Observasjoner, bilder og opplysninger om båter jan. - juni 2006

Juni 2006

Se båtbilder fra senere i 2006 og fra anre år

KaareKinsarvik1.jpg (80727 byte)

"Brislingminne fra 1998": Fra Kåre Grønsnes sin samling vises her et motiv fra småbåthavna i Kinsarvik under brislingfisket i Hardanger i slutten av august 1998. Innerst (lengst til venstre) ligger sjarken Kåre selv fisket fra (H 3 U), deretter følger noen mindre notbåter: "Kvikk", "Øygunn" og "Nøstbakken" (bruk fra Bømlo). I bakgrunnen ser vi fra venstre bl.a. "Svennesbuen" (Kvinnherad), "Støagutten" (da Rygge), "Risholm" (da Fredrikstad) og "Maya" med "Tennholmskjær" ved siden av (de sistnevnte fra Hvaler). Dette bildet er lagt ut i litt større format enn vanlig ettersom det er mye informasjon og mange båter på bildet.

AJKMortenEinar.jpg (35293 byte)

"Morten Einar": Her er nok et bilde tatt - og sendt inn - av Alf Johan Kristiansen. Denne gang er det "Morten Einar" som er fotografert i Karmsund Fiskerihavn (Husøy). Bildet er tatt 6. april.

AJKEndreDyroy.jpg (29655 byte)

"Endre Dyrøy" og Husøy: Bildet til venstre er tatt av Alf Johan Kristiansen. Der ser vi "Endre Dyrøy" fotografert 27. mars i år. Bildet er tatt i Karmsund Fiskerihavn (Husøy). Et annet motiv fra Husøy der bl.a. "Endre Dyrøy" er med ser du her. Dette bildet tok Alf Johan 6. april i år.

AkselBerntOskar1.jpg (59288 byte)

"Bernt Oskar":  Aksel Knutsen har sendt inn to bilder av "Bernt Oskar" på sørgående i Flåværleia. Aksel skriver: "Båten vart levert frå Klevset Mek. Verksted i Halsa i mars 2003 til reiarlaget Kransvik AS, ved Tor Gunnar Kransvik, i Sørvågen i Lofoten. "Bernt Oskar" er ein kombinert snurpar og snurrevadbåt, 81 fot lang. Det andre bildet ser du her

AkselSvebas.jpg (66231 byte)

"Svebas":  Aksel Knutsen har sendt inn bildet til venstre. Der ser vi "Svebas" SF-200-SU. Bildet er tatt i Fosnavåg i slutten av februar.

AJKBrennholm.jpg (43807 byte)

Nye "Brennholm": Alf Johan Kristiansen har tatt bildet til venstre. Det viser arbeid ved Karmsund Maritime Service på det som skal bli nye "Brennholm". Det arbeides fortsatt med båten. Bildet er tatt i januar.

AkselSmaragd0606.jpg (45113 byte)

"Smaragd" x 2:  Aksel Knutsen hadde seg en tur på sjøen i går, og da møtte han snurperen "Smaragd" som passerte under Herøybrua. Resultatet ble det fine bildet til venstre. Aksel har også sendt inn et bilde han tok av "Smaragd" (lastet) i mars. Det bildet ser du her.

AkselSandy.jpg (86238 byte)

"Sandy" og "Havstein": Enda et par fine bilder er sendt inn av Aksel Knutsen. Denne gang er det "Sandy" (M-295-HØ) du ser til venstre Bildet er tatt nå i mai i Fosnavåg. Et bilde av "Havstein" (SF-37-F) i Fosnavåg, ser du her.

AkselOeyviking.jpg (69532 byte)

"Øyviking": Det er Aksel Knutsen som har tatt bildet til venstre av "Øyviking" (M-140-HØ). Bildet er tatt nå i mai i Fosnavåg. 

RolfFoto2.jpg (24308 byte)

"Helder"?:  Rolf Inge Longva er på jakt etter opplysninger om "Helder-ekspedisjonene". Rolf har sent inn to bilder, hvorav det til venstre er påskrevet "SS Helder 1927 Hull". Tittel og bilde stemmer neppe ut fra opplysningene på denne siden. Det andre bildet viser en ukjent båt. Send gjerne en e-post dersom du kan bidra med informasjon..

TreIBerlevaag06.jpg (46099 byte)

Tre i Berlevåg:  Reidar Berge har sendt inn et flott bilde av tre flotte trebåter i Berlevåg med Østhavet i bakgrunnen. Bildet er tatt for et par dager siden. Reidar skriver at: Nærmest kaien ligger m/kr "Olgrunn", bygget av Sletta Båt i Mjosundet. I midten ligger m/kr "Lysbøen", bygget av H. Hansen i Rognan. Ytterst ligger m/kr "Strømøygutt". Det er en "Olav Dahlen båt", som vi sier på Nordmøre.

AkselHoeststjerna.jpg (50999 byte)

"Høststjerna":  Aksel Knutsen har sendt inn bildet til venstre av ringnotsnurper "Høststjerna" (ex "Magnarsson"). Bildet er tatt i Ålesund i slutten av mai. Båten, med reg. nr. M-128-MD, er bygget i 1971 og har følgende mål: Lengd: 69,9 m Bredde: 10 m. Maskin: 2999 hk. Eier: Midøy Fiskeriselskap AS

KareSamlen.jpg (45046 byte)

"Samlen" på brislingfisket 1998. Fotograf; Kåre Grønsnes, var selv med "Samlen" to sesonger på brislingfisket. Han skriver om bildet at dette er eneste bruk fra fruktdistriktet Ullensvang. Båten het tidligere "Gossen", rgistrert på Karmøy (Ånen A. Ånensen, Vedavågen). Ungdommene Bjørn Utne og Terje Alvsaker fra Ullensvang kjøpte bruket og startet med notfiske etter NVG-sild og brisling samt garnfiske etter skrei i Lofoten. De unge guttene klarte seg godt og deltok i brislingfisket i Rogaland, Sogn og Hardanger. Siste år på brislingen var i 2000. Båten ble solgt i år.

AkselGunnarLangva.jpg (64710 byte)

"Gunnar Langva":  Første bilde ut i juni kommer fra Aksel Knutsen som har sendt inn en fotomontasje som viser Ålesundsnurperen "Gunnar Langva" i Ålesund i slutten av mai. Båten er 71,5 meter lang og rigget for trål og ringnot. Mer om båten finner du på nettsiden: http://www.westcon.no/products/gunnar_langva.html

Mai 2006
AkselSulagutt.jpg (49419 byte)

"Sulagutt":  Aksel Knutsen har sendt inn det flotte bildet til venstre av "Sulagutt" fra Sula i Møre og Romsdal.. Ser du nermere på bildet, ser du hvor kompakt og godt utstyrt den er. Båten var nylig innom Ålesund for å hente et par menn.

HPSkagoysund.jpg (36011 byte)

"Skagøysund" og "Dunøy": Hans Petter Tysnes har sendt inn flere ferske bilder fra Tromsø, tatt for et par dager siden. Til venstre vises "Skagøysund", og et bilde av "Dunøy" på slipp i Tromsø ser du her.

HPSkulbaren.jpg (29193 byte)

"Skulbaren" og "Polarsyssel": Hans Petter Tysnes har sendt inn noen ferske bilder fra Tromsø. Til venstre ser du "Skulbaren" på seifiske i Ullfjorden. "Polarsyssel" som var i Vestisen i år er på slipp i Tromsø, og et bilde av båten tatt i går (26. mai) ser du her.

KareHavlysMaya.jpg (54796 byte)

Mer om brislingbildet: Sindre Nilsen har mer om bildet av "Havlys" og "Maya". Han skriver at eier av "Havlys" er Lauritz Aga, Rolfsnes. Sjarken på utsiden er "Lemo" (H-67-B), eier; Leif Kåre Rolfsnes, sønn til Kåre Anton Rolfsnes som var medeier i "Feios" etter at den ble kjøpt til Bømlo fra Fedje. "Lemo" er en 30 fots Rolfsnesbåt.

KareHavlysMaya.jpg (54796 byte)

"Havlys" og "Maya".  Kåre Grønsnes har tatt bildet til venstre under brislingfisket i Hardanger 1998. Kåre skriver at "Havlys" er fra Bømlo, mens "Maya" (som var ny dette året) er fra Hvaler i Østfold. Mulig at båten nå er forlenget, og at den er solgt til Sunnfjord. Det er sikkert noen der ute som evt. kan bekrefte dette.

HPSelvaag.jpg (37520 byte)

"Selvåg Senior".  Hans Petter Tysnes har sendt inn bildet til venstre. Bildet er tatt i Sandnessjøen den 22. mai .2006. 

AkselSandebas.jpg (49746 byte)

"Sandebas".  Aksel Knutsen har sendt inn et bilde fra midten av mai av "Sandebas". Båten ble bygget i 1980 (10,22 x 3,8 m) og har installert en 135 hk Ford fra 1993. Båten er rigget for garnfiske og drives av Jarle Sande. Den godt utstyrte båten er nå til salgs, så det er bare å ta kontakt med eier, opplyser Knutsen.

AkselSaevikson2.jpg (71737 byte)

Mer om "Sævikson"`s fortid.  John-H. Vike er mannskap på "Sævikson", og har tilleggsopplysninger om båten som Aksel Knutsen har fotografert. Vike skriver at båten riktignok er bygget i Danmark, men at den hadde irske eiere (Frank Doherty fra Donegal). Den var ofte å se i Skagen, bl.a. under verkstedsopphold. 

ThorHargun.jpg (36398 byte)

"Hargun".  Thoralf Gjuvsland har sendt inn et bilde av "Hargun", fotografert 20. mai. Den lå da ved kai hos Eidsvik Skipsbyggeri i Uskedalen; verftet som leverte båten i 1999.

AkselKvalskjer.jpg (52189 byte)

"Kvalskjær" og stemningsbilde.  Aksel Knutsen har sendt inn bildet til venstre av "Kvalskjær" fra Herøy. Båten er fotografert ved industriområdet Mjølstadneset i Herøy. "Kvalskjær ble bygget hos Hayvard Leirvik i 2004 (lengde: 53 m, bredde: 12,4 m.). Et flott stemningsbilde fra Ona viser regnbuen på vei ned mot tradisjonrike fiskefelt.

TorTrottBedd.jpg (52148 byte)

"Trott" ("Forsøket").  Thoralf Gjuvsland har samlet informasjon og bilder fra "Trott"/"Forsøket". Til venstre ser vi "Trott" på beddingen i 1945, og et bilde fra selve sjøsettingen ser du her.

AkselMetor.jpg (67155 byte)

"Metor", "Kvalstein" og ukjent.  Aksel Knutsen har sendt inn bildet til venstre av "Metor" ved kai i Molde. Et bilde av herøytråleren "Kvalstein" ved kai i Fosnavåg ser du her. Siste bilde er av et ukjent fartøy (ikke fiskerfartøy) fotografert i skipsleia i Herøy i 2004

GeirOytindHeli.jpg (38395 byte)

"Øytind".  Et nytt bilde fra Geir Agasøster ved Bømlo Brønnbåtservice ser du til venstre. Denne gang er det brønnbåten "Øytind" som har selskap av et helikopter. Helikopteret brukes til lasting av smolt, og bildet er tatt i Skottland i mai i år.

TorSverslingBedd49.jpg (53823 byte)

Mer "Sversling".  Thoralf Gjuvsland er en av mange som har bilder fra "Sversling"`s historie (se lengre ned på denne siden, og i  forumet). Her vises de første bildene som ble tatt av båten da den ble gjort ferdig i 1949 på beddingen på Varaldsøy. Et bilde fra sjøsettingen ser du her.

AkselFlora.jpg (98205 byte)

"Flora" 2 i en". Det er Aksel Knutsen som har tatt, og montert sammen bildet til venstre. Montasjen viser en og samme båt - "Flora" - på samme sted, men du får sett både styrbord og babord side av båten. Bildet er tatt i Fosnavåg havn.

GeirOyfjord1.jpg (67056 byte)

"Øyfjord" x 2".  Geir Agasøster ved Bømlo Brønnbåtservice har sendt inn et par flotte bilder av "Øyfjord". Til venstre ser du båten i Vintravik i Ryfylke i oktober 2003. Et bilde av "Øyfjord" i hardt vær på Hustavika i september 2005 ser du her.

AkselSaevikson1.jpg (64635 byte)

"Sævikson".  Aksel Knutsen har sendt inn to bilder av MS "Sævikson" frå Herøy og Fosnavåg. Aksel skriver at: "Båten var 1997 - 2005 So.718 Western Viking (dansk). Han vart bygd i 1997 ved Karstensens Skibsværft i Danmark. I 2005 vart Sævik Invest i Herøy eigar. Bildet er tatt i Fosnavåg." Det andre bildet som er tatt i Hareid ser du her.

AkselHaugeS.jpg (55444 byte)

"Hauge Senior" og "Elisabeth". Aksel Knutsen har sendt inn to bilder, hvorav det til venstre viser "Hauge Senior" fra Sande på slipp ved Larsens Mek. Verksted (Møre og Romsdal). Propell og ror er demontert. Båten ble bygget her i 1998. Russiske "Gemma" ligger ved kai. Aksel har også sendt inn et bilde av Elisabeth, lastet på vei sørover mens den passerer Herøybrual

Nybor83HGSAJK.jpg (76514 byte)

"Nybør". En båt etterlyst på  forumet blir her vist bilder av. Bildene er sendt inn av Kjell Birger Sønstabø. Til venstre vise "Nybør" i Haugesund i 1983, fotografert av Alf Johan Kristiansen. Et bilde av båten slik den så ut før 1976 ser du her. Båten på slipp på Bømlo i 1992 ser du her. Siste bilde viser båten som "Feiebjørn" en måned før den brant i Egersund. To siste bilder tatt av innsender.

Shetland2Sogn.jpg (51712 byte)

"Sogning på Shetland". Håper en del sogninger besøker både fiskeri.no og forumet. Igjen et bilde fra Shetland museum, og ingen årstall eller fartøynavn. Vet du noe om båten (SF-56-D).kan du dele informasjonen med museet og andre under "Norske fiskefartøy på Shetland" på  forumet. En større utgave av bildet ser du hvis du laster ned bildet fra museet

ShetlandIFedje.jpg (50276 byte)

"Feiinger på Shetland".  Med tillatelse fra Shetland museum får fiskeri.no vise en del bilder av norske fiskefartøy fotografert på Shetland. Kan du bidra med informasjon om bildet, kan du gjøre dette på et nytt tema som heter "Norsk fiskefartøy på Shetland" på forumet. Første bildet viser tre fartøy fra Fedje: "Feiegutt", "Feios" og "Sversling" som du finner mye om både på denne siden og på forumet.

RoverEgersund98.jpg (90441 byte)

"Røver".  Kjell Birger Sønstabø har sendt inn hele fem bilder av "Røver". Bildene vises i forbindelse med etterlysning på forumet. Bildet til venstre er tatt i Egersund i 1998. Her er et bilde av båten i Fredrikstad ca. 1985 tatt av Tom B. Jensen. Her ser du "Røver" ut fra Stavanger i 1989. Her er et bilde av "Røver" i Stavanger 1990. Siste bilde viser båten på Flekkerøy i 2005. Mer om båtens historie ser du på  forumet under temaet "Eldre fiskefartøy"

April 2006 '
SverslingHGca1950.jpg (43892 byte)

"Sversling".  Kjell Birger Sønstabø har sendt inn tre bilder av "Sversling"; en båt som også er omtalt lengre nede på denne siden. Bildene vises i forbindelse med etterlysning på forumet. Bildet til venstre er tatt i Haugesund på 1950-tallet. Et bilde av båten i Oslo i 1993 ser du her. Siste bilde viser båten på båtmesse i Arendal i 1990. Mer om båtens historie ser du på  forumet under temaet "Eldre fiskefartøy"

KareGretaElin.jpg (84598 byte)

"Nøstbakken" og "Greta Elin". Flere minner fra brislingfisket i Hardanger i august 1998. Kåre Grønsnes har tatt det stemningsfulle bildet til venstre. "Greta Elin" fra Askvoll (t.h. i bildet) sleper en merd inn til Kinsarvik). Til venstre i forgrunnen ligger "Nøstbakken" med følger/lysebåt for anker.

GeirVea.jpg (40432 byte)

"Vea" Geir Åge Bakkevik har sendt inn et flott bilde av "Vea". Geir Åge arbeider på båten, og han forteller at bildet er tatt i Karmsund Fiskerihavn (Husøy) i april. Båten var da lastet med 900 tonn kolmule.

AkselTeigenes2.jpg (57663 byte)

AkselTeigenes1.jpg (58937 byte)

"Sjøbris" og "Teigenes". Aksel Knutsen har sendt inn to (eller tre; alt etter som) bilder samt informasjon. Aksel skriver følgende om bildene: Den forrige og den nye Herøy-snurparen "Sjøbris" ved kai i Ulsteinvik. Det tradisjonsrike "Sjøbris"-reiarlaget i Herøy har kjøpt den forrige "Teigenes". I påska kom "Sjøbris" ex. "Teigenes" frå Hedbridane med 1800 tonn kolmule. Han kom innom Ulsteinvik og la til ved same kaia der vi tidlegare knipsa den gamle "Sjøbris". Overgangen skjedde så raskt at nyenamnet ikkje var kome på enno. Mange stussa då dei såg namnet "Teigenes 1" på båten. Den nye "Teigenes" kom til heimehamna Fosnavåg i november 2005. Fargane og linjene har mykje likt med den som no er blitt "Sjøbris" Sjå den nye "Teigenes" i Fosnavåg på eige bilde (t.v.).

KnutKristineVendelbo.jpg (64426 byte)

"Kristine Vendelbo" og "Trøndur i Gøtu".  Knut Grindhaug har flere bilder å vise, og denne gang er det to utenlandske fartøy. Til venstre ser du danske "Kristine Vendelbo". I tillegg vise et bilde av færøyske "Trøndur i Gøtu" som du kan se her.

KareFjordSotrabas.jpg (41705 byte)

"Fjordbas" og "Sotrabas".  Til høyre ser du et bilde tatt under brislingfisket. Det er "Fjordbas" (t.v.) og "Sotrabs" som representerer et generasjonsskifte hos Ekerhovd-familien, også når det gjelder fartøy. Dette var første år "Sotrabas" var i Hardangerfjorden. Det er Kåre Grønsnes som har tatt bildet ved Kinsarvik/Ullensvang i august 1998. Kåre forteller også at "Fjordbas" alltid gjorde det meget godt (ofte best) under brislingfisket i Hardanger.

Hindholmen.jpg (44457 byte)

"Hindholmen".  Aksel Knutsen har sendt inn et stemningfult bilde av "Hindholmen". Båten er ført til bake til slik den var på 1950-tallet. Skorsteinsmerket viser et kjent rederi på Vartdal. På bildet runder båten Osneset ved Ulsteinvik. Entusiastiske pensjonerte sjøfolk og fiskere har utført arbeid på båten, og sørger for å holde den i stand.

AkselMoksterfjord.jpg (64234 byte)

"Møgsterfjord".  Aksel Knutsen har sendt inn et flott bilde av "Møgsterfjord". Bildet viser båten på vei sørover idet den går under Herøybrua (i Møre og Romsdal).

GeirGardar.jpg (42650 byte)

"Gardar". Geir Åge Bakkevik har sendt inn bildet av "Gardar" (t.v.). Båten er her på vei inn med kolmulelast. Bildet er tatt i mars 2006.

HavheldCa1960.jpg (59742 byte)

"Havheld". Til venstre ser du et bilde av "Havheld" tatt ca. 1960. Bilde fra 1948 av båten før den ble forlenget ser du her. Siste bilde viser båten mens den håver brisling da den hørte hjemme i Kvinnherad.

ForPollyKB.jpg (50616 byte)

"Polly". Da er påsken over, og det er tid for flere bilder, og denne gang fra Kjell Birger Sønstabø. Til venstre ser du "Polly" i aktivt fiske. Et bilde av båten i Åkrehamn i 1975 ser du her. En nedrigget og kondemneringsklar "Polly" er fra Alf Johan Kristiansen sin samling.

KnutSkaregg.jpg (47553 byte)

"Skaregg" og "Torbas". Det er kommet inn to bilder fra Knut Grindhaug. Til venstre vises "Skaregg" på havet. Et bilde av "Torbas" ved kai ser du her. Begge bildene er tatt i mars.

JermundKolmulesekk.jpg (95051 byte)

Kolmulefiske og "Taits". Til venstre ser du et flott bilde av en trålsekk full av kolmule i vakkert vær. Det er Jermund Skår. Han opplyser at det er omlag 600 tonn i sekken. Jermund har også sendt inn en bilde av "Taits" av Fraserburgh på kolmulefeltet. Bildet ser du her 

KaareFirda.jpg (68886 byte)

"Firda" på brislingfiske 1998. Til venstre ser du et fint bilde - fra Kåre Grønsnes` - som viser "Firda" (SF-22-SU) på brislingfiske i Hardanger. Kåre har ikke observert dette bruket i Hardanger de siste 3-4 årene, og det er mulig at bruket har avsluttet dette fiskeriet / solgt eller forsatt med nytt navn. Bildet er tatt i månedsskiftet august - september i Kinsarvik/Ullensvang 1998. 

KarlBirkeland1.jpg (62079 byte)

"Birkeland" i Egersund. Karl Henrik Økland på "Ordinat" har sendt inn to fine bilder av "Birkeland" etter at den har losset i Egersund. Det andre bildet ser du her. 

sver5.jpg (49314 byte)

"Sversling" av Fedje. I forbindelse med arbeidet med boka "Størjefisket på Vestlandet", ble flere hundre bilder samlet inn. Det var ikke plass til alle i boka, men her vises noen av "Sversling" på størjefsket en gang mellom 1953 og 1959. Bildene ble lånt ut av Einar Thomassen. Her et bilde tatt mens størjenota hales inn, og et bilde av fisk på vei ned i rommet.

ForsCa1950.jpg (29416 byte)

"Forsøket". Kjell Birger Sønstabø har sendt inn følgende bilder av "Forsøket". Til venstre vises "Forsøket" ca. 1950. Et annet bilde viser "Forsøket" og "Traust" i 1945 (nettopp sjøsatt). Et bilde tatt i Mælandsvågen i 1940 viser "Traust" innerst og "Forsøket" ytterst. Siste bildet viser "Trott", ex "Forsøket" på slutten av 1970-tallet på Halsnøy.

KurtVassild3.jpg (61508 byte)

Vassildfiske med "Rødholmen". Kurt Andre Eide er maskinist og har hatt med seg kameraet ombord i "Rødholmen" under vassildfisket. Bildene viser trålposen som hales opp og inn mot båten, trålposen som har lettet seg, og trålposen som ligger langs skutesida for å bli pumpet. Til venstre ser vi pumpa som ligger på dekk. Fisket foregikk på Trænadjupet nå i vår (dato på bilder).

KaareBr.BoknSotrabas.jpg (108812 byte)

"Br.Bokn" m.f. i 1998. Da er det tid for to nye bilder tatt under brislingfisket i 1998 av Kåre Grønsnes. Til venstre ser du "Br.Bokn" med "Sotrabas" i bakgrunnen. Et annet bilde viser "Br.Bokn" med følger mens notlaget på "Remming" arbeider i bakgrunnen. 

KaareBenjaco1.jpg (87992 byte)

"Benjaco" i 1998. Da er det en glede å få presentere flere av Kåre Grønsnes sine bilder fra brislingfisket i Hardanger. De som fulgte med på observasjonene i 2004 husker nok de mange fine bildene som Kåre sendte inn (det ligger link oppe på denne siden). Først ute i denne omgang er "Benjaco" (H-7-K) som ligger ved Måge med låssatt brisling i 1998. Et annet bilde ser du her

Mars 2006
AndreasVesterveg1.jpg (78861 byte)

"Vesterveg". Igjen er det Andreas Møgster med nettsiden www.mokstrafjorden.com som har bidratt med et par fine bilder. Denne gang er det "Vesterveg" som er fotografert på dåpsdagen på Salthella. Et annet bilde av båten ser du her.

AndreasSolvaarViking1.jpg (67276 byte)

"Solvår Viking". Her vises et par fine bilder av "Solvår Viking". Det er Andreas Møgster som har sendt inn bildene. Et annet bilde av "Solvår Viking" ser du her.

AndreasManon1.jpg (82098 byte)

"Manon". I dag vises "Manon". Andreas Møgster opplyser at bildet ble tatt nå nylig i Møkstrafjorden. Et annet bilde av "Manon" ser du her. Flerer bilder fra Andreas Møgster kommer de neste dagene

KnutEndreDyroy.jpg (43788 byte)

"Endre Dyrøy" og "Storeknut". Knut J. Pedersen har sendt inn bilder tatt av mannskapet på "Haugagut". Til venstre vises "Endre Dyrøy" mens et bilde av "Storeknut" ser du her.

OleDaniana2.jpg (72380 byte)

"Daniana". Ole R. Danielsen har sendt inn bilde av nye "Daniana". Båter er en skogøy 35 foting med fiskerinummer VA 18 F. Nybygget ble levert 20. desember 2005. Her er et annet bilde av båten

OleKStaaloey.jpg (19684 byte)

"Staaløy". Ole Kristoffer Torsvik har sendt inn et bilde av Staaløy i hardt vær. Ole skriver at bildet ble tatt da båten het "Atlantic Challenge" og at bildet er tatt vest av Irland.

ReinertGeysir.jpg (45794 byte)

"Geysir", "Reserch" og "Taits". Her kommer noen bilder sendt inn av Reinert A. Drivenes. Bildene er tatt under kolmulefisket. Til venstre vises "Geysir" med last. Et bilde av "Research" i hardt vær ser du her. Siste bilde viser "Taits" som leverer ved Husøy

Februar 2006
SildMoreFoto4.jpg (107739 byte)

"Roaldsen", "Havglans" og "Yota". Her kommer flere bilder fra Andreas Møgster sin tur på sildefisket. Til venstre vises "Roaldsen". Andreas var med "Elisabeth" og her er et bilde av "Havglans" som kommer for å pumpe sild fra et kast på 800 tonn. Siste bildet viser "Yota", fotografert i Bømlafjorden.

ReinertSlaatteroy.jpg (108908 byte)

"Slaatterøy" og "Vestviking". Reinert A. Drivenes har tatt et fint bilde av "Slaatterøy" med sildekast (t.v.). Også et bilde av "Vestviking" i hardt vær på kolmulefiske følger her. Flere bilder fra Reinert kommer senere i uken.

SildMoreFoto1.jpg (97292 byte)

"Krossfjord" og "Elisabeth" . Andreas Møgster har vært med "Elisabeth" på sildefiske nå i februar, og her følger tre av bildene han har sendt inn. Til venstre vises "Krossfjord" på feltet. Her er et annet bilde av "Krossfjord" med kast. Et bilde av "Elisabeth" i Egersund ser du her. Flere fine bilder fra Andreas kommer senere i uken.

Etterlyser info 

om "Princess"

Thoralf Gjuvsland ønsker oppsysninger om - og bilder - av et fartøy hans farfar bygde i 1946. Det gjelder kutteren "Princess" (M-150-HØ), levert til Johan Vike i Fosnavåg. Kutteren som var 61,5 fot, er muligens samme båt som var til reparasjon/forlening hos Th. Hellesøy Skipsbyggeri da med John Wereide fra Florø som eier. Kan du hjelpe Thoralf så send en epost til fiskeri@fiskeri.no eller til Thoralf

AndreasVestviking2.jpg (133097 byte)

"Vestviking" og "Brennholm " (ex "Skipsholmen"). Her er tre bilder innsendt av Andreas Møgster. Til venstre vises "Vestviking". Her er et annet bilde av båten. Ex "Skipsholmen", nå "Brennholm" ser du et bilde av her

TyssSaebjoern.jpg (107829 byte)

"Sæbjørn" og "Birkeland". Her er to bilder som Christian Tyssøy har tatt mens han var med "Libas" på kolmulefisket. Til venstre et bilde av "Sæbjørn", og her et bilde av "Birkeland". 

TyssGunnarLangva.jpg (97429 byte)

"Gunnar Langva". Christian Tyssøy har vært så heldig å få være med "Libas" på årets første kolmuletur. Til venstre et bilde Christian har tatt av "Gunnar Langva". Her et bilde av "Libas" i Thyborøn. Flere bilder fra turen kommer i løpet av uken.

Januar 2006
AndreasStoreknut.jpg (161864 byte)

"Storeknut". Andreas Møgster har sendt inn et flott bilde av "Storeknut". Bildet er tatt i Møkstrafjoden for kort tid siden.

Flemming01.jpg (135958 byte)

"Isafold" fra Karstensens Skibsværft Skagen A/S. Flemming Drasdrup har sendt inn flere bilder av nybygget "Isafold" som er Danmarks største fiskeskip noensinne: 75,8 meter langt, 14,40 i bredt. Tonnasje: 2300 GT. Prislappen er 120 millioner danske kroner og det skal leveres i april 2006. Skroget kommer fra Polen. Bilde av akterskipet ser du her, bilde av forskipet ser du her. Styrehus ser du her. Flere bilder av "Isafold" er også tilgjengelig på www.fiskeskibe.dk

Billede(353).jpg (112293 byte)

Nybygg ved Karstensens Skibsværft Skagen A/S. Flemming Drasdrup har sendt inn flere bilder av nybygg. Til venstre vises det Flemming omtaler som et inspeksjonsskip. Det er 72 meter langt og koster omlag 200 millioner danske kroner. Visere skal verftet bygge to like fiskefartøy: HG 267 "Strømegg" og "Cattleya" som hver koster omlag 100 millioner danske kroner.

RoyHaabet2.jpg (171664 byte)

"Haabet". Roy A. Hasløgård har sendt inn to bilder av "Haabet". Båten ble bygget i Risør i 1939. Et annet bilde av båten ser du her. Roy har lagt ut bilder og informasjon om båten på nettet, og mer om båten kan du se og lese om på www.haabet.no

AndreasHarvest.jpg (149621 byte)

"Harvest". Andreas Møgster har sendt inn bildet til venstre. Bildet er tatt i Møkstrafjorden før nyåret. 

 
 

website counter