Digitale foto og opplysninger publiseres ved at du sender dem per e-post til denne adressen 

Des. 2008

Se båtbilder fra andre år

Vestviking.jpg (71377 byte)

"Vestviking" og "Støttfjord". Det er selveste julaften, og det er blitt tid til å publisere noen bilder som har ligget "på vent" ei stund. Til venstre vises "Vestviking", fotografert i høst av Aksel Knutsen. Et annet bilde av båten ser du her. Kjell-Tore Sivertsen har sendt inn bilde av "Støttfjord" da den passerte i Gimsøystraumen 10. desember.

Bergthora.jpg (73168 byte)

"Bergthora" og "Argo". I dag vises noen bilder tatt av Aksel Knutsen tidligere i høst. Til venstre ser vi "Bergthora" rigger for makrelldorging. Et annet bilde av båten, ser du her. Aksel har også sendt inn et bilde av "Argo". Begge båtene ble fotografert i Fosnavåg.

Heroyfisk.jpg (52544 byte)

"Herøyfisk" og "Slaatterøy". Det er igjen tid for to bilder tatt av Bjørnar Henningsen. Først ser vi "Herøyfisk" (til venstre) fotografert 25. november. I mørke og vinterlige omgivelser ble også "Slaatterøy" fotografert ved kai 1. desember.

Varoytind.jpg (77481 byte)

"Varøytind" og "Fred Hugo". I dag vises to bilder tatt av Bjørnar Henningsen. Til venstre ser vi sjarken "Varøytind" ved kai i Harstad 1. november. Bjørnar har også tatt et bilde av "Fred Hugo"; også den i Harstad, men da 9. november.

Nov. 2008  

Maluk.jpg (80760 byte)

"Maluk", "Lear" og "Meløyfjell". Her kommer først noen bilder tatt av tidligere i år av Aksel Knutsen. Til venstre vises "Maluk", og så tre bilder av "Lear". Et annet bilde ser du her, og siste motiv her. Fra Gerda Trabsky er det kommet inn bilde av "Meløyfjell" tatt fra Knivskjellodden i juni.

Gitte Henning.jpg (55909 byte)

Nye "Gitte Henning". I helga ble det tatt bilder av danske "Gitte Henning". Fotografen, Lars Mose fra Skagen, fikk selv være med på prøvetur på søndag. Bildet til venstre ble tatt på fredag. Et annet motiv av båten ser du her. Også Rasmus Christoffersen fotograferte båten, og et av bildene ser du her.  

Bjornar Rottingoy.jpg (54657 byte)

"Røttingøy", "Liafjord" og "Sævikson" x 3. I dag ser vi først to bilder tatt nå i november. Til venstre ser vi "Røttingøy" i Harstad 20. november. Samme sted og dag ble også "Liafjord" og "Ligrunn" observert. Bildene er tatt av Bjørnar Henningsen. Fra Aksel Knutsen får vi se "Sævikson" i Fosnavåg. Et annet bilde ser du her, og vi får også et tredje bilde av "Sævikson". Alle er tatt i oktober.

Kingsholm.jpg (51748 byte)

"Kingsholm", "Reinefangst" og "Skude Senior". Til tross for høstmørke, kommer det inn bilder. Bjørnar Henningsen har sendt inn bildet til venstre av "Kingsholm" i Harstad 12. november. Samme dag og sted ble "Reinefangst" fotografert av samme fotograf. Alf Johan Kristiansen tok bilder av "Skude Senior" 4. oktober i Skudeneshavn. Dette er ex. danske "Pernille From". Et annet bilde av båten ser du her, og siste bilde her..

Ostanger 2.jpg (48318 byte)

"Østanger" og bilde fra Fedje Bildet til venstre er tatt av Alf Johan Kristiansen og viser "Østanger" ved Kolstøneset 22. oktober. Dette er ex. danske "Gitte Henning" som ble innkjøpt til Skudeneshavn men som skal til Austevoll. Alf Johan tok også et annet bilde av "Østanger". Trond Ågotnes på Fedje fikk seg en båt-overraskelse 13. november. Omlag 20 ringnotfartøy lå da spredt vest av Fedje på jakt etter hestmakrell. Båtene lå et godt stykke fra land, men her er et bilde der vi ser noen av dem.

Siglar.jpg (67255 byte)

"Siglar" og ex. "Atlantic" sin siste ferd. Til venstre ser du et bilde av "Sigar". Bildet er tatt av Sture Pedersen i Svolvær 7. november da båten losset sild. Fra Stig Lilleaas er det kommet inn bilder av ex "Atlantic" ("Taruman") på sin siste ferd. Den en gang så flotte båten ser nå slik ut. Et bilde av hele slepet, ser du her. Bildene er tatt av en av Stigs kontakter i Tasmania; Glenn Towler.

Roaldsen.jpg (66707 byte)

"Roaldsen" og "Sighvatur Bjarnason". I dag kommer to bilder fra Bjørnar Henningsen. Til venstre ser vi "Roaldsen" på vei sørover i Tjeldsundet 21. oktober. I Svlovær kom Bjørnar over islandske "Sighvatur Bjarnason" som lå ved kai 25. oktober.

Inge Tronderkari.jpg (132746 byte)

"Trønderkari" og diverse. Inge Hermann Blikø har tatt bildet til venstre der vi ser "Trønderkari" inn til Rørvik etter forlengelse. Svein Aaknes har sendt inn informasjon om "tråler under slep" litt lengre nede på denne siden. Han forteller at båten (og dens skjebne) nå ligger ved Fosen Gjennvinning i Stoksund. I tillegg forteller Stig Lilleaas at ex. "Atlantic" nå "Taruman" antakelig blir flyttet til India på onsdag, mest sannsynlig for hogging.

Svanaug Elise.jpg (41813 byte)

"Svanaug Elise" x 3. En bildeserie er sendt inn av Aksel Knutsen. Han foreviget den flotte snurperen da den passerte under Herøybrua på Sunnmøre. Et annet motiv av båten ser du her, og her er enda et bilde av "Svanaug Elise". Bildene ble tatt i grått vær 25 oktober.

Okt. 2008  

Sture Margret.jpg (64824 byte)

"Margret" og "H. Østervold". For et par dager siden kom det inn to bilder fra Sture Pedersen. Til venstre ser du besøk fra et islandsk fartøy; og da "Margret" i Bodø havn 23. oktober. Sture tok også et bilde av "H. Østervold" samme dag og sted mens båten losset sild.

Bjornar Straumberg.jpg (49994 byte)

"Straumberg" og "Ligrunn". IFor noen dager siden kom det inn to ny bilder fra Bjørnar Henningsen. Bildene er tatt i Harstad 23. oktober. Til venstre ser vi "Straumberg". Bjørnar tok også et bilde av "Ligrunn".

Bjornar Leik.jpg (47976 byte)

"Leik", "Lønningen" og "Senjagutt". I dag vises tre bilder tatt av Bjørnar Henningsen. Til venstre ser vi "Leik" ved kai i Harstad 20. oktober. Der ble også "Lønningen" fotografert samme dag. Sist ut er sjarken "Senjagutt" på vei inn i havn i Harstad 18. oktober.

Trond Boen 1.jpg (43744 byte)

"Bøen" på Fedje. Trond Ågotnes fra Fedje har sendt inn bildet til venstre. Det ble tatt på søndag (19.10) og viser "Bøen" på vei inn i Fedje havn etter å ha jaktet på makrell noen dager. Trond har også sendt inn et bilde der båten ligger ved fryserikaien.

Frode Tronderbas.jpg (49970 byte)

"Trønderbas" og eldre tråler under slep. Det flotte bildet til venstre av "Trønderbas", ble tatt av Frode Fuglseth. Båten er på vei sørover med sildelast. Frode har også tatt bilde av en eldre russisk tråler under slep. Den skal ha fisket under navn som "Remøyfjord", "Jan Mayen" og "Ocean Trawler". Dens skjebne vites ikke noe om. Her er et annet bilde fra slepet.

Frode Segla.jpg (44070 byte)

"Segla", "Norafjell" og "Endre Dyrøy". Til venstre vises "Segla" på sildefeltet, fotografert av Frode Fuglseth. Fra samme felt og samme fotograf kommer et bilde av "Norafjell". Fra Bjørnar Henningsen kommer et bilde av "Endre Dyrøy". Båten ble fotografert i Harstad 10. oktober.

Frode Hovden Viking.jpg (50289 byte)

"Hovden Viking", "Hargun" og "Keltin". Her er flere bilder fra Frode Fuglseth, og det er igjen motiv fra sildefeltet som dominerer. Til venstre vises en nylig forlenget "Hovden Viking". Også "Hargun" på vei inn til Senjahopen ble fotografert. Sist ut i dag er "Keltin" i tung sjø på feltet.

Frode Ragnhild Helene.jpg (186492 byte)

"Ragnhild Helene" og "Leonid Ivanov". Det er kommet inn en del bilder fra Frode Fuglseth, og her vises tre av dem. Til venstre ser vi "Ragnhild Helene". Et annet bilde av båten viser sleping av et steng med sei til Senjahopen. En "litt" større båt som ble sett på sildefeltene var russiske "Leonid Ivanov" som trålte etter sild. Frode var da ombord i "Rogne".

Bjornar Hepsohav.jpg (164865 byte)

"Hepsøhav" og "Herøyfjord". I dag vises to bilder tatt av Bjørnar Henningsen. Til venstre vises "Hepsøhav", fotografert 2. oktober. Bjørnar har også tatt bilde av "Herøyfjord". Sistnevnte ble fotografert 4. oktober. Begge bildene er tatt i Harstad.

Torstein Staaloey.jpg (33964 byte)

"Ståløy", "Tana", "Fonnes" og "Reinefangst". Først ut i dag "Ståløy" (til venstre) fotografert på feltet i Nordsjøen av Thor-Stein Løvås. Også danske "Tana" på makrelldorging var der. Bildene er tatt 25.09. Også Sture Pedersen har sendt inn et par bilde. Først ut er "Fonnes" ved kai i Lødingen. "Reinefangst" ble fotografert i Svolvær.

Sept. 2008

Se observasjoner fra tidligere i år, og fra tidligere år

ronny Froybas.jpg (81054 byte)

"Frøybas", "Norafjell", "Fiskebas" og "Vea". Først ut i dag er bildet til venstre som viser "Frøybas" med prøvekast etter ombygging. Bildet er sendt inn av Ronny Larsen. Fra Bjørnar Henningsen er det kommet inn tre bilder. Først "Norafjell" med "Fiskebas" i bakgrunnen i Svolvær, og deretter "Fiskebas". Bjørnar har også fotografert "Vea" i Harstad. Bildene ble tatt i går (28.09).

brislingkare3.JPG (75604 byte)

Brislingfiske. Det ligger fremdeles noen brislingbilder som ikke er lagt ut, og her vises noen bilder Kåre Grønsnes tok i Hardanger under årets fiske. Til venstre vises "Vaaghav" som leverer brisling 17. august. Andre bilder av levering ser du her, og enda ett her. Samme dag ble det også tatt bilde av "Tempo" som leverer brisling.

BjornarDirkDirk2.jpg (57138 byte)

"Dirk Dirk". I dag vises to bilder av en stor, tysk tråler. Det er Bjørnar Henningsen som har tatt bildene av "Dirk Dirk", hvorav det ene vises til venstre. Et annet bilde av båten ser du her. Bildene ble tatt i Harstad 15. september.

DagRisholmKinsarvik.jpg (69089 byte)

"Risholm", "Solfisk", "Hosøybuen" og "Benjako". Da er det tid for flere bilder fra brislingfiske i Hardanger. Denne gang er det Dag Andre Gunvaldsen som har stått bak kamera. Til venstre ser du "Risholm" for anker. "Solfisk" ble fotografert ved Utne og det samme gjelder "Hosøybuen" som lå i Kinsarvik Sist i dag vises "Benjako" ved posene i Kinsarvik.

Aksel Maluk.jpg (69628 byte)

"Maluk", "Leinebjørn", "Norafjell",  "Asbjørn Selsbane" og "Brennholm". Her kommer bilder fra to fotografer. Til venstre vises "Maluk" ved Jensholmen 6/9, fotografert av Aksel Knutsen. Samme fotograf har også tatt bildet av "Leinebjørn" som passerer Sævik i Herøy kommune. Sture Pedersen har tatt de neste bildene som viser "Asbjørn Selsbane", "Norafjell" og "Brennholm" i Lødingen 8/9.

BjornarMarianne.jpg (53848 byte)

"Marianne", "Willinsen Senior", "Brott" og "Njård". Det er kommet inn flere bilder fra Bjørnar Henningsen. Til ventre ser du "Marianne" under brua i Svolvær 4. september. "Willinsen Senior" i Svolvær samme dag i Svolvær ser du her, og et annet motiv her. Fra Aksel Knutsen vises "Brott" i Fosnavåg og "Njård" ved Jensholmen i Herøy. Flere bilder finner du på Aksels hjemmeside.

BjornarDantaxSenior.jpg (82717 byte)

"Dentax Senior", "Asbjørn Selsbane", "Norafjell" og "Flid I". Til venstre vises "Dentax Senior" i Svolvær 4. september. Bildet er innsendt av Bjørnar Henningsen. Samtidig vises noen bilder Kåre Grønsnes tok i juli/august. Ført, "Asbjørn Selsbane" i Løddingen. "Norafjell" og "Flid I" ble foreviget på samme sted. Til slutt et bilde av sjarker i Henningsvær.

AkselHeroyhav.jpg (86202 byte)

"Herøyhav", "Maluk", "Glimt", "Havsula", og "Nordfjordtrål". I dag er det kommet inn noen ferske bilder tatt i helga av Aksel Knutsen. Til venstre vises "Herøyhav" som passerer Røyrasundet i Herøy. Et bilde av "Maluk", ser du her. Vi får også se bilde av sjarkene "Glimt" og "Havsula"; begge fotografert ved Jensholmen i Herøy. Tar også med et bilde sendt inn av Sture Pedersen. "Nordfjordtrål" ble fotografert ved Skarvik i Osan, Svolvær..

Sture Selvaag Senior.jpg (56314 byte)

"Selvåg Senior", "Straumbas" og "Sjøliv". Mange bilder ligger på vent, og det vil også bli lagt ut fere bilder av makrelldorgere i Skudeneshavn. Først vises imidlertid "Selvåg Senior" (til venstre), fotografert av Sture Pedersen i Bodø i april. Kåre Grønsnes hadde en tur nordover i juli/august og fotograferte blant annet "Straumbas", og "Sjøliv"; begge fotografert i Hennigsvær.

Dag Liafjell 3.JPG (70225 byte)

"Liafjell" og "Våghav" på brislingfiske. Det er kommet inn enda flere flott bilder fra brislingfisket i Hardanger, og denne gang er det Dag Andre Gunvaldsen som har sendt inn bildene. Til venstre ser vi "Liafjell" som kom for å hente brisling de hadde stående. Her er mer av "Liafjell", og her er enda et bilde. Dag fotograferte også "Våghav" på vei ut fra Kinsarvik. Et annet bilde av båten ser du her.

KareFremad.JPG (61808 byte)

"Fremad II", "Tempo", "Våghav" og "Havbris". Her kommer flere bilder fra Kåre Grønses. Det er brisligfiske i Hardanger i august som er temaet. Til venstre ser vi "Fremad II" og "Seigutt". Vi får også se bilde av "Tempo" sammen med "Risholm". Også "Våghav" ble fotografert. Sist i denne omgang vises et bilde av "Havbris"

Aksel M12SOE.jpg (72873 byte)

M-12-SØ "Yttring". Det tok ikke lang tid før det tikket inn et par e-poster angående båten til venstre. Båten ble fotografert av Aksel Knutsen, og i dag kan både Preben Angelsen og Anton Sævik fortelle at båten heter "Yttring". Anton skriver at eier er Jarle Skarshaug og at båten er bygget som "Oddegutt" i 1985.Senere har den hatt navnene "Fjordtrans", "Nordfisk" og "Gunnar Vik". Kallesignal: LM 2904.

August 2008

Se observasjoner fra tidligere i år, og fra tidligere år

Aksel Kato.jpg (84145 byte)

"Kato" og diverse. Dagens bilder ble tatt av Aksel Knutsen nå i helga. Til venstre ser vi hvalfanger "Kato" ved kai. Aksel kom også over en ukjent fiskebåt med fiskerinummer (som ikke gir treff i fartøyregisteret) M-12-SØ. Kanskje noen som kjenner den igjen? Tar til slutt også med et artig bilde av to krabber. Foto: Aksel Knutsen

risholm 2.JPG (53770 byte)

Brislingfiske i Hardanger: "Risholm" og "Idse Jr.".  Det er fortsatt en del bilder fra Kåre Grønsnes som ennå ikke er lagt ut. Til venstre vises "Risholm". Et annet flott motiv av notlaget ser du her. Det vises også et bilde av båten sammen med "Idse Jr.". Og her er et bilde av bare "Idse Jr.". Et flott naturbilde fra Hardanger der "Idse Jr." ligger med kast, vises til slutt i dag.

Aksel08Safir08.jpg (60321 byte)

"Safir", "Solskjær" m.m. Aksel Knutsen har sendt inn et knippe bilder, og til venstre ser du "Safir" rigget for makrelldorging. I midten av juli ble tråleren "Solskjær" fotografert på Mjølstadneset. Et annet bilde av båten, ser du her. Ved Eggebøneset ble "Skår Senior" og "Ingrid Majala" foreviget nå i august. I Tjørvåg kom Aksel nylig over et pensjonert fiskefartøy med navn "Stakkanes". Sist vises to bilder fra Kystlag-festivalen i Fosnavåg der man kunne se "Bris" med navneplakat. Det er også å anbefale et besøk på det nye nettstedet til Aksel Knutsen. Der er det flere båter å se.

Lasse nordstarfiskebas.jpg (66677 byte)

"Nordstar", "Fiskebas" og mer brisling. Til venstre ser du "Nordstar" og "Fiskebas" ved kai i Flørø. Det er Lasse Silnes som har sendt inn bildet. Lasse tok også et bilde som bare viser "Nordstar". I tillegg er et utvalg av Kåre Grønsnes sine bilder fra årets brislingfiske lagt ut på Kystblogggen

Lasse Havskjer.jpg (49509 byte)

"Havskjer", "Sæbjorn" og "Ramona".  Først i dag vises to bilder sendt inn av Lasse Silnes. Til venstre ser vi "Havskjer", og vi tar også med et bilde av "Sæbjørn". Vi tar også med et bilde av en mindre fiskebåt: Kåre Grønsnes har sendt inn bilde av "Ramona" fra Kvam rigget for dorging.

Kaare Brisling.jpg (52142 byte)

Fra brislingfiske.  I dag sendte Kåre Grønsnes inn bildet du ser til venstre. Kåre skriver om bildet: "Vaaghav med "Benjaco" ved sida har ein liten pause på Utne i Hardanger 14.8. etter nett å ha låssett 40 tonn med brisling av ypperste kvalitet i eit fantastisk fiske." Viser i dag også et bilde av Vestervik, også tatt av Kåre Grønsnes nå i august. 

Kaare Fangst.jpg (91731 byte)

"Fangst" og "Solfisk". Her kommer flere bilder tatt i Hardanger av Kåre Grønsnes. Til venstre ser vi "Fangst" som lå i i Vikøy/Norheimsund. Et annet bilde av båten ser du her. Kåre fikk også tatt to bilder av "Solfisk". Det andre bildet ser du her. Bildene er tatt i perioden 8. - 9. august.

kaare tunfisk 2.JPG (65872 byte)

"Tunfisk". En god del bilder er kommet inn fra Kåre Grønsnes. Bildene er tatt under brislingfiske i Hardanger (Norheimsund) 8. og 9. august. Første båt ut er "Tunfisk" som vi ser til venstre. Et annet motiv av båten ser du her; et tredje bilde her, og siste bilde her.

Juli 2008  

Nessjoen.jpg (53585 byte)

"Nessjøen", "Sjøsprøyt" og "Carina". En tur gjennom Sprangereid-kanalen i slutten av juli, førte til noen fartøy som lå fortøyd i havna Båly ved utgangen av kanalen. Ei idyllisk havn med et flott fiskeutsalg. Til venstre vises "Nessjøen". Andre båter som lå inne, var blant annet "Sjøsprøyt" og "Carina".

PrebenSlettholmen1.jpg (62114 byte)

"Slettholmen" og "Stian Andreas". Her kommer tre bilder tatt av Preben Angelsen. Til venstre vises "Slettholmen" som da holdt på med seifiske. Bildet er tatt i Havøysund 4. juni i år. Et annet bilde av båten ser du her. Preben har også fotografert "Stian Andreas" som lå ved kai i Svolvær 24 juni.

AJKVesterveg1.jpg (50006 byte)

"Vesterveg" nedrigget. I dag vises to bilder av "Vesterveg" i Langevåg (Bømlo) der den lå under nedrigging 22. juni. Det er Alf Johan Kristiansen som har tatt bildene. Båten ble bygget som "Bømmeløy" i 1971 ved Smedvik Mek. Verksted i Tjørevåg (Herøy). Senere er den kjent under navn som "Eldjarn", "Magnarson" "Østanger" og "Høstjerna". Båten har gjennomgått flere ombygginger, og nå har den gjort sitt for kysten og skal hugges i Danmark. Her er et annet bilde av båten.

AkselSkoglijenta2.jpg (63660 byte)

"Skoglijenta". Aksel Knutsen har fotografert den flotte sjarken til venstre. Båten, som er bygget i 1987, lyser av flott treverk og godt vedlikehold. Et annet bilde av båten fra Herøy ser du her. "Skoglijenta" var på slipp i Ulsteinvik da bildene ble tatt.  I 2004 tok Aksel bilde av båten på feltet der den drev snurrevadfiske.

OleAEinarErlend2.jpg (39712 byte)

"Einar Erlend" og "Kingsholm". Ole Anton Husby har sendt inn dagens bilder. De ble tatt tidligere denne måneden fra autolinefartøyet "O.Husby" under dragning på Nordkappbanken. Til venstre ser vi "Einar Erlend" som jobber med et kast på feltet. Et annet bilde av båten ser du her. Sist vises et bilde av "Kingsholm" som haler not.

PrebenWillassen.jpg (71225 byte)

"Willassen", nye "Skarsjø" og "Øyaskjær". Her kommer flere bilder fra Preben Angelsen. Til venstre ser vi "Willassen" i Svlovær 12. juni. Et bilde av "Myrebuen" som skal bli nye "Skarsjø" ser du her. Bildet ble tatt i Ballstad 8. juni. Sist i dag vises "Øyaskjær" i Svlovær 19. juni.

AJKAthena2.jpg (48734 byte)

Nye "Athena". I dag vises tre bilder av nye "Athena" fra Vedavågen (Karmøy). Bildene ble tatt av Alf Johan Kristiansen 29. juni da båten kom direkte fra verkstedet Hvide Sande i Danmark. Båten er 27,5 meter lang og har en Cummins-motor på 1000 HK. Den er rigget med dobbel trål for reketråling og er i tillegg rigget for garnfiske. Flere bilder av båten ser du her, og det siste her.

PebenSklinnabanken.jpg (71712 byte)

"Sklinnabanken", "Asbjørn Selsbane" og "Skagenes". Her kommer flere bilder fra Preben Angelsen. Til venstre vises "Sklinnabanken" på Ballastad 8. juni. Vi får også se bilder av to båter i fart; først "Asbjørn Selsbane" ved Sildmylingen i Finnmark 4. juni og så "Skagenes" på hvalfangst i Finnmark 4. juni.

Preben Orfjord.jpg (75248 byte)

"Orfjord" x 3 og "Sjanse". For noen dager siden kom det inn en del bilder fra Preben Angelsen. Her vises noen av dem. Til venstre vises "Orfjord" i Havøysund 4. juni. Andre bilder av båten ser du her og enda et her. Preben har også fotografert "Sjanse" som lå i Bergen 14. juni.

Juni 2008  

GunnarBoen2.jpg (51763 byte)

"Bøen" x 2. Gunnar Landa har sendt inn to ferske bilder av "Bøen". Båten har vært på nordsjøsildfiske og ble fotografert da den leverte på Karmøy. Gunnar forteller at fangsten er tatt i område rundt Oseberg, og Bøen meldte inn 170 tonn. Det andre bildet ser du her.

ChristianNN.jpg (46648 byte)

"Sjøliv" og "Havdrøn". Fra Christian Jensen i Danmark (se evt. skagenfoto.dk) er det kommet inn to bilder. Til venstre ser vi en norsk reketråler (Ø-1-H). Anton Sævik har sent mail til fiskeri.no der han opplyser at denne heter "Sjøliv". Christian Jensen har også sendt inn bilde av "Havdrøn" i Skagen.

AkselHolmengraa.jpg (82720 byte)

"Holmengrå" og "Forlandet". Et par eldre båter vises i dag. Det er Aksel Knutsen som har fotografert båtene under en tur til Oslo. Båtene til venstre har navnet "Holmengrå" og lå ved ei brygge på Nordstrand. Det overmalte fiskerinummeret er F-52-SV. En annen båt, som blir forsøkt tatt vare på av Norsk Fartøyvern, er tidligere hvalbåt og slepebåt "Forlandet". Et annet motiv av båten ser du her. Mer informasjon om "Forlandet" kan leses på dette nettstedet.

AkselRingskjaer.jpg (54535 byte)

"Ringskjær". Til vestre ser du reketråleren "Ringskjær". Det var Aksel Knutsen som nylig tok bildet under et besøk i Oslo. I bakgrunnen aner vi at det ligger en litt større båt; "Jewel of the Seas".

HenningGitteHenning.jpg (48007 byte)

"Gitte Henning". Henning Kjeldsen har sendt inn bildet til venstre. Der ser vi nye "Gitte Henning" som ankommer Skagen for å ferdigstilles ved Karstensen Skipsværft. Båten er tegnet/designet av Vik-Sandvik A/S på Fitjar. Flere bilder av båten kan du se på rederiets hjemmeside.

Mai 2008

*

RasmusSvanaugElise.jpg (46443 byte)

"Svanaug Elise". Her er et bilde som er tatt i Skagen i Danmark. Det var Rasmus Christoffersen som foreviget den norske båten da den lå inne og losset hos Pelagi. Bildet er tatt 22. mai.

DagTonsberg6.jpg (27926 byte)

"Bas", "Karino" m.m. fra brislingfiske. Her er flere bilder fra Dag Andre Gunvaldsen. Igjen er det brislingfiske på Østlandet i januar som er tema. Til venstre ser vi "Bas" fra Jørpeland i kaldt farvann. Også "Karino" med lysbåt er foreviget i vinterlige omgivelser. Der var også "Vestervik"" med "Risholm" i forgrunnen. Et siste motiv fra en kald årstid viser "Risholm"  i havn.

RasmusBrennholm.jpg (46861 byte)

"Brennholm" og "North Sea". Det er kommet inn tre bilder fra Danmark. Først fra Christian Jensen (skagenfoto.dk) der vi ser "Brennholm" ved kai. Rasmus Christoffersen (fiskeskibe.dk) har fotografert danske "North Sea" (S.255) etter at den ble bygget om ved Karstensens Skipsværft i Skagen. Før ombyggingen så båten slik ut.

DagTonsberg8.jpg (51167 byte)

Brislingfiske på Østlandet. I dag vises de fire første bildene fra Dag Andre Gunvaldsen som var med på brislingfiske i januar. Til venstre ser du deler av flåten ("Risholm" og "Svennesbuen") forlate Tønsberg en kald morgen. Til venstre i bildet vises "Hovdagut". Mer av "Svennesbuen" ser du her, og et motiv av bare "Hovdagut" ser du her. Siste bilde viser de samme båtene på vei ut. 

PrebenSofie.jpg (42908 byte)

"Sofie", "Sævikson" og "Straumberg". Tre båter fra tre fotografer vises i dag. Til venstre ser du nye "Sofie" fra Svolvær, fotografert av Preben Angelsen. Trebåten er byttet ut, og båten til venstre har tidligere gått under navnene; "Vestøy" og "Birgerson". Fra Aksel Knutsen vises også en relativt ny "Sævikson" (ex "Strømnes) ved Voldnes' Sildoljefabrikk. Sist ut er "Straumberg" fotografert av Åge Hartvik Hansen. 

PrebenKystfisk2.jpg (50275 byte)

"Kystfisk", "Bjarne Selsbane" og "T.Hansen". I dag vises flere bilder av båter fotografert av Preben Angelsen. Til venstre vises "Kystfisk" i Havøysund 24. april. "Asbjørn Selsbane" ble fotografert i Lødingen 3. mai. Siste båt ut er "T.Hansen" på tur vestover 30. april.

Skagen1.JPG (62270 byte)

Tre motiv fra Skagen og "Bjarne Nilsen" Her er først tre bilder fra Skagen. Til venstre ligger bl.a. "Birkeland" i havna. Et bilde der vi også ser klassiske danskebåter, ser du her. Siste bilde viser et motiv fra innseilingen til Skagen. Bildene er tatt av Dag Andre Gunvaldsen. I dag vises også et bilde av "Bjarne Nilsen" på feltet 28. april, fotografert av Preben Angelsen.

PrebenStraumbas2.jpg (52547 byte)

"Straumbas", "Trinto", "Julianne" og motiv fra Lofoten. Først i dag ser vi tre fiskefartøy fotografert av Preben Angelsen. Til venstre vises "Straumbas" på Finnmarkskysten i april. Et bilde fra april viser "Trinto" i Havøysund, og vi får også se et motiv av "Julianne" i Lødingen i mai. Også Sture Pedersen har sendt inn et bilde, og der ser vi litt vårstemning hos Norway Seafood sitt anlegg i Stamsund i Lofoten der "Stamsund" og "Ballstad" ligger inne..

DagHovda.JPG (56688 byte)

"Hovda" og nordsjøsild. Her kommer noen bilder tatt av Dag Andre Gunvaldsen under nordsjøsildfiske med "Hovda" (til venstre). I dag vises bilder fra levering av sild i Engelsviken. Mer sild ser du her, og sild som pumpes opp fra lasterommet ser du her. Siste sildebilde viser sild som er pumpet over i kar.

April 2008  

DagBirkeland.JPG (70689 byte)

"Birkeland" og "Dentax Senior". En del bilder av fiske og fiskefartøy er kommet inn den siste tiden, og til venstre ser du "Birkeland" i Skagen. Bildet er tatt av Dag Andre Gunvaldsen. Flere bilder fra Dag Andre kommer senere. I dag vises også "Dentax Senior". Bildet er tatt av Sture Pedersen, og vi ser båten ligge ved kai i Svolvær.

KaareOstgutt.jpg (65867 byte)

"Østgutt", "Inger Hildur" og "Brio". Her er flere bilder fra Kåre Grønsnes. Til venstre ser vi sjarken "Østgutt" ved kai i Torvik. I Molde ble "Inger Hildur" fotografert. Siste bilde viser "Brio" som haler inn trålen like nord for Ålesund.

KaareLeinebjorn.jpg (46995 byte)

"Leinebjørn", "Herøyhav" og "Øynes". I dag vises fire bilder tatt av Kåre Grønsnes. Alle bildene er tatt i og ved Torvik. Til venstre ser vi "Leinebjørn" ved kai. Et annet bilde viser "Herøyhav". Litt fiskeredskap (garn) på kaien tar vi også med. Sist bilde viser sjarken "Øynes".

AkselLeinefisk3.jpg (49699 byte)

"Leinefisk" og "Esperanza". Her kommer først en bildeserie av "Leinefisk" (til venstre) fra Aksel Knutsen. Et annet motiv av båten ser du her, og her er enda et bilde av Leinefisk". Bildene ble tatt i mars mens båten stampet seg utover mellom Rundabranden og Kvalsvika. Sture Pedersen har sendt inn bilde av Greenpeace-båten "Esperanza" da den var i Bodø for å bunkre. 

PrebenHeroyfisk.jpg (61059 byte)

"Herøyfisk" og "Vaaghav". I dag vises tre bilder tatt av Preben Angelsen i forrige uke. Til venstre ser vi "Herøyfisk" (ex. "Stålegg"). Bildet er tatt i Havøysund. Et annet bilde av båten ser du her. Et bilde av "Vaaghav" i samme område, ser du her. 

ArvidFrJunior.jpg (48187 byte)

"Frantsen Junior" og "Teigenes". To bilder fra to fotografer i dag. Til venstre ser vi "Frantsen Junior" hjemme ved kai i Hamnvik i Ibestad kommune søndag 6. april. Bildet er tatt av Arvid Hansen. Alf Johan Kristiansen har fotografert "Teigenes" ved sildoljefabrikken på Karmøy (Husøy). Bildet ble tatt 22. mars.

PrebenTorjo.jpg (46710 byte)

"Torjo", "Vaaghav" og "Eva Maria". I dag vises tre bilder tatt av Preben Angelsen. Til venstre ser vi "Torjo" i vinterlige omgivelser. "Vaaghav" i fart, ser du her. Siste bilde viser "Eva Maria". Bildene ble tatt i forrige uke i Havøysund.

AlfGamleHenningsvaer.jpg (61161 byte)

AlfGamleHenningsvaer2.jpg (46425 byte)

"Gamle Henningsvær" (Nokas-båten). Alf Johan Kristiansen har tatt dagens bilder. Der ser vi "Gamle Henninsgsvær" i Sævelandsvik (Karmøy) der den ble slippet. Båten ble bygget i 1938 (Risør) som "Glommen 4" og brukt i fraktefart. Under krigen ble båten senket, men senere hevet og bygget om. I 1949 fikk den navnet "Henningsvær". Båten har drevet selvangst, snurping, hvalfangst m.m. I 2004 ble båten solgt sørover med det navnet den har i dag. Båten fikk mye oppmerksomhet da det ble kjent at den ble brukt til oppbevaring av utstyr etter Noka-ranet. Nå er båten kjøpt til Karmøy, og etter oppholdet i Sævelandsvik gikk turen til Åkrehamn. Her skal det arbeides videre på båten, og den får forhåpentligvis flere år foran seg som turbåt. Bildene du ser til venstre er tatt 17. mars.

AlfHerringshai2.jpg (64877 byte)

"Heringshai" (SH 5) på Salvøy. Ved Stava Mek. på Salvøy (Karmøy) ligger en båt under ombygging. Bildene du ser her er tatt i midten av februar, men det er gjort en del arbeid på båten siden den tid. Et annet bilde av den tidligere tyske tråleren, ser du her. Bildene er tatt av Alf Johan Kristiansen.

Mars 2008 .
FrodeCetus.jpg (43751 byte)

"Cetus", "Skår Senior" og "Vea" - i tung sjø.  Noen litt spektakulære bilder er kommet inn fra Frode Fuglseth. Til venstre ser du "Cetus" som graver seg godt ned i en bølgedal. Den kom imidlertid godt opp igjen. Også "Vea" er fotografert i stor sjø. Siste bilde viser "Skår Senior". Samtlige fartøy ble fotografert på kolmulefeltene vest av Irland, ikke langt fra Rock All - 27. mars.

PrebenSkarSenior.jpg (153491 byte)

"Skår Senior", "Rango" og "Meløyfjell"  Her kommer fire bilder fra Preben Angelsen. Til venstre vises "Skår Senior" i Ålesund 12. februar. Fra sildefeltet på Møre, 13. februar, ser vi "Rango" på feltet. Et annet bilde av båten ser du her. Sist vises "Meløyfjell" ved kai i Svolvær i påsken - 23 mars. 

PrebenJoernHauge2.jpg (71984 byte)

"Jørn Hauge" og "Bøen"  l dag vises tre bilder tatt av Preben Angelsen. Til venstre ser vi "Jørn Hauge" fotografert 13. mars ved Henningsvær. Et annet bilde av båten - med flott landskap i bakgrunnen, ser du her. Preben har også foreviget "Bøen" under sildefiske på Møre 13. februar.

PerNybo.jpg (51333 byte)

"Nybo", "Kystfisk" og "Lovundværing"  Til venstre vises et bilde sendt inn av Per Chr. Karlsen. Der ser vi "Nybo" på Træna der den leverer lodde 20. mars. Preben Angelsen har sendt inn flere bilder, og her vises to av dem: "Kystfisk" i vinterlige omgivelser i Svolvær 11. mars, og "Lovundværing" ved kai i Svolvær samme dag.

AlfNorderveg.jpg (43463 byte)

"Norderveg" og ex. "Vesterveg II"  Her kommer to bilder tatt av Alf Johan Kristiansen. Til venstre vises "Norderveg" under lossing av sild på Husøy 9. januar. Noen dager tidligere ble "Vesterveg II" fotografert under nedrigging i Langevåg (Bømlo). Derfra gikk turen til Eldøyane (Stord) for hugging.

StureFisktrans.jpg (61089 byte)

Diverse fartøy. I dag vises fire ferske bilder tatt av Sture Pedersen. Til venstre vises føringsbåten "Fisktrans" ved kai hos Bodø Sildoljefabrikk. Et bilde av "Nordfisk" - lagt ved kai for påsken - ser du her. "Bjørholmen Senior" har også tatt påskeferie - i Svolvær. Siste bilde er et flott motiv av KV "Harstad" ved basen på Sortland.

FrodeCetusRogne.jpg (50111 byte)

Norske fartøy i Stornoway. Her kommer tre bilder sendt inn av Frode Fuglseth. Båtene hadde et kort landligge på Stornoway (Hebridene) på grunn av meget dårlig vær. Til venstre vises "Rogne" og "Cetus". Et annet bilde viser "Zeta" og "Krossfjord".

AlfQuoVadisSb.jpg (51539 byte)

"Quo Vadis Senior". I dag vises tre bilder av et fiskefartøy som har avslutet sin karriere i norsk fiske. Til venstre ser du "Quo Vadis Senior" (ex "Quo Vadis") som blir oppsøkt av slepebåten "Ronja". Den tidligere nordsjøtråleren legger så ut på sin siste reis til Grenå i Danmark der den skal hugges. Flere bilder av slepet ser du her, og et annet her. Bildene er tatt av Alf Johan Kristiansen 13. februar.

StureBrattskjer.jpg (83623 byte)

"Brattskjær" og "Moholmen". Her vises to bilder som kom inn fra Sture Pedersen sent i går kveld. "Brattskjær" (til venstre) ligger ved kai i Kabelvåg. I Svlovær ble en småkvalfanger fotografert ved kai, "Moholmen".

AlfArizona.jpg (44785 byte)

"Arizona" på sin siste reis. I dag vises bilder tatt av Alf Johan Kristiansen. Til venstre ser du "Arizona" av Åkrehamn som forlater havna for siste gang den 6. januar. Ferden gikk til Grenaa i Danmark der båten blir hugget i skrivende stund. Et annet bilde av båten, ser du her.

StureSolvaergutt.jpg (49219 byte)

"Solværgutt". I går ettermiddagkom det inn et bilde fra Sture Pedersen. Vi ser bildet til venstre der "Solværgutt" ligger ved kai i Svlovær.

AkselSaevikson.jpg (43924 byte)

"Sævikson I" og "Knester". Her kommer to bilder tatt av Aksel Knutsen. Til venstre ser vi "Sævikson I" (ex "Strømnes") som er det nye fiskefartøyet til herøyselskapet Sævikson AS. Båten ble bygget i 2000 ved Fitjar Mek. som kombinert snurper og tråler, men vil nå bare bli brukt som tråler. Båten ankom Herøy på lørdag. Aksel har også tatt bilde av "Knester" som lå ved Mjølstadneset (Herøy) i går (søndag).

KjellBaaragutt.jpg (54773 byte)

"Båragutt" og "Øyaskjær". Her kommer to bilder tatt under sildefiske i februar. Det er Kjell-Tore Sivertsen som har tatt de flotte bildene. Til venstre ser vil "Båragutt" med kast. Et bilde tatt under arbeid med kast i mørket, viser "Øyaskjær" med fin fangst.

PaulLiafjell2.jpg (46366 byte)

"Liafjell". I dag kom det inn to bilder som viser "Liafjell" under sildefiske nå i år. Bildene er sendt inn av Paul Utvær og viser fangsting på feltet. Det andre bildet av båten, ser du her.

AkselVestbas.jpg (75382 byte)

"Vestbas", "Utflesa" og "Vestøy". Tre båter vises i dag, og samtlige ble fotografert av Aksel Knutsen i siste del av februar. Til venstre vises "Vestbas". Et bilde av "Utflesa" ved kai, ser du her, og til slutt et bilde av "Vestøy".

Februar 2008  
AkselTronderbas.jpg (59312 byte)

"Trønderbas" og "Sommarøyværing". I dag vises to fartøy; begge fotografert av Aksel Knutsen. Til venstre ser vi "Trønderbas", og et annet bilde av båten ser du her. "Sommarøyværing" i fart, ser du her.

AkselSkaarSenior.jpg (50164 byte)

"Skår Senior", "Novi", "Møgsterfjord" og "Sjøglans". Her kommer flere fiskefartøy fotografert av Aksel Knutsen for omlag en uke siden. Til venstre ser vi "Skår Senior". Et bilde av "Novi" ser du her. "Møgsterfjord" vises her, og et bilde av "Sjøglans" ved kai ser du her.

AkselMeloyfjell2.jpg (65971 byte)

"Meløyfjell" og "Meløyfjord". Til venstre ser du "Meløyfjell" fotografert av Aksel Knutsen for om lag en uke siden. Et annet bilde av båten ser du her. I går kom det inn to bilder fra Bodø. Det er Sture Pedersen som har tatt bildene som viser "Meløyfjord". Det andre motivet av båten, ser du her.

Haakon.jpg (72964 byte)

Kystnotfartøy m.m. Bildet til venstre er sendt inn av Håkon Birkeli, og vi ser der tre båter lastet med sild ved Fosnavåg Seafood. Fra venstre: "Sotragutt", "Radek" og "Sotrabas". Sture Pedersen har sendt inn bilde av en litt større snurper hjemme i Bodø; "Senior". Flere notbåter vises på et bilde tatt av Aksel Knutsen: "Vestervon", "Vestbas" og litt av "Bluefin". Aksel har også tatt bilde av "Lønningen".

AkselHavstaal.jpg (68616 byte)

"Havstål", "Kildin", "Klaring", "Engdal Jr." og "Solbris Senior". Her er fire båtbilder som ble tatt av Aksel Knutsen tidligere i uka. Til venstre vises "Havstål". "Kildin" er det vist mange bilder av tidligere, og her er enda ett. Et bilde av "Klaring" ved kai ser du her. Sist ut i dag er et bilde som viser "Engdal Jr." og "Solbris Senior" ved kai.

KjellGunnarLangva.jpg (47426 byte)

"Gunnar Langva". Her kommer noen bilder tatt av Kjell-Tore Sivertsen. Bildene er tatt i begynnelsen av måneden. Et bilde av båten på vei inn til lossing ser du her. Dekk og forskip ser du fra et bilde tatt fra broen, og et bilde av lossingen ser du her.

AkselRoyksund.jpg (52439 byte)

"Røyksund" m.m. Her vises flere bilder innsendt av Aksel Knutsen. Til venstre ser vi "Røyksund" 11. februar da den kom inn til Fosnavåg for å losse. Gode sildefangster gjorde at det var mange kystnotfartøy i havna, og på dette bildet ser vi noen av dem: Bak til høyre ser vi "Solbris Senior", og innenfor den ligger "Atløybuen". Foran disse ligger "Solværgutt".

AkselBoholmen.jpg (68673 byte)

"Bøholmen", "Radek", "Solværgutt", "Nyfalken" m.m. De første bildene i dag er tatt av Aksel Knutsen 11. februar i Fosnavåg. Til venstre ser vi en godt lastet "Bøholmen". En liten fotomontasje av "Radek" ser du her, og det vises også et bilde av "Solværgutt". Fra Anton Sævik får vi et bilde av "Nyfalken", en båt med en lang historie bl.a. fra brugdefiske.

TrondJohnAndreas.jpg (46039 byte)

"John Andreas", "Havstål", "Geitung" og "Sotrabas" m.m. Til venstre vises "John Andreas" på vei ut fra Fedje havn. Det er Trond Ågotnes som har sendt inn bildet. Båten tas vare på av foreningen Fjordglimt (på Fedje). Fra Anton Sævik vises bilder av "Havstål" og "Geitung" i Herøy. På et annet bilde ser vi både "Havstål" og ex. "Sotrabas". Fra Aksel Knutsen er det kommet inn bilde av en godt lastet "Sotrabas" i Fosnavåg 11. februar. Ved Mjølstadneset lå "Silver Stockholm" og lastet sild.

AkselFugloyfjell.jpg (57193 byte)

"Fugløyfjell", "Sotragutt", "Rosenborg" og "Sævikson". Mange bilder er kommet inn, og først to fra Aksel Knutsen. Til venstre vises "Fugløyfjell" fotografert i Fosnavåg 11. februar. Samme dag og sted ble "Sotragutt" foreviget. Anton Sævik har tatt bilder av "Rosenborg" i Herøy. Et annet bilde av båten ser du her. Et fint bilde av "Sævikson" kommer også fra Anton.

AntonSotrabas.jpg (70095 byte)

"Sotrabas", "Sommarøyværing" og ex. "Sotrabas". Her kommer tre bilder fra Herøy innsendt av Anton Sævik. Til venstre ser vi "Sotrabas" ved kai. Et bilde av forgjengeren (ex "Sotrabas") ser du her. Siste bilde viser "Sommarøyværing". Flere bilder fra Anton kommer senere i uken.

MariusSegla2.jpg (45165 byte)

"Segla" og "Olavson". Til venstre ser du "Segla" fotografert i Finnsnes (sommeren 2007) av Marius Berntsen. Et "by night"-bilde av båten med sildelast i Senjahopen (des. 2007) ser du her. Trond Ågotnes har fotografert "Olavson" som i dag ligger med sildelast ved fryseriet i Fedje havn.

StureCetus.jpg (54568 byte)

"Cetus". Her ser du et bilde av "Cetus". Båten er fotografert av Sture Pedersen. På bildet ligger "Cetus" ved anlegget til Norway Pelagic i Bodø.

StureBlue2.jpg (67649 byte)

Kongekrabbe-båten "Blue Dutch". Denne båten er kjent fra Discovery-serien om krabbefiske i Beringhavet. Sture Pedersen har fotografert den i Tromsø der den nå venter på lisens for å få fiske kongekrabbe utenfor 12-mils-grensa på Finnmarkskysten. Investor og reder er fra Tromsø, mens båten skal drives med russisk mannskap. Kanskje vi aner spiren til et nytt fiskeri, og en ny fartøygruppe?

StureRubin.jpg (54574 byte)

Russisk "Rubin". Sture Pedersen har sent inn et bilde av ex. "Alica Glacia" som den gang hadde norske eiere. Båten var kjent for fiske på den sørlige halvkule med to søsterskip. Båten heter nå "Rubin" og er i russisk eie. Bildet viser båten under lossing i Tromsø.

AntonRogne.JPG (41378 byte)

"Rogne", "Leinebjørn", "Smaragd" og "Herøyhav". I dag (4. februar) har Anton Sævik foreviget fire ringnotfartøy i Herøy. Til venstre vises "Rogne", og et bilde av "Leinebjørn" ved kai ser du her. Også "Smaragd" og "Herøyhav" lå inne i dag.

FrodeSlettholmen.jpg (62869 byte)

"Slettholmen". 110 fotingen "Slettholmen" til Lurøyveiding har startet utrustingsarbeidet ved Larsnes Mek. Det er Frode Fuglseth som kommer med bilder og opplysninger om nybygget. Frode forteller at skroget er laget i Polen på Crisp-verftet. Dette er den første kystbåten som blir bygget etter at lengdebegrensningene ble opphevet. En prisantydning på ca. 60 mill. nevnes. Her et annet motiv av båten.

Januar 2008  
PrebenSkulbaren.jpg (65654 byte)

"Skulbaren", "Skagøysund", "Skarbakk" og "Bjarne Nilsen". Her følger fem dagsferske bilder fra Preben Angelsen i Svlovær. Til venstre vises "Skulbaren" ved piren til Lofoten Pelagiske i Osan. Der lå også søsterskipet "Skagøysund".  Ved Skarvik Mek. lå "Skarbakk" i indre havn. Et annet motiv av båten ser du her. Siste fartøy er "Bjarne Nilsen", også den ved Skarvik Mek.

PetterLibas.jpg (46734 byte)

"Libas". Et ferskt bilde (tatt i går) er kommet inn fra Petter H. Fosse. Vi ser der "Libas" fotografert ved kai i Bergen.

PrebenStraumbas.jpg (64417 byte)

"Straumbas", "Kildin" og "Tarholmen". Her er flere motiv fra området rundt Svolvær. Det er Preben Angelsen har sendt inn bildene. Til venstre ser vi "Straumbas". Et bilde av "Kildin" ved kai ser du her, og siste bilde viser en trebåt; "Tarholmen"

PrebenJornHauge.jpg (79052 byte)

"Jørn Hauge", "Carmona" og "Dentax-Senior". Preben Angelsen har sendt inn en del bilder, og her kommer de tre første. Til venstre vises "Jørn Hauge". Et bilde av Smølabåten "Carmona" m.m. ser du her. Siste bilde viser "Dentax-Senior" ved kai i vinterlige omgivelser. Alle bilder er tatt nå i januar i Svolvær. På Kystbloggen ble det tidligere i helga lagt ut gamle biler av "B. Bjorøy" fra Askøy.

StureMagnarson.jpg (41955 byte)

"Magnarson" m.m. Sture Pedersen er flink til å luftet fotoapparatet, og i dag kom det inn bilde av "Magnarson" (som du ser til venstre). Båten losser da i Bodø. Sture fikk også med seg to andre båter som lå ved samme kai; "Stormfuglen" og "Kvannøy" som da var ferdig losset.

Sture.jpg (138491 byte)

Nye "Hepsøhav". Lengre nede på denne siden finner du bilder av nye "Hepsøhav" (ST-1-O) like før dåpen. I dag kom det inn et bilde (til venstre) tatt av Sture Pedersen. Der ser vi det flotte nybygget ligge ved kai i Bodø.

StureTrinto.jpg (51441 byte)

"Trinto" og "Trønderkari". To båtbilder fra Sture Pedersen kom inn i dag. Til venstre ser du "Trinto" fotografert ved Skarvik Mek. i Svolvær. Sture tok også bilde av "Trønderkari" som lå tungt lastet og ventet på lossing i Svolvær.

KarmoyViking1.jpg (58221 byte)

"Karmøy Viking". Den tidligere norske bomtråleren "Karmøy Viking" har fått et nytt liv i Holland. Fokke Barends har fulgt båtens skjebne under tidligere "observasjoner", og han har nå sent inn bilder som viser båten i ny drakt; nå som vaktskip/oppsynsskip. Til venstre er båten under slep, og flere bilder ser du her, og enda ett her.

Tenor.jpg (28643 byte)

"Tenor", og to kystnotfartøy. Litt lengre nede på denne siden nevnes "Tenor", og til venstre ser du bilde av den. Bildet er tatt av Per Inge Drågen (www.pidragen.no). Like før helga ble to fartøy fotografert ved Domstein sitt anlegg i Boda av Sture Pedersen. Der ser vi "Tojako" og "Hovden Viking".

KjellStottfjord.jpg (63411 byte)

"Støttfjord, "Bernt Oskar" og "Kvannøy". Her er flere bilder fra nord. Det er Kjell-Tore Sivertsen som har tatt dagens bilder. Til venstre ser du "Støttfjord" da den forlot Svolvær på mandag. Samme dag ble "Bernt Oskar" også fotografert under lossing ved Lofoten Pelagiske. Siste bilde viser "Kvannøy", fotografert i går (10.01.)

FrodeHepsohav2.jpg (80668 byte)

Nye "Hepsøhav" og "Sjøglans". Kystnotflåten dominerer på fiskeri.no i disse dager. Til venstre vises nye "Hepsøhav", bygg nr. 45 ved Larsens Mek. Det er Frode Fuglseth som har fotografert båten, og han forteller om et flott nybygg til Tine Kristin A/S. Andre bilder av båten ser du her og et annet her. Båten skal døpes til helga. Også Sture Pedersen har sendt inn et ferskt bilde; "Sjøglans" som losser.

HakjerringFoto6.jpg (47631 byte)

"K.S.K." og "Solvind". I forbindelse med serien "Glimt fra størjefiske" på Kystbloggen, vises "K.S.K" som nybygg ved årsskiftet 1953-1954 til venstre. Der ser vi også "Solvind" (til venstre) som ble brukt som følgefartøy på størjefiske. Mer om dette kan du se på dette innlegget på Kystbloggen

StureJohanBerg.jpg (47530 byte)

"Johan Berg" og "Nordfisk". Det er kommet inn to nye bilder av båter fra Sture Pedersen. Til venstre ser vi "Johan Berg" fra Værøy som venter på lossing i Bodø. "Nordfisk" hører hjemme i Bodø der den gjør seg klar for årets første tur. 

StureStraumberg.jpg (40757 byte)

"Straumberg" og litt seismikk. Fra Sture Pedersen er det kommet inn et bilde av "Straumberg" (til venstre). Båten er fotografert under lossing i svakt dagslys i Bodø. Jens H. Bondø (skipper på ex. reketråler "Tenor") har sendt inn bilde fra slep av tre "luft gunere". "Tenor" er altså ombygd til gun-båt (seismikk).

SindreRoyal.jpg (70157 byte)

"Royal" og "Gulafjord". I dag er det kommet inn et bilde som viser to fartøy som har gjort sitt for kysten gjennom mange år. På bildet til venstre ser vi "Royal" til venstre med "Gulafjord" utenfor. Det er Sindre Nilsen som har tatt bilde av de to trebåtene.

Saltskaren.jpg (41734 byte)

"Saltskåren". Mens vinterstormer inntar landet, vises noen bilder fra langt varmere dager. Til venstre vises "Saltskåren" på brislingfiske. Båten som ble bygget i 1937 hadde også en lang karriere på størjefiske, og dette kan du lese mer om på Kystbloggen. Foto utlånt av Arne Saltskår.

KjellTromsoybuen.jpg (74875 byte)

"Tromsøybuen". Årets første ferske bilde, kommer fra Kjell-Tore Sivertsen. Til venstre ser vi en båt som har kommet inn med årets første fangst av NVG-sild; "Tromsøybuen".

KBSstridsholm50.jpg (37367 byte)

"Stridsholm". Årets første innsendte bilder kommer fra Kjell Birger Sønstabø. Hans bilder viser en båt i ulike faser av sitt virke lang kysten. Først båten som rutefartøyet "Røværsfjord", her fotografert på 1920-tallet. Til venstre ser du båten som fiskefartøyet "Stridsholm". Siste bilde viser "Stridsholm" hjemme i Blomvåg i 1993, rigget for hvalfangst. Flere bilder av båten på hvalfangst på 1970-tallet kan du se på Kystbloggen.

 

website counter