Digitale foto og opplysninger publiseres ved at du sender dem per e-post til denne adressen 

Desember 2007

Se båtbilder fra tidligere i 2007 og fra andre år

kBSOlagutt.jpg (44608 byte)

"Olagutt" og ex. "Sjøbris". Årets siste observasjon på årets siste dag; og det skal nå startes en ny side med observasjoner for 2008. Det er Kjell Birger Sønstabø som får avslutte dette året. Til venstre ser vi "Olagutt". Et tidligere ringnotfartøy, ex "Sjøbris", har Kjell Birger også foreviget, men da som kystvaktfartøy.

Brislingklar2.jpg (30206 byte)

"Hovda" og brislingfiske. Dag Andre Gunvaldsen har vært om bord i "Hovda" dette året, og til venstre ser vi båten mens man forbereder seg til brislingfiske. Brislingnot må også være med før "Hovda" og følgebåt (lysebåt) "Hovdagut" kan sette kursen ut fra Ryfylke. I Sogn fiskes det brisling til hermetikk, og et bilde viser av en pose med 50 tonn som er klar til levering.

DagFiskebank.jpg (37856 byte)

"Fiskebank" og "Selvåg Senior". Her er flere bilder fra Dag Andre Gunvaldsen. Til venstre vises "Fiskebank" på Hustavika. Et bilde av "Selvåg Senior" som leverer makrell, ser du her.

randi1.jpg (54741 byte)

"Randi" og bilder fra håbrannfiske. Det er igjen tid for noen bilder som er tatt noen år tilbake. Til venstre ser du "Randi" fra Lillesand. Båten ble blant annet brukt til håbrannfiske. Et bilde tatt på slutten av 1990-tallet, ser du her. Flere bilder fra "Randi" på håbrannfiske ser du på Kystbloggen.

ErlendEilifson2.jpg (40938 byte)

"Eilifson". Her kommer tre bilder tatt av Erlend Rødsand. Tråleren "Eilifson" har tatt juleferie, og ligger i havn i Tromsø. Bildene er tatt lille julaften. Et annet motiv av båten ser du her. På et tredje bilde kan vi skimte tråleren "Brodd" i bakgrunnen.

DagRisholm.jpg (55575 byte)

"Risholm". Her følger mer fra Dag Andre Gunvaldsen. Til venstre ser du "Risholm" i arbeid med å ta opp brisling på Østlandet. Flere bilder fra Dag Andre er laget i en fotoserie på Kystbloggen. Der ble det - i går - også lagt ut flere glimt fra størjefiske.

DagHaugagut.jpg (45351 byte)

"Haugagut" og "Libas". I går kom det inn bilder som er litt ferskere enn det som er servert de siste dagene her på fiskeri.no. Dan Andre Gunvaldsen har tatt bildet av "Haugagut" til venstre. Et annet motiv, også det tatt på Hustavika, ser du her. Dag Andre har også sendt inn bilde av "Libas" som leverer makrell.

stridsholm.jpg (72560 byte)

"Stridsholm". Litt lenger nord i Hordaland i dag. Til venstre ser du "Stridsholm" fra Øygarden under småhvalfangst. Den 61 fot store kutteren drev også brugdefangst. Bildet er utlånt av Ivar Dale, og flere av hans bilder av "Stridholm" kan du se på denne posten på Kystbloggen.

SindreSpringRubinStroym.jpg (48139 byte)

"Spring, "Rubin" og "Strøym". Etter det som ble publisert her og på Kystbloggen i går, kom det inn noen eldre bilder; innsendt av Sindre Nilsen. Til venstre vises "Spring", "Rubin" og "Strøym" ved kai i Brakadalen på 1970-tallet. Alle fartøyene tilhørte da Leif Bukkøy. Et bilde av "Strøym" ved kai på Bukkøy, ser du her. Et bilde fra "Rubin"'s siste reise vises her. Båten legger fra kai og skal da slepes ut til Bjørnefjorden.

stroym.jpg (29142 byte)

"Strøym". Brugdefangst i Norge er blitt historie, og du finner mye om dette fisket her på fiskeri.no. Til venstre vises en av dem som var med på dette fiske; "Strøym". Bildet er tatt på Haltenbanken i 1974. Foto: Kjell Birger Sønstabøs fotosamling. Et par andre fartøy som deltok i dette fisket ser du på Kystbloggen.

margotlovise1.jpg (28019 byte)

"Margot Lovise". Fortsatt i Garten i Sør-Trøndelag, og fremdeles med fiskerinummer ST-48-Ø, men 6 år senere. Til venstre vises "Margot Lovise" i 1959, og det kommer nok ikke som noe sjokk at det er mer å lese om - og flere bilder av - båten på Kystbloggen 

Grei53a.jpg (23016 byte)

"Grei". I dag blir det bilde fra første halvdel av 1950-tallet. Kutteren "Grei" fra Sør-Trøndelag vises til venstre. Båten deltok på størjefiske i denne perioden, og derfor kan du også lese noen ord om dette på Kystbloggen.

BrodreneNilsen.jpg (25534 byte)

"Brødr. Nilsen". Også i dag går turen tilbake til 1956. Til venstre vises "Brødrene Nilsen" H-47-H" fra Hanevik. Båten ble bygget i 1882 i Grimsby og kom til Norge (Trondheim) i 1898 der den fikk navnet "Rolf". Båten endte sitt liv som "Kapellnes" da den ble kondemnert i 1967. Flere bilder og mer tekst ser du på Kystbloggen

mauranger.jpg (30377 byte)

"Mauranger". I dag ser vi over 50 år bak i tid. Til venstre ser du kutteren "Mauranger" fra Moster. På bildet er båten i ferd med å dra sildegarn. Flere bilder av båten på sildefiske, ser du på denne posten på Kystbloggen. Tidligere i dag ble det også lagt ut noen bilder av "Sversling" fra Fedje.

badsvik1.jpg (45013 byte)

"Bådsvik". I dag går vi igjen tilbake til 1970-tallet, og til venstre ser du bilde av "Bådsvik" fra Tysvær i Rogaland. Jo, denne båten deltok også på størjefiske, og da er det ikke til å unngå at det følger flere bilder og noen opplysninger om dette på Kystbloggen. Bildet til venstre er tatt i siste halvdel av 1970-tallet av Frode Kristoffersen.

StureSenior.jpg (36808 byte)

"Senior". Ja, det er fremdeles så vidt lyst nok til å ta bilder i Bodø, og det er Sture Pedersen som har sendt inn bildet til venstre der vi ser "Senior" ved kai. 

boholmen.jpg (42017 byte)

"Boholmen". Det er ikke slutt riktig ennå; her er flere fargebilder fra størjefiske. Denne gang er det "Boholmen" som vises under størjefiske på 1970-tallet. Bildene er utlånt av Marton Hettervik. Som vanlig finner du flere bilder - samt litt informasjon - på Kystbloggen.

toftoysund.jpg (21690 byte)

"Toftøysund". I forbindelse med serien "Glimt fra størjefiske" på Kystbloggen, er det nå "Toftøysund" sin tur. Mer om båten og dens befatning med størjefiske, kan du lese om på denne posten på Kystbloggen. De som planlegger en fisketur til Lofoten, kan få lese om nød og armod under lofotfiske i middelalderen.

Nystrand1.jpg (29091 byte)

"Nystrand". I serien "Glimt fra størjefiske" på Kystbloggen, er turen kommet til "Nystrand" fra Bremnes. Gamle lysbilder er kilden til fargebildene denne gang. Mer om "Nystrand" ser du på denne posten på Kystbloggen.

TunfiskFroyabuen2.jpg (39397 byte)

"Frøyabuen". Her kommer mer fra tidligere års størjefiske. Denne gang er det "Frøyabuen" som er i fokus. Mer om båten på størjefiske i 1971, kan du lese om på denne posten på Kystbloggen. Der er det også lagt ut en post med noen eldre bilder fra Fedje havn.

GunnarBoen1.jpg (41640 byte)

"Bøen". Her er to bilder fra i går (6. desember) sendt inn av Gunnar Landa. Til venstre ser vi "Bøen" på vei inn til Lofoten Pelagiske i Svolvær for lossing. Et bilde av båten ved kai ser du her. Samtidig fortsetter arbeidet med gamle fargebilder fra størjefiske. Noen motiv fra "Vågly" samt tekst finner du på denne posten på Kystbloggen.

Flidstorje2.jpg (28131 byte)

"Flid". Det kostes støv av flere gamle bilder, og nå er det bilder av "Flid" som har inntatt scanneren. Til venstre ser du "Flid" av Smøla (Veidholmen) med størjekast 23. august 1971. "Flid" (bygget i 1967) var en moderne båt for sin tid, og den avløste da en kutter ved samme navn. Mer om "Flid" på størjefiske denne dagen, kan du lese om - og se bilder av - på Kystbloggen.

StureGardar.jpg (35681 byte)

"Gardar". Til tross for lite med dagslys, kom det inn et bilde fra Bodø i går (4. desember). Det var Sture Sivertsen som sendte inn bildet til venstre. Vi ser der "Gardar" som losser hos Bodø Sildoljefabrikk.

salvoy.jpg (16739 byte)

"Salvøy". Å rydde i gamle bilder bringer ofte frem noe man har glemt. Etter arbeidet med boka "Størjefiske på Vestlandet", ble flere hundre bilder samlet inn fra ulike fiskerier. Mange av dem er publisert her på fiskeri.no eller - i det siste - også på Kystbloggen. Til venstre vises et bilde av "Salvøy" fra Karmøy. Bildet ble tatt av Johannes Hamre under størjefiske i 1959. Størje hives om bord, og det lastes på babord side. Vi ser også slepetauet til følgeren "Von". Historien om Norges største størjekast er lagt ut på Kystbloggen. Mer om "Salvøy" kan du se på denne siden.

StureSklinnabanken.jpg (45116 byte)

"Sklinnabanken" og "Borgøybuen". Det kommer stadig inn nye bilder fra nord selv om dagslyset snart sier takk for seg. Til venstre ser du "Sklinnabanken" i Bodø fotografert av Sture Pedersen. Litt rydding i gamle bilder gjør også plass til et bilde av "Borgøybuen" noen år etter at størja hadde forlatt Norge. Den er her rigget med reketrål. Bildet kommer fra Kjell Birger Sønstabøs fotosamling.

Borgoybuen67.jpg (36597 byte)

"Borgøybuen" x 2. Vinterstid blir det ofte litt tid til bilder fra tidligere tider, og i dag vises to bilder av "Borgøybuen". Til venstre vises båten under størjefiske ca. 1967. Bildet er utlånt av Kjell og Oddvar Hausken. Et litt eldre bilde utlånt av Endre Østebøvik, viser også båten med størje i vinsjen; da med et tidligere fiskerinummer. Flere fargebilder fra størjefiske på 60-tallet ser du på denne posten på Kystbloggen. Like under hver post på Kystbloggen er det et kommentarfelt der du selv kan bidra med kommentarer, spørsmål og svar på innlegg.

StureManon.jpg (35187 byte)

Vinterbilde av "Manon". Sture Pedersen har sendt inn et flott stemningsbilde fra Bodø. Til venstre ser vi "Manon" inne ved Rapp Hydema sitt anlegg. På Kystbloggen er det dessuten lagt ut en liten historie fra fordums brugdefiske samt noen bilder - noen vist før, og et par nye.

November 2007

*

FinnNordoysund1966.jpg (57455 byte)

Nostalig. Silda er i fokus på denne tiden av året, og om ikke lenge blir den å finne på gytefeltene. Bildet til venstre er tatt i Kristiansund i 1966. Der ser vi garnbåter fra Vestlandet. Fra venstre "Norøysund" og "Finn" fra Fedje. Tredje båt er ukjent, men kan være en båt fra Karmøy. Flere bilder av båter og sildefiske på slutten av 1960-tallet, kan du se på Kystbloggen.

KjellOddLundberg.jpg (36520 byte)

"Odd Lundberg" og "Vestervon". Her kommer tre bilder tatt av Kjell-Tore Sivertsen. Til venstre ser vi "Odd Lundberg" som var innom Svolvær for ei lita uke siden. 23. november var også "Vestervon" i Svolvær. Et annet bilde av båten ser du her.

StureNorafjell.jpg (37243 byte)

"Norafjell" og "Neverfjord". I dag vises to ferske bilder innsendt av Sture Pedersen. Til venstre ser vi "Norafjell" fra Lødingen som er i Bodø for å bunkre. Også "Neverfjord" fra Hammerfest ble fotografert ved kai i Bodø.

KjellNovi.jpg (65276 byte)

"Novi", "Frøybas", "Einar Erlend" og "Trinto". Her følger tre bilder tatt av Kjell-Tore Sivertsen. Til venstre vises "Novi" i Svlovær. Der var også "Frøybas". Et tredje bilde viser "Einar Erlend" ved kai med "Trinto" i bakgrunnen. Alle bilder ble tatt i helga mens båtene ventet på bedre vær.

StureNordfisk.jpg (59209 byte)

"Nordfisk" og "Kvannøy". Fra Sture Pedersen er det kommet inn to bilder i helga. Til venstre ser du "Nordfisk" i Bodø. Et annet fiskefartøy som er kommet hjem til sin egen havn er "Kvannøy" som er fotografert i vinterlige omgivelser.

StureStottvaringen.jpg (172045 byte)

"Støttværingen". Her kommer et bilde tatt i går (21. november). Til venstre ser vi "Støttværingen" som er inne i Bodø i ruskevær. Det er Sture Pedersen som har sendt inn et bildet.

StureGunnarLangva.jpg (77082 byte)

"Gunnar Langva" og "Lovundværing". Sture Pedersen har sendt inn et bilde han tok 19. november. Bildet viser "Gunnar Langva" ved kai i Bodø. Utenpå ringnottråleren, ligger 21 meter lange "Lovundværing", Forskjellen på størrelsen i disse to fartøygruppene er påfallende. 

TrondEsvagtDelta.jpg (62701 byte)

Info. om "Esvagt Delta". Båten som er avbildet til venstre har hatt en fortid som fiskefartøy, om ikke ringnot. Antont Sævik forteller at "Esvagt Delta" ble bygget i 1974 på Ørskovs Verft som dansk tråler. I 1991 ble den bygget om til standby-båt på Aabenraa Værft. I 1999 ble den bygget om igjen. Noen mål og fakta fra Anton: Loa 44,38, GT 384, NT 115. Call sign. OUYS2.

StureRavnfjord.jpg (82712 byte)

Båt i storm og "Ravnfjord". Det er kommet inn to bilder fra to fotografer. Bildet til venstre er tatt av Sture Pedersen, og viser "Ravnfjord" ved kai i Bodø. Det er også kommet inne bilde av standbyfartøyet "Esvagt Delta" i storm i dansk sektor i Nordsjøen (9. november). Trond Ågotnes tok bildet fra boreriggen Noble Byron. Trond mener at båten er et tidligere ringnotfartøy? Kanskje noen vet noe om dette? 

PrebenBrattskjer.jpg (72095 byte)

"Brattskjær" og "Sotrabas". Her kommer noen bilder tatt av Preben Angelsen. Til venstre vises "Brattskjær" ved fryseriet i Lødingen. Båten ble nylig forlenget til 90 fot. Andre bilder av båten ser du her og enda ett her. Også "Sotrabas" er forlenget (ex. Lifisk), og det skjedde i Hirtshals i sommer (se evt. bilder under "september" lengre nede på denne siden. Ferske bilder av båten i Harstad ser du her, og et annet her.

StureJanMayen2.jpg (67465 byte)

"Jan Mayen" og "Solværgutt I". I dag er det Sture Pedersen som er fotograf. Tidligere i dag har han fotografert i havna i Bodø, og der lå "Jan Mayen" som du ser til venstre. Et annet bilde av Ålesunds-båten - som for tiden har base i Tromsø - ser du her. Også "Solværgutt I" lå inne - tungt lastet. Den lå i påvente av lossing.

PrebenBerntOskarx.jpg (89677 byte)

"Bernt Oskar" og "Reinebuen". Her følger de to neste bildene fra Preben Angelsen. Til venstre ser vi "Bernt Oskar" i Svolvær havn. Et bilde som viser båten sammen med søsterskipet "Reinebuen" (se også nedenfor), ser du her.

PrebenReinebuen4.jpg (42114 byte)

"Reinebuen", "Teigenes" og "Roaldsen". Preben Angelsen har sendt inn en del bilder, og her følger de første. Til venstre ser du "Reinebuen" i Svolvær havn. Et annet bilde av båten ser du her, og enda ett her. "Teigenes" ble fotografert i Osan ved Lofoten Pelagiske. Der ble også "Roaldsen" tatt bilde av. Alle bilder er tatt i oktober.

AkselOlgarry.jpg (57234 byte)

"Olgarry" og "Gåsværfjord". Her følger tre bilder tatt av Aksel Knutsen. Til venstre ser du irske "Olgarry" i Fosnavåg der den ventet på å få levere. Frode Fuglseth opplyser at båten er bygget i Holland og skroget er bygget i Polen. Båten driver for tiden partråling etter makrell. Et annet bilde av båten ser du her. Aksel fotograferte også brønnbåten "Gåsværfjord" i Fosnavåg. Båten ble overlevert til Skårvik AS i Fosnavåg 29. august. Aksel forteller også at båten står oppført som bygg nr. 161 fra Bolsønes Verft i Molde i 1956. Alle bildene ble tatt 4. november.

KaareUlvik1.jpg (79390 byte)

"Ulvikabuen". Kåre Grønsnes har sendt inn tre bilder av "Ulvikabuen". Bildene er tatt 4. oktober ved Årvikstrand i Kvinnherad. Båten var da på vei hjem etter å ha avsluttet dorgemakrellfisket vest i havet. På vei inn i Hardangerfjorden ble dorgene satt ut - som et forsøk. Resultatet var som forventet; det er ikke grunnlag for makrelldorging som næring i Hardangerfjorden. Et annet bilde av båten ser du her, og enda ett her.

PaulKutter1.jpg (62589 byte)

PaulKutter2.jpg (129000 byte)

Ex. "Strandheim" - nå "Cardinal". Paul B. Karlsen har sendt inn bilder og informasjon om mørekutteren "Strandheim". Båten ble bygget av Lars Salthammar på Vestnes i 1935. Den var opprinnelig 38 fot, men ble forlenget i 1945 (se bilde til venstre). Båten drev kystfiske og var eiet av fam. Strand fra Sande frem til 1964. Jon A. Flem fra Haram hadde båten i ett års tid; da med navnet "Rodon" (M 125 H). Frem til 1970 var eier Magnus Kalvøy Værlandet ( - fiskerinummer SF 338 A). Etter den tid har båten blitt brukt som lystbåt og har hatt flere eiere. I 1987 gikk båten i opplag da Volda-motoren ble satt på land. De siste fem årene har kutteren gjennomgått en omfattende fornying og ombygging (til det som vises på det andre bildet). Det er Paul B. Karlsen som nå eier båten, og han regner med å bli helt ferdig med arbeidet om et par års tid. Båten skal rigges med tradisjonell gaffelrigg. "Cardinal" er registrert i NOR, med samme kjennetegn som den hadde som "Strandheim" i 1935: LCLB. Flere bilder av ombyggingen kan sees på denne siden. Paul ønsker også kontakt med andre som kan ha informasjon og bilder av båten. Send i så fall en e-post til Paul. 

AkselRognex.jpg (51541 byte)

"Rogne" og "Fluma". Her kommer noen ferske bilder tatt 4. november av Aksel Knutsen. Til venstre ser du "Rogne" i Fosnavåg. Aksel har også laget en liten fotomontasje av båten på vei ut under Rundebrua. Et bilde av sjarken "Fluma" ser du her.

StureHeroyhav.jpg (33743 byte)

"Herøyhav". Høstvær og kortere dager setter heldigvis ingen bremser for dem som fotograferer fiskefartøy. Til venstre vises et bilde av "Herøyhav", fotografert av Sture Pedersen. Båten losset sild i Bodø da bildet ble tatt.

Oktober 2007  
LasseTronderkari.jpg (58110 byte)

"Trønderkari" og "Hovden Viking". Lasse Silnes har sendt inn noen bilder tatt i Svolvær i helga. Til venstre ser vi "Trønderkari". Også "Hovden Viking" var i havna og ventet på bedre vær. Bilder av båten ser du her, samt et bilde her. 

TrondFedje2.jpg (73711 byte)

"To motiv fra Fedje m. båter". Trond Ågotnes har sendt inn to bilder tatt på Fedje. Til venstre ser vi "Bøen" på vei ut fra havna, med Holmen (t.v), og Kremmerholmen i bakgrunnen. På neste bilde ser vi "Hovden Viking" ved fryserikaien. Den tidligere hermetikkfabrikken (Bjelland) ser vi til høyre. Vil du se hvordan fabrikken så ut for over 50 år siden, så se her. Sistnevnte bilde er tatt av Harald Hausken under størjefiske.

AkselZeta.jpg (43215 byte)

"Zeta" og "Hovden Viking". Til venstre vises et bilde av "Zeta" fotografert 18. oktober i lett regnvær av Aksel Knutsen. Båten ligger her med last (antakelig sild) i Hareid på Sunnmøre. I dag vises også et bilde av "Hovden Viking", fotografert av Preben Angelsen. Bildet er tatt 20. oktober i Svlovær.

PrebenGunnarLangva.jpg (41027 byte)

"Gunnar Langva" og "Trønderhav". Her er flere bilder tatt av Preben Angelsen. Til venstre vises "Gunnar Langva" ved fryseriet i Lødingen i begynnelsen av oktober. Et bilde av "Trønderhav" ved kai hos Nofi i Svolvær 18. oktober, ser du her.

PrebenBallstadoy2.jpg (50499 byte)

"Ballstadøy" og "Skolmen". Her er flere bilder tatt av Preben Angelsen. Begge er tatt i Ballstad 11. oktober. Til venstre ser vi "Ballstadøy" (som det også er et bilde av litt lengre nede på denne siden). Preben har også sendt inn bilde av "Skolmen".

Ex. "Atlantic"

"Taruman" (ex "Atlantic"). Stig Lilleaas følger med i hva som skjer med ex "Atlantic". Siste nytt er at båten fremdeles flyter og er i live i Hobart. Lengre nede på denne siden (juni), kan du lese mer om båten. 

KjellLibas.jpg (38086 byte)

"Libas" og "Fugløyfjell". Bildet til venstre er tatt av Kjell-Tore Sivertsen. Der ser vi "Libas" som ligger ved Lofoten Pelagiske med 390 tonn NVG-Sild. Et bilde tatt 11. oktober av Preben Angelsen, viser "Fugløyfjell" i Ballstad. Båten het tidligere "Iris Beate".

PrebenSolvargutt.jpg (43059 byte)

"Svolværgutt", "Ballstadøy", "Tilje" og "Klaring". Her følger et knippe bilder av båter fotografert av Preben Angelsen. Til venstre vises "Svolværgutt" (ex "Rødøyværing"). Et bilde av "Ballastadøy" (ex "H.Klaussen) ser du her, og "Tilje" (ex "Hovden Senior") ser du her. Sist ute i denne omgang er plastbåten "Klaring". Alle bildene er tatt i Svolvær i slutten av september.

"Kristian Ryggefjord"

Knut P.H. Thorsen har sendt inn et spørsmål ang. "Kristian Ryggefjord". Båten ble sett 15. oktober under slep sørover Langenuen ved Stord. Den kjente snurperen var mørklagt. Knut lurer på om noen vet om den skal hugges? 

AkselFinnurFridi.jpg (57404 byte)

"Finnur Fridi". Aksel Knutsen har sendt inn bildet til venstre. Der ser vi det færøyske fartøyet "Finnur Fridi". Bildet ble tatt i Fosnavåg der båten leverte sild. Et annet motiv av båten, ser du her.

ErlendHarvest.jpg (71066 byte)

"Harvest". Selv om det går raskt mot mørkere tider i nord, har Erlend Rødsand fått tatt to bilder av "Harvest". Her ser vi båten på Sommarøy i Troms der den var inne for å losse sild. Et annet bilde av båten, ser du her.

PrebenRadek2.jpg (95224 byte)

"Radek" og "Skogsøy". Her følger noen bilder innsendt av Preben Angelsen. Til venstre vises "Radek", ex. "Gangstad jr." og ex. "Noragutt" før ombyggingen i Polen. Et annet bilde av båten ser du her, og enda et bilde her. Preben har også fotografert "Skogsøy" (ex. "Notbas"), som du også ser et bilde av her.

KBSSkarbak.jpg (113068 byte)

"Skarbak". Den tragiske hendelsen med "Skarbak" har fått mye oppmerksomhet i media. Selv fotograferte jeg båten siste gang i Skudeneshavn 25. august i år. Bildet til venstre er tatt av Kjell Birger Sønstabø. Det viser båten i Skudeneshavn om morgenen lørdag 6. oktober mens den klargjøres for turen nordover.

Follabuen

Under observasjonene har det tidligere vært snakket om hva som hendte med "Follabuen". Ronald Johansen har sendt inn følgende opplysninger: Anngående "Follabuen" så forliste den ikke men " sank " under mystiske omstendigheter i Lyngenfjorden. Så der ligger den på veldig dypt vann.

StureKvitnes.jpg (73171 byte)

"Kvitnes" og "Sildaskjær". Sture Pedersen har sendt inn to bilder som vises i dag. Til venstre ser vi "Kvitnes" som er innom Bodø. Et annet bilde viser "Sildaskjær" som også er fotografert i Bodø, klar til sildefiske. Begge bildene er tatt nå i oktober.

Sept. 2007  
FrodeHepsohav2.jpg (144304 byte)

"Hepsøhav". Her følger to bilder sendt inn av Frode Fuglseth. Bildene er tatt på Larsnes Mek. der vi ser at nybygg nr. 45 tar form. Båten - "Hepsøhav" - skal leveres ved årsskifte til Tine Kristin A/S. Et annet bilde av nybygget, ser du her.

KjellFagraberg.jpg (27335 byte)

"Fagraberg", "Kings-Bay" m.m. Her følger noen bilder sendt inn av Kjell-Tore Sivertsen. Til venstre vises færøyske "Fagraberg" (21.09) i Bodø. Et bilde av "Kings-Bay" (23.09) ved Lofoten Pelagiske der den hadde 380 tonn sild, ser du her. Et annet bilde fra samme sted og dato, viser to båter: "Kings-Bay" og "Roaldsen", der sistnevnte hadde 440 tonn.

StureNorderveg.jgp.jpg (39444 byte)

"Norderveg" og "Rav". To ferske bilder fra Bodø er kommet inn fra Sture Pedersen. Til venstre ser vi "Norderveg" på vei inn til Domstein. Et annet bilde viser "Rav" som losser hos Domstein sitt anlegg.

StureZeta.jpg (47780 byte)

"Zeta" og "Tønsnes". To bilder er kommet inn fra Sture Pedersen. Til venstre ser vi "Zeta" i Svolvær der den losser ved Lofoten Pelagiske. Et annet bilde viser "Tønsnes" av Tromsø som ligger nyoppusset ved Skarvik Mekaniske i Svlovær. Begge bildene ble tatt i går (20.09)

AkselSvebas1.jpg (47557 byte)

"Svebas". Her følger to bilder av "Svebas". Bildene er tatt av Aksel Knutsen, og båten ble forevighet i Fosnavåg i går (18.09). Båten er klar til makrellfiske, og et bilde av hekken med notbingen ser du her.

AkselHeroyhav.jpg (68882 byte)

"Herøyhav" og "Rune". I dag vises tre bilder tatt av Aksel Knutsen. Til venstre vises "Herøyhav" i Fosnavåg. Også den litt mindre notbåten "Rune" ble fotografert. Akterenden med notbinge ser du her, og et bilde tatt forfra, ser du her. Alle bildene ble tatt tidligere i dag (18.09)

0915Boen07a.jpg (56680 byte)

"Bøen" og "Nyhorn". Her er to fartøy fotografert i Åkrehamn i går. Til venstre ser du Bøen R 30 SD. Den har skiftet eier i år. På skroget skimtes det tidligere fiskerinummeret: M 194 SØ. En annen båt som lå ved samme kai, var "Nyhorn". Denne har også skiftet fiskerinummer: Nå; M 19 HØ.

PrebenAsbjornS03.jpg (43800 byte)

"Asbjørn Selsbane". I går kveld fotograferte Preben Angelsen "Asbjørn Selsbane" som kom inn til Berlevåg. Båten er for tiden på seinotfiske utenfor Finnmark. Et annet bilde av båten ser du her, og enda et motiv ser du her.

PrebenSorboen01.jpg (58102 byte)

"Sørbøen" og "Slettholmen". Igjen er det Preben Angelsen som står bak dagens ferske bilder. Bildet til venstre er tatt i går (13.09), og viser "Sørbøen" i indre havn i Berlevåg. Et annet bilde av båten ser du her, og enda et her. I tillegg følger et bilde tatt sent i går da "Slettholmen" kom inn til Berlevåg.

Prebensildaskjaer1.jpg (37363 byte)

"Sildaskjær". Preben Angelsen har tatt bildet til venstre. Vi ser "Sildaskjær" i fart under seinotfisket for to dager siden (11.09). Et annet bilde av båten, ser du her. Begge bildene er tatt like utenfor Berlevåg.

PrebenKjelsvik.jpg (61453 byte)

"Kjelsvik", "Hartho" og "Lofotværing". Om det ikke kommer inn all verden med bilder for tiden, så sørger Preben Angelsen for at det stadig blir noe nytt å se her. I dagens forsendelse, fulgte det med tre bilder: Til venstre ser vi "Kjelsvik" ved kai hos Skarvik i Svolvær 29. august. Et bilde viser "Lofotværing" ved kai hos Kabelvåg Mek. 29. august. Siste bilde viser snurrevad- og notbåten "Hartho" i Kabelvåg 30. august.

Thy2.jpg (38403 byte)

Motiv fra Thyborøn. Her kommer resten av Preben Angelsen sine bilder fra Thyborøn. Også bildet over er tatt i nevnte havn. Bildene viser trålere fra ulike nasjonaliteter. Et annet motiv av båter ved kai ser du her, et annet her, og enda et annet her.

GitteHenning.jpg (32626 byte)

"Gitte Henning" og "Enterprise". Preben Angelsen har også vært i Thyborøn. Dagens bilder ble tatt 14. juli. Til venstre ser vi danske "Gitte Henning". Også hollandske "Enterprise" ble fotografert. Her er et annet bilde av sistnevnte.

PrebenUTraler.jpg (36341 byte)

Respons på ukjent tråler og etterlysning av en annen tråler fra Danmark. Anton Sævik har studert bildet av den ukjente tråleren som ble fotografert av Preben Angelsen i Hirtshals 1. juli (se evt. litt lengre nede på denne siden samt bildet til venstre). Anton mener at tråleren er "Ørvur", AA 85 A, med kallesignal LIVZ. Eier: Jan Andersen fra Kolbjørnsvik. Anton mener også at den er franskbygd. I dag tar vi også med en etterlysning fra Hans Christian Christoffersen. Han ønsker informasjon, og gjerne bilde, av E 553 Kristianssand av Esbjerg, bygget i 1960 hos Høivolds Mek. Verksted i Kristiansand. Båten var på 183,01 Brt, hadde 420 hk B&W Alpha Diesel og tilhørte Helveg Hundebøll i Esbjerg. Båten ble senere hjemmehørende i Hirtshals og solgt til Kuwait i 1963.

Lifisk2.jpg (60516 byte)

"Lifisk" i Hirtshals. Her kommer flere bilder fra Preben Angelsen etter hans besøk i Hirtshals. Over ser du et motiv fra havna der danske "Thela" og "Gitte Johnny" ligger ved kai, med "Lifisk" bakerst. Til venstre vises "Lifisk", og to andre motiv av båten ser du her, og det andre her. Båten var i Danmark i forbindelse med ombygging/forlenging. Bildene er tatt 1. juli i år.

August 2007  

PrebenCatoAndre.jpg (32736 byte)

Hirtshals. "Cato Andre" og "Christina Blå". Tre bilder tatt av Preben Angelsen vises i dag. Til venstre ser vi "Cato Andre", og et bilde av "Christina Blå" ser du her. Begge bilder tatt 19. august i år. Et bilde av en ukjent tråler fotografert i Hirtshals, ser du her. Et bilde av danskeskøyter i Hirtshals, ser du her. Også bildet over viser et motiv fra Hirtshals. De tre sistnevnte bildene er tatt 1. juli i år.

PrebenJornHauge.jpg (40851 byte)

Henningsvær, "Jørn Hauge" og "Orkan". Her er flere bilder fra Preben Angelsen. Ovenfor vises et motiv fra Henningsvær 19. august. Til venstre ser du "Jørn Hauge". Et bilde av "Orkan", ser du her. Også de sistnevnte bildene er tatt 19. august.

PrebenVestvaering.jpg (53993 byte)

"Vestværing" og "Straumbas". Preben Angelsen har sendt inn bilde av båten som er beskrevet i de to foregående innleggene på denne siden. Bildet er tatt 19. august (2007) i Hennigsvær. Preben har også sendt inn andre bilder; blant annet av "Straumbas" som også ble fotografert 19. august. Flere bilder fra Preben kommer senere.

OleNN.jpg (55100 byte)

Mer om båten. Preben Angelsen har funnet frem til dagens data angående av båten til venstre. Den heter nå "Vestværing" N-25-V og er eid av Svein-Egil Hansen i Henningsvær. Også Thomas Leirvåg har sendt inn opplysninger om båten. Han forteller at den også har hatt navnet "Styrk", og at den var SF-registrert under alle tre tidligere navn før den ble døpt "Vestværing".

OleNN.jpg (55100 byte)

Båt gjenkjent. Det gikk knapt en time før to e-poster hadde kom inn angående båten det ble spurt om nedenfor. Først ute var Anton Sævik som mener at det er "Seilsjø" SF 18 V med kallesignal LGSR. Også Rune sendte e-post, og han har vært mannskap på båten. Rune bekrefter at det er "Seilsjø" (ex. "Vikmark Senior". Dermed er den saken oppklart.

OleIslendinger.jpg (62613 byte)

Islandske fartøy og ukjent. Her følger to bilder fra Ole Bernt Gammersæter. Til venstre ser du et bilde tatt under loddefisket i februar 2005. Nærmest kamera ligger "Bjarni Sveinsson" og det som ser ut til å hete "Bjørg Jonsdottir"?. I bakgrunnen ligger fire fartøy med kast. Et bilde av en mindre uidentifisert snurper (også 2005), ser du her. Send gjerne en epost dersom du vet hvem det er. 

KaaAaroybuen.jpg (80800 byte)

Brislingfisket i Hardanger er i gang. Som i tidligere år blir brislingfisket i Hardanger fulgt av Kåre Grønsnes som lar oss få se bilder fra det tradisjonsrike fiske. Denne uken ble flere bruk fotografert. Til venstre vises "Vestervik" (ex "Årøybuen"). Et bilde av "Våghav" og "Benjaco" ser du her. Også "Svennesbuen" ble fotografert. Fra Lindås deltar også er bruk: "Hosøybuen". Sist et stemningsbilde som viser "Våghav" og "Benjaco" på Samlafjorden på søndag. Båtene var da på vei til Sørfjorden.

OleMeilandstind.jpg (74597 byte)

"Meilandstind" og "Gularøy". Her følger to bilder tatt av Ole Bernt Gammersæter. Til venstre ser du "Meilandstind" fotografert i oktober 2005. Det bilde fra august samme år, viser "Gularøy" i tung sjø utenfor Møre.

0805Lilleskagen07.jpg (36630 byte)

Flere båter på Fiskeridagene. Her følger flere bilder fra Åkrehamn. Over ser du båter ved indre kai. Til venstre ser vi "Lilleskagen" under fiskekonkurransen. Også ex. fiskebåt "Ryvingen" var med. Blant eldre fartøy ved Indre Kai, var blant annet "Kristina" og "Sjøglimt". På vei ut fra Åkra Sjømat ble også "Veiding" fotografert.

0805Rima07a.jpg (41971 byte)

Båter på Fiskeridagene i Åkrehamn. Fiskekonkurransen var utsatt til i dag på grunn av dårlig vær i går. I lett regn og frisk bris gikk båtene ut av havna. Med økning i vinden (kuling), ble det en frisk seilas for fiskerne. Her er noen bilder av båter i og omkring havna. Til venstre ser vi "Rima" som er blitt blitt tatt vare på av ildsjeler. Et annet bilde ser du her. Ex "Boie", nå "Marie" deltok også i konkurransen. "Myhrnes" (også vist på observasjoner for 2006) ser du her. Sist ut i dag er en annen eldre trebåt som har ligget i havn under Fiskeridagene "Utvær". 

OleVea.jpg (204852 byte)

"Vea", "Vestvikig" og "Finnur Fridi". Her er flere bilder fra Ole Bernt Gammersæter. Til venstre ser vi "Vea" i Nordsjøen med kast 3. oktober i fjor. Et blide av "Vestviking" klar med drivankeret til kasting ser du her (også det 3. oktober). Sist i dag vises "Finnur Fridi" som losser lodde (februar 2005).

OleStaaloy.jpg (64727 byte)

"Ståløy" m.m. I dag vises tre bilder tatt av Ole Bernt Gammersæter. Til venstre ser vi "Ståløy" i Nordsjøen i oktober i fjor. Et bilde av "Østerbris" ved kai ser du her, og et bilde av not full av makrell (også det fra oktober 2006), ser du her.

OleBirkeland.jpg (95744 byte)

"Birkeland" og "Vea". Det er kommet inn en god del bilder tatt av Ole Bernt Gammersæter. Først ut er fire bilder fra Nordsjøen i juni 2006. Til venstre ser du "Birkeland", og her er et bilde der båten passerer mens not hales. Bilde av "Vea" med kast på feltet ser du her, og et annet her.

Juli 2007  
ATT00941.jpg (30086 byte)

"Ingrid Majala" og "Skår Senior". Aksel Knutsen har også tatt dagens bilde. Vis ser der "Ingrid Majala" som ligger utenfor "Skår Senior". Båtene ligger ved kai på Eggebøneset (Herøy) søndag 29. juli.

2007 07 29 Geitung fiskeri.jpg (52616 byte)

"Geitung" og "Havfisk". Aksel Knutsen har tatt to fine bilder av Herøybåter. Til venstre ser du tråleren i "Geitung" som er et kjent navn for dem som husker en sildesnurper med tilsvarende navn på 1960-tallet (her som rogalending - hentet fra denne siden). Bildet av dagens "Geitung" er tatt ved industrianlegget på Mjølstadneset i Herøy 29. juli. Neste bilde viser sjarken "Havfisk", fotografert ved sørspissen av Remøya.

Alkana9.JPG (24232 byte)

Mer fra "Alkana" på 1950-tallet. Vi er jo midt i størjesesongen, og her følger flere bilder fra "Alkana". Bildene er tatt på denne årstid rundt midten av 1950-tallet. Båten var da på størjefiske. Alle bilder er utlånt av Harald Hausken. Et bilde av styrehuset ser du her, og et bilde av størje som blir halt opp av nota (dette antakelig fra 1952), ser du her.

Etterslyser

"Nordsjøbas"

Hans Christian Christoffersen fra Danmark har en etterlysning. Han lurer på om noen kan hjelpe ham med opplysninger om "Nordsjøbas" / "Havbas" / "Dicada" som ble bygget i 1978. Hans Christian ønsker opplysninger om verft, byggenummer, motor, vekt, lengde, dybde, evt. ombygginger m.m.

Alkana8.JPG (37181 byte)

Størjefiske med "Alkana" 1950-tallet. I dag blir det tid til litt historikk. Til venstre ser du "Alkana" av Torvastad (Karmøy). Bildet er tatt i andre halvdel av 1950-tallet. Mange notbåter hadde nota midskips på første halvdel av 1950-tallet, og her ser du haling av not med "Alkana" (ca. 1955). Neste bilde kan være tatt så tildlig som i 1950, og viser levering av størje i Haugesund. Siste bilde, er også fra første halvdels av 1950-tallet (antakelig 1952) og viser størje som blir tatt opp av nota. Bildene ble i sin tid lånt ut av Harald Hausken. Mer om "Alkana" kan du se og lese om her.

Hildrefisk1.jpg (64477 byte)

"Hildrefisk". Bildet til venstre er sendt inn av Marius Hildre. Sammen med broren, Robert (her i styrehuset), har de kjøpt en sjark som de skal drive fiske med i sommer (og ellers når mulighetene byr seg). Båten har fått navnet "Hildrefisk", og skal etter planen få fiskerinummer påmalt. Bildet til venstre viser sjarken til kai i Fosnavåg Sentrum.

0705Marie07.jpg (81776 byte)

"Marie" m.f. i Vedavågen. En fin og varm dag, og innenfor moloen i Vedavågen lå et knippe båter. Til venstre ser du ex. Boie, Marie - for tiden nedrigget, men som antakelig skal ha fiskerinummer R 333 K.  Ved kaien lå også "Blanco" (hvit sjark), skøyta "Ardea" og "Carmen" (rød sjark midt på bildet).

Juni 2007

;

GeirRosshavet1.jpg (55104 byte)

"Rosshavet" og "Bondøygutt" i sjøsprøyt. Geir-Arne Jensen har fotografert et par sjarker i frisk sjø. Til venstre ser du "Rosshavet". Et annet bilde av båten ser du her, og enda et motiv ser du her. Også "Bondøygutt" ble fotografert.

GeirVestvagoy.jpg (38258 byte)

"Vestvågøy". Tråler N 40 H fra Melbu; "Vestvågøy" er her fotografert under slep. Det er Geir-Arne Jensen som har tatt bildet. Båten - som ennå står i fartøyregisteret - er på vei på sin siste ferd: Til hugging.

0621Falkoy1.jpg (36485 byte)

"Falkøy". Et eldre fartøy ble i dag (21. juni) observert i Åkrehamn. Den 76 fot store båten, ble bygget i 1937. "Falkøy" er opprinnelig ei tollskøyte, som deretter gjorde tjeneste for Statens Sjøkartverk. Båten er nå solgt til eiere på Karmøy. Et annet bilde av båten, ser du her.

Etterlyser

ex. danske,

og info. om ex. "Atlantic"

Ex. "Solborg". Hans Christian Christoffersen fra Danmark lurer på om noen har informasjon og bilder av TN.245 "Solborg"  1968 - 1974  HG.264 "Marie Polaris"  1974 -1976 HG. " Anne Polaris" 1976- 1984 Brt 360 Net148 Byggenr. 52. Bygget ved Haltø Verksted A/S Ulsteinvik. Skal være solgt til Norge i 1984.
Ex "Atlantic" Stig Lilleaas forteller at Australske myndigheter har bestemt seg for at den tidligere norske fabrikktråleren "Atlantic" nå "Taruman" skal selges. Det var lenge en tanke på å bruke den son skyteskive for Australske kampfly. Fremtiden til skipet er likevel uvisst. Gjør du et fiskeri.no-søk på "Atlantic" nederst på denne siden, vil du finne mange bilder av båten.

ThoralfKnester.jpg (103588 byte)

"Knester". Thoralf Gjuvsland har sendt inn bildet til venstre. Der ser vi nye "Knester" som for tiden er under utrustning hos Eidsvik Skipsbyggeri i Uskedalen.

Austbris1kbs.jpg (69227 byte)

"Austbris". Det kommer inn lite med bilder for tiden, så da blir det tid til litt nostalgi. Her følger tre bilder fra Kjell Birger Sønstabøs fotosamling. Bildent til venstre viser "Austbris" H 31 FJ anno 1973, antakelig på brugdefiske. Et bilde av båten i 1979 ser du her, og et bilde av båten, på vei til Shetland i 1971, ser du her.

02.R-260-K.Bomtral04.jpg (48513 byte)

"Karmøy Viking"'s skjebne. Fra Fokke Barents i Holland er det kommet inn nytt om bomtråleren "Karmøy Viking". Den er nå solgt og seiler under flagg fra Panama. Den skal visstnok operere i offshore-virksomhet. Ettersom det ikke er forum lenger, blir båten vist her på observasjoner.

Mai 2007

 

vidarbasbaat1.jpg (70019 byte)

Basbåt. Fra Vidar Karlsen fra Skodje er det kommet inn et par bilder av en kjent og kjær båt: basbåten. Båten på bildet er bygget av Br. Løvik i Tresfjord (Byggenr. 20 i 1969). I båten er det montert en Marna FF eller 24/32 HK med reduksjonsgear på 1:2,5. Motoren, som du ser bilde av her, er fra 1966. Vidar har forsøkt å holde båt og motor i original tilstand. Han mangler imidlertid et Simrad papir-lodd med svinger! Et annet flott bilde av båten ser du her, og et nærbilde av motoren ser du her.

Follabuen

For en stund tilbake ble det spurt om hva som skjedde med fiskebåten "Follabuen". Øyvind Skog har sendt inn en e-post der han forteller at "Follabuen" forliste en gang på 1980-tallet og at det da var Torfinn Eide som hadde båten.

KjellTronderkari.jpg (69644 byte)

"Trønderkari", "Boanes Hav" og "Joker" . Her følger først to bilder tatt i Svolvær av Kjell-Tore Sivertsen. Til venstre ser du "Trønderkari". Et bilde av "Boanes Hav" ser du her. Det siste bilder er tatt av Preben Angelsen 16. mai i grått vær med regn i Svolvær. Bildet viser "Joker".

KjellTilje.jpg (57092 byte)

"Tilje", "Støttværing" og "Asbjørn Selsbane". Her følger tre bilder tatt av Kjell-Tore Sivertsen. Samtlige er tatt i Svolvær. Til venstre ser du "Tilje". Bilde av "Støttværing" ser du her, og et bilde av "Asbjørn Selsbane", ser du her.

Prebenskarungen.jpg (99010 byte)

"Skårungen" og "Støttværing". Takket være Preben Angelsen, blir det et par bilder i dag også. Han har tatt bildet til venstre som viser skoleskipet til Nordland Fiskerifagskole avd. Gravdal: "Skårungen". Bildet er tatt 13. mai. Her ser du  "Støttværingen" fotografert i Svolvær 11.Mai.

prebenskagenes1.jpg (99982 byte)

"Skagenes", "Baasgrunn" m.f. Her er flere bilder av Preben Angelsen. Til venstre vises "Skagenes" i Skrova 6. mai. Et annet bilde av båten ser du her. Et bilde av "Baasgrunn" (9. mai) ved kai ser du her. Havnebilde fra Hammerfest 6. mai (fra venstre "Solværskjær", "Sklinnabanken", "Roy-Frode", "Neverfjord" og "Solværgutt" ser du her, og siste bilde - fra Svolvær 8 mai - viser "Sklinnabanken" som henter ny seinot hos LNT og "Reinefangst" helt til høyre i bildet.

prebenRollon2.jpg (211201 byte)

"Rollon", "Rango" og et kast. Her er flere bilder av Preben Angelsen. Til venstre vises "Rollon" av Værøy, fotografert på Ballastad i oktober 2006. Et annet bilde av båten ser du her. Bilde av "Rango" ved kai på Lofoten Sveiseindustri i Svlolvær i oktober 2006 ser du her. Et sildekast med "Skogsøy" og "Fugløyfjell" 25. oktober ser du her.

PrebenBerntOskar4.jpg (121506 byte)

"Bernt Oskar" og "Orkan". Flere bilder er kommet inn fra Preben Angelsen. Til venstre vises "Bernt Oskar" i Lødingen etter å ha losset sin første fulle last etter ombygging/forlenging. Bildet er tatt 26. oktober 2006. Et bilde fra før lossing ser du her. To bilder av "Orkan" i Havøysundet 3. mai i år, ser du her, og et annet bilde her.

hg300.jpg (207890 byte)

"Trio". Hans Christian Christoffersen (Danmark) søker opplysninger om båten til venstre. "Trio", HG 300 av Hirtshals kom fra Norge til Hirtshals i 1981 og var hjemmehørende der frem til 1983 / 1984. Eier var da Partrederi Jørgen Pedersen i Hirtshals. Kan du hjelpe med informasjon, send en mail til Hans Christian. Forumet lider for tiden av problemer fra forum-leverandørens side (en gammel back-up vises), så båten blir foreløpig ikke lagt ut der.  

Prebenryggefjord2.jpg (214433 byte)

"Ryggefjord" x 2. Preben Angelsen fotograferte i Havøysund 3. mai, og der fikk han foreviget "Ryggefjord" (til venstre). Et annet bilde av båten ser du her.

prebenLisabeate.jpg (90716 byte)

"Lise-Beate" og "Sørbøen". Preben Angelsen har fotografert i dels vanskelige lysforhold (skodde og regn) på Finnmarken. Bildene er tatt i Havøysund 28. april i år. Til venstre ser du "Lise-Beate", og et bilde av "Sørbøen" ser du her.

website counter