avkrefte dette. Han har sammenlignet bildet fra Tenerife med bilder av "Hammarøy", og han forteller om mange ting som er totalt forskjellig. Han nevner da spesielt styrehuset og plassering av ventiler. Flere forslag?

"Atlantic"

Solgt ut

Stig K. Lilleaas har sent inn melding om at den tidligere norske fabrikktråleren "ATLANTIC" (Polar
Saattuaq), som ble bygget i 1973, er solgt til Uruguay. 

- La oss håpe den "grå svanen" som den blei kalt på folkemunne får en god alderdom, skriver Lilleaas.

PetterRavBase2003.jpg (44999 byte)

"Rav". Her et bilde innsendt av Petter Hepsø. Det viser "Rav" like etter dåpen i fjor. Båten ligger her ved rederiets kaianlegg ved Sandviksberget.

Etterlysning

?

"Erling 2". Astor Kvalsund etterlyser opplysninger om M/K "Erling 2". Båten tilhørte Kvalsunds familie på 1950- og 1960-tallet. 

KarlOrdinat.jpg (55374 byte)

"Ordinat". Det er Karl Henrik Økland som har sendt inn bildet til venstre. Det er T. A. Økland som har tatt bildet som viser "Ordinat" på dåpsdagen.

ChristianElisabeth.jpg (51959 byte)

"Elisabeth". Det er Christian Tyssøy som har sendt inn bildet til venstre. Det viser "Elisabeth" (H-140-B) på vei ut Kobbeleia.

Skaarholm.jpg (56592 byte)

"Skårholm". Her et bilde av det som blir nye "Skårholm" av Åkrehamn. Tråleren, som er kjøpt inn fra Sverige, het tidligere "Atlantic IV". Båten er 24,6 meter lang og hovedmotoren yter 1000 HK. Båten eies nå av Skår A/S.

ChristianLigrunnH-75-F.jpg (107099 byte)

"Ligrunn". Her et bilde innsendt av Christian Tyssøy. Det er "Ligrunn" (H-75-F) som her er fotografert på vei nordover i Kobbeleia.

KareVikmark.jpg (64220 byte)

"Vikmark". Her et bilde fra Kåre Grønsnes sin samling. Bildet, som er noe retusjert lengst til venstre, viser "Vikmark" under brislingfisket i Hardanger, her ved Framnes/Norheimsund. Kan dette være samme båt som "Seilsjø Junior"? Lengde 21,03 m., bredde 5,33 m. 49 tonn, bygget i 1940. Motor: 365 HK fra 1984. Bildet er tatt rundt 1980.

ChristianMagnarson.jpg (22411 byte)

"Magnarson" og "Møgsterhav". Her følger to bilder sendt inn av Christian Tyssøy. Til venstre vises "Magnarson" (H-90-AV), og et bilde av "Møgsterhav" (H-21-AV) ser du her. Begge bildene ble tatt mandag 10. januar.

DanielSaebjoern.jpg (27299 byte)

"Sæbjørn". Daniel Håheim har tatt bildet til venstre som viser ringnotsnurperen "Sæbjørn". Bildet er tatt tidligere i dag (10. januar) og viser båten mens den holder på å legge til kai ved Mjølstadneset i Herøy Kommune.

IvanAntares.jpg (38421 byte)

"Antares". Det er Ivan Reid som har sendt inn det fine bildet av "Antares" til venstre. Bildet er tatt i båtens hjemstedshavn på Shetland.

ChristianSiglar.jpg (56312 byte)

"Siglar". Første observasjon for 2005 er herved publisert. Det er Christian Tyssøy som har sendt inn bildet av "Siglar". Bildet er tatt for et par måneder siden og viser båten på vei til Egersund med makrell.

Google

website counter