Digitale foto og opplysninger publiseres ved at du sender dem per e-post til denne adressen 

Desember 2009

Se båtbilder fra andre år

hundvaakoey 09.jpg (47959 byte)

"Hundvåkøy" x 2. Til tross for knapt med belysning, har Sture Pedersen fått brukt kameraet sitt i Svolvær. Til venstre ser vi "Hundvåkøy" under lossing ved Lofoten Pelagiske. Et bilde av styrbord side av båten, ser du her. Bildene er tatt 11. desember.

julianne.jpg (56206 byte)

"Julianne" og "Stålholm". Fra Sture Pedersen er det kommet inn to bilder, og til venstre ser vi "Julianne" hjemme i Lødingen 2. desember. Dagen etter ble "Stålholm" fotografert ved kai i Bodø.

Tunfisk bilde.jpg (80203 byte)

"Tunfisk" x 3. Fra Christer Sjo er det kommet inn tre bilder av "Tunfisk". Til venstre ser vi båten fylle tankene med sild. Et annet bilde viser "Tunfisk" ved kai på Hasnøy. Siste bilde viser "Tunfisk" som vasker nota etter sildefisket.

kvalskjer.jpg (106220 byte)

"Kvalskjær" og "Møksterhav". To fartøy fotografert av to fotografer vises i dag. Først ut er Aksel Knutsen som har tatt bildet til venstre der vi ser "Kvalskjær" i Fosnavåg 26. november. Et annet motiv av båten ser du her. Fra Sture Pedersen er det kommet inn et ferskt bilde av "Møksterhav" i Lødingen 2. desember.

November 2009  

signal.jpg (78220 byte)

"Signal" og "Hundvåkøy". I dag vises bilder av to fartøy. Det er Aksel Knutsen som har stått bak kamera og til venstre ser vi "Signal" i Kvalsvika i Herøy 11. oktober. "Hundvåkøy" er fotografert i Fosnavåg 26. november. Et annet bilde av båten ser du her.

leinebjorn.jpg (78051 byte)

"Leinebjørn", "Boanes Hav" og "Gollenes". Noen bilder er kommet inn fra Aksel Knutsen, og tre av dem vises her. Til venstre ser vi "Leinebjørn" i Fosnavåg 26. november. Samme dag og sted ble også hekken til "Gollenes" foreviget. En drøy måned tidligere ble "Boanes Hav" fotografert på Herøyfjorden.

fonnes.jpg (51349 byte)

"Fonnes", "Nybo" og Zeta". For noen dager siden kom det inn et bilde fra Roar Jensen. Han har foreviget "Fonnes" på vei inn til Honningsvåg (som vist til venstre). Fra Sture Pedersen er det kommet inn bilde av "Nybo" som leverer ved Bodø Sildoljefabrikk 11. oktober. Samme dag ble også "Zeta" fotografert under levering i Bodø.

zeta 2.jpg (69751 byte)

"Zeta" og "Jupiter". I dag vises to bilder av to fotografer. Til venstre vises et bilde sendt inn av Roar Jensen der vi ser "Zeta" på vei inn til Honningsvåg med lodde i vinterlige omgivelser. Fra Sture Pedersen er det kommet inn bilde av færøyske "Jupiter" som losser i Bodø 4. november. 

trygvason.jpg (76828 byte)

"Trygvason" x 3. Fra Bjørnar Henningsen er det kommet inn tre flotte bilder av "Trygvason". Båten ble fotografert på nordgående i Tjeldsundet 4. november. Et annet bilde av båten ser du her, og siste bilde av "Trygvason" ser du her

arnoytind.jpg (52752 byte)

"Arnoytind og "Tønsnes". Her følger to fartøy fotografert av Sture Pedersen. Til venstre ser vi "Arnøytind" av Tromsø som venter på å få losse i Svolvær 31. oktober. Vi får også et blide av "Tønsnes" som ligger nypusset i Svolvær 1. november. 

siglar 2.jpg (63493 byte)

"Siglar", "Hekktind" og "Harto". Fra de siste dager i oktober, er det kommet inn noen bilder fra Sture Pedersen. Til venstre ser vi "Siglar" levere ved Lofoten Pelagiske i Svolvær (30. oktober). Også "Harto" ble fotografert i Svolvær. Sist vises "Hekktind" hos Skarvik Mekaniske i Svlovær (30. oktober).

Oktober 2009  

skagoysund foto.jpg (47125 byte)

"Skagøysund". Et enslig fiskefartøy vises i dag. Til venstre ser vi "Skagøysund" fotografert under levering i Lødingen 21. oktober. Bildet er tatt av Sture Pedersen.

vicma.jpg (72326 byte)

"Vicma" og "Johan Berg". Til venstre ser du "Vicma" på vei inn til Åkrehamn en sjelden fin dag i oktober. I noe dårligere vær og lysforhold - har Sture Pedersen tatt et bilde av "Johan Berg" fra Værøy. Båten lå da i Bodø.

kanstadfjord 4.jpg (57036 byte)

"Kanstadfjord". Det er ikke lenge siden det ble lagt ut noen bilder av "Kanstadfjord" med sildekast. Samme dag (10. oktober) tok Sture Pedersen bilde til venstre, der vi ser båten som leverte sild i Bodø.

Havskjer.jpg (58138 byte)

"Havskjer" og KV "Fram". Det er kommet inn to nye bilder fra Sture Pedersen. Til venstre vises "Havskjer" som leverer ved Lofoten Pelagiske i Svolvær 6. oktober. Et annet bilde viser et flott motiv av "Fram" ved Kystvaktbasen i Sortland.

Saebjorn.jpg (68899 byte)

"Sæbjørn". I dag vises et bilde som er tatt - og sendt inn - av Sture Pedersen. Til venstre ser vi "Sæbjørn" under levering i Svolvær. Bildet ble tatt i går (7.oktober).

havglans.jpg (70822 byte)

"Havglans" x 2. Bjørnar Henningsen har luftet kameraet til tross for kuling og regnvær. Han fikk da fanget inn "Havglans" i det båten passerte Tjeldsundet. Et annet bilde av "Havglans" ser du her. Begge bildene ble tatt 26. september.

Staalegg 2.jpg (68468 byte)

"Stålegg" og "Erkna". Til venstre ser du "Stålegg" fra Ålesund ved kai i Bodø i regnvær 25. september. Bildet er tatt av Sture Pedersen. På Kystbloggen kan du lese om - og se bilder av - gamle "Erkna". Aksel Knutsen har tatt bildene, og her følger noen som ikke er publisert på Kystbloggen. "Erkna" i noe sjø, "Erkna" med fokus på fordekket, og motiv av styrehuset.

Sept. 2009  

08.08.Myntevik03a.jpg (37282 byte)

"Diann" som "Myntevik". To rekker nedenfor ser du bilde av "R 60 ES". Aksel Knutsen tok to bilder av båten, og både Stig Aurvåglid og Svein Hadland har kommet med informasjon om båten. Til venstre ser du den som "Myntevik" (ex "Jærtrål"). Bildet ble tatt i august 2003. Opprinnelig er den bygget som "Diann" i 1963, og mer om båtens historie kan man finne på Sunnmøre Fartøyvernlag sin nettside om "Diann".

sklinnabanden.jpg (71645 byte)

"Sklinnabanken" og "Sildaskjer". Bjørnar Henningsen har sendt inn to bilder som ble tatt 10. september. Til venstre ser vi "Sklinnabanken" på sørgående i Tjelsundet. Samme sted og dag ble også "Sildaskjer" fotografert.

LHZJ 2.jpg (71356 byte)

ex. "R 60 ES" og "Delfin". Fra Aksel Knutsen vises i dag først en sheltret trebåt - med et utgått fiskerinummer fra Egersund. Båten synes å tidligere ha vært rigget for reketråling. Nå ligger den på Garnes i Ulstein kommune. Radiokallesignal - som heller ikke finnes i fartøyregisteret - er LHZJ. Et annet bilde av båten ser du her. I Kjellsund i Herøy ble en litt mindre trebåt fotografert; "Delfin".

havgutt 4.jpg (84525 byte)

"Havgutt" og "Herøyhav". I dag vises noen bilder tatt av Aksel Knutsen. Til venstre ser vi "Havgutt" som nylig har fått ny eier. Båten ble sjøsatt i helga, og her ser vi "Havgutt" på slipp på Jensholmen i Herøy. Et annet bilde fra slippingen i helga ser du her. Et siste bilde av båten etter slipping ser du her. Aksel har også tatt bilde av "Herøyhav" som lå ved Egersund Trålverksted i Herøy denne helga. Den flotte stjerna i plattingen (kaien) er en del av inngangspartiet til Havila og Havyards monumentale bygg. Vi får også se et bilde der "Herøyhav" speiler seg i byggets glassfasade.

sildaskjaer 2.jpg (105392 byte)

"Sildaskjær". Det er Bjørnar Henningsen som har tatt dagens to bilder. Til venstre ser vi "Sildaskjær" på vei inn til Harstad havn. Et annet bilde av båten ser du her. Bildene ble tatt 7. september.

Karino2.jpg (58851 byte)

"Karino", "Spjæringen" og "Peik". Her kommer flere bilder fra Jostein Snilstveit. Til venstre ser vi "Karino" ved kai i Kvinnherad i august i år. Derfra kommer også bildet av "Spjæringen" (ex "Bastviken") med følgefartøy "Børre". Sist ut er et bilde av "Peik" i Våge.

finnmarksfisk.jpg (73027 byte)

"Finnmarksfisk" og "Slettholmen". I dag vises tre bilder tatt av Bjørnar Henningsen. Til venstre ser vi "Finnmarksfisk" i Harstad 3. september. Ved kan i Harstad ser vi også "Slettholmen". Et annet bilde av "Slettholmen" ser du her. De to sistnevnte bildene er tatt 2. september.

fremadII.jpg (58116 byte)

"Fremad II", "Vaaghav", "Risholm" m.m. Fra Jostein Snilstveit er det kommet inn noen bilder fra brislingfiske i Hardanger i august 2008. Til venstre ser vi smekre "Fremad II" (les evt. mer om "Fremad II"). Vi får også se "Risholm" ved Kinsarvik. "Våghav" med "Benjaco" til venstre i bildet er også fotografert i Kinsarvik. Sist i dag vises "Idse Jr" med "Kvikk 2" i bakgrunnen; også det bildet er fra Kinsarvik.

August 2009  

vikanoy1.jpg (49267 byte)

"Vikanøy", "Dirk Dirk" og "Fjordbuen". Først i dag kommer tre bilder fra Bjørnar Henningsen. Til venstre ser vi "Vikanøy" på vei ut fra Harstad havn. Et annet motiv av båten ser du her. Vi får også se et bilde av en gjest fra Tyskland; tråleren "Dirk Dirk". Bildene ble tatt 24. august. Fra Kåre Grønsnes vises "Fjorbuen" med hjelpebåter under brislingfiske i Hardanger.

torshovdi.jpg (50330 byte)

"Torshøvdi" og "Gunnar Langva". Sture Pedersen har sendt inn bilde av den store nye krilltråleren "Torshøvdi" som vi ser til venstre. Den ligger nå for utrustning ved Fiskerstrand Verft (Ålesund) og skal være klar i november. Sture har også sendt inn et bilde av "Gunnar Langva" ved samme verft 22. august.

hosoybuen.jpg (61126 byte)

"Hosøybuen". Det er kommet inn noen bilder fra Kåre Grønsnes i forbindelse med det pågående brislingfiske i Hardangerfjorden. I dag vises ulike motiv av "Hosøybuen" på vei mot Kvam etter å ha sirklet litt utenfor Torsnes (Jondal). Et motiv av babord side ser du her, og på dette bildet - og dette bildet - sirkles det rundt en mulig registrering. Bildene er tatt 21. august.

onsoyvaring1.jpg (54752 byte)

"Onsøyværing". Etter en lang sommerferie her på fiskeri.no, er det tid for flere innsendte bilder. Til venstre ser vi "Onsøyværing" fotografert av Kåre Grønsnes. Kåre kom over båten da han var en tur i Engelsviken i Fredrikstad 23. juli. Et annet bilde av båten ser du her. Kåre tok også nærbilde av notbingen og av styrehuset.

Juli 2009  

Aula i 1957 ved skudesnes.jpg (46842 byte)

"Aula"/"Sjonagutt"/"Daniel". Harry Austbø ønsket informasjon om historikken til "Aula", og det har han fått fra Kjell Birger Sønstabø. Bildet til venstre viser "Aula" i 1957. Det ble så mye informasjon og bilder at du nå kan lese en egen artikkel om "Alua" på Kystbloggen.

Juni 2009  

Etterlysning

"Sjonagutt"/"Aula". Harry Austbø ønsker informasjon om historikken til "Sjonagutt" (AA-52-T), ex. "Aula" (R-35-KV). Harry forteller at «Aula» opprinnelig var 50 fot lang, men ble i 1952 forlenget til 59 fot. Den hadde først en 60 hk «union» fra 1944, denne ble i 1962 erstattet med en 135 hk «Wichmann», som senere ble ombygd til 180 hk? «Aula» ble solgt tidlig på 1970-tallet, og skal ha fått navnet "Sjonagutt". Har du informasjon om båtens videre skjebne, kan du sende en e-post til Harry Austbø eller fiskeri.no.

Stattegg.jpg (68779 byte)

"Stattegg" x 2. I dag vises to bilder av "Stattegg", og det er Bjørnar Henningsen som har tatt- og sendt inn - bildene. Bildene er tatt 8. juni, og viser båten i Tjelsundet. Det andre bildet av "Stattegg" ser du her.

Mai 2009  

trondergut.jpg (53757 byte)

"Trøndergut". Igjen er det Bjørnar Henningsen som har stått bak kamera, og denne gang er det hvalfangeren "Trøndergut" du ser til venstre. Bildet ble tatt i Harstad havn 26. mai.

loran.jpg (46584 byte)

"Loran". I dag vises bilder tatt av Bjørnar Henningsen. Han fotograferte "Loran" på vei inn til Harstad havn 22. mai. Et annet bilde av båten ser du her.

Bluefin 3.jpg (92452 byte)

"Bluefin", "Albacore" og "Sulebas". Igjen er det Aksel Knutsen som har fanget flotte fiskebåter på minnebrikka. Til venstre ser vi "Bluefin" i Fosnavåg. Der lå det også andre båter, og vi får også se "Albacore" og "Sulebas". Bildene er tatt 5. mai.

Gardar 2.jpg (49227 byte)

"Gardar" x 3. Flere bilder fra Aksel Knutsen følger her, og til venstre ser vi "Gardar" ved Mjølstadneset i Herøy. Et nærbilde av styrehuset ser du her. Et spennende motiv viser "Gardar" som speiler seg i Per Sævik og Havilas bygg; Diamanten. Bildene ble tatt 3. mai.

Bravo.jpg (63111 byte)

"Bravo" og "Nordlys". Her kommer noen bilder fra Aksel Knutsen. Til venstre ser vi sjarken "Bravo" under vårpuss i Ulsteinvik. Et annet bilde av Viksund-sjarken ser du her. Aksel kom også over en tidligere fiskebåt - "Nordlys" - ex. N 54 TN. Et annet bilde av båten ser du her, og her er enda et bilde av "Nordlys". Bildene ble tatt 3. mai.

Senior.jpg (61645 byte)

"Senior" og "Monsun". Først ut i dag er et bilde av "Senior" som du ser til venstre. Bildet ble tatt for et par dager siden (30.04.09) da båten lå inne i Bodø. Noen ganger tar man bilder som forsvinner i mengden av det som skal legges ut, og i dag dukket det opp et bilde av "Monsun" i Åkrehamn. Bildet ble tatt i fjor høst og båten har nå annet fiskerinummer og annen hjemstedshavn.

April 2009  

Ingrid Majala.jpg (100184 byte)

"Ingrid Mjala" x 3. I dag vises tre bilder av "Ingrid Majala", idet båten er på vei sørover med Grasøyane og Runde i bakgrunnen. Bildene er tatt av Aksel Knutsen 16. april. Første motiv ser du til venstre, mens et annet finner du her, og siste bilde av "Ingrid Majala" sees her.

toreson.jpg (93838 byte)

"Toreson", "Otto A." og sjark (M 120 HØ). I dag blir det vist bilder av noen sjarker. Ført - til venstre - ser vi sjarkene "Toreson" og "Otto A." i Jondal (Hardanger) 17. april. Et annet bilde, med "Otto A." i forgrunnen ser du her. Det er Kåre Grønsnes som har stått bak kamera. Fra Aksel Knutsen er det kommet inn bilde av en sjark (M 120 HØ) i Fosnavåg.

oynes.jpg (70165 byte)

"Øynes", "Stålringen", "Leinebris" og "Albacore". Først ut i dag er "Øynes" (som du ser til venstre). Bildet er tatt av Bjørnar Henningsen i Svolvær 28. mars. Der og da ble også "Stålringen" fotografert. Fra Sture Pedersen får vi se "Leinebris" på Færøyene. Aksel Knutsen har fotografert "Albacore" i Fosnavåg. Her er et annet bilde av båten.

Ross Mar 3.jpg (67847 byte)

"Ross Mar". Fra Sture Pedersen er det kommet inn et bilde av "Ross Mar" i tørrdokk på New Zealand. Bildet (som du ser til venstre) ble tatt i november i fjor - like før turen til Rosshavet. Mer om - og flere bilder av - "Ross Mar" finnes lengre nede på denne siden (under observasjoner for februar).

frantsen junior.jpg (47974 byte)

"Frantsen Junior", "Kapitan Naumov" og "Vestervik". Fem bilder fra to fotografer vises i dag. Først ut er "Frantsen Junior" (som du ser til venstre) fotografert av Bjørnar Henningsen i Harstad 25. mars. Bjørnar foreviget også den russiske tråleren "Kapitan Naumov" i Svolvær tatt i arrest av Kystvaktskipet "Harstad" 26. mars. Fra Kåre Grønsnes får vi bilde av "Vestervik" (fra to vinkler) i Haugesund 1. april i forbindelse med sildefiske i Ryfylke.

brennholm 2.jpg (43366 byte)

"Brennholm" og "Slaatterøy". Det er kommet inn et par bilder, og først ut er et bilde av "Brennholm" med god last (som du ser til venstre). Bildet er tatt fra "Endre Dyrøy". Fra Sture Pedersen er det kommet inn et ferskt bilde av "Slaatterøy" i Bodø 3. april.

stamsund.jpg (43727 byte)

"Stamsund" og "Skarbakk". Fra Sture Pedersen er det kommet inn to ferske bilder. Til venstre vises Aker Seafood sin tråler "Stamsund" i Svolvær 28. mars. Dagen før ble "Skarbakk" fra Lofoten fotografert ved kai i Henningsvær.

Mars 2009  

havstaal.jpg (46120 byte)

"Havstål" og motiv fra "Brennholm". Først i dag vise et bilde tatt av Sture Pedersen. Bildet ser vi til venstre der "Havstål" ligger ved kai på Sortland 28. mars. To dager tidligere tok Øyvind Tangen et bilde om bord på "Brennholm" da båten kjempet seg sørvestover i tung sjø ved sørpynten av Hebridene.

nordervon 2.jpg (65468 byte)

"Nordervon" og russisk tråler. I dag vises fire bilder tatt av Bjørnar Henningsen. Først ut er "Nordervon" i Gisundet 10. mars, og til venstre ser du et annet flott bilde av båten. Bjørnar fant også en russisk tråler i Harstad 18. mars. Navnet på tråleren lar seg ikke gjengi med dette tastaturet. Et annet bilde av tråleren, ser du her.

sjoglans.jpg (76919 byte)

"Sjøglans", "Hovda", "Herøyhav", sildekast og silderegistrering. I dag starter vi med "Sjøglans" som du ser til venstre. Bildet er tatt av Gunnar Landa i februar (Måløy). Gunnar har også sendt inn bilde av "Hovda" med "Hovdagut" på slep i mars (Austevoll). Fra samme fotograf får vi se silderegistreringer sør for Træna samt påfølgende sildekast. Fra Sture Pedersen ser vi bilde av "Herøyhav" i Bodø 16. mars.

mogsterfjord.jpg (55041 byte)

Vestbris.jpg (60670 byte)

"Møgsterfjord", "Vestbris", "Omsund", sildekast og "Nordfisk. Øverst til venstre vises "Møgsterfjord" ved Finnsnes på sørgående. Bildet er tatt av Bjørnar Henningsen 10. mars. Et annet bilde av båten ser du her, og her er enda ett motiv av "Møgsterfjord".

Fra Gunnar Landa får vi en serie med bilder fra et storkast ved Geitå 26. februar. Til venstre ser vi "Vestbris" ved kastet. Der ser vi også at "Omsund" får god last fra kastet. Gunnar har også sendt inn bilder av silda i nota, og her er et annet flott bilde av notsekken.

Til slutt i dag tas det med et bilde av "Nordfisk" ved kai i Bodø 9. mars, fotografert av Sture Pedersen.

svebas.jpg (52081 byte)

libas.jpg (59582 byte)

"Svebas", "Libas" og "Gangstad". Først ut i dag er tre bilder tatt av Gunnar Landa under sildefiske. Øverst til venstre ser vi "Svebas" som pumper fisk fra et kast av "Bøen" 17. februar. Et annet bilde av situasjonen ser du her. Notsekken etter at "Bøen" var lastet ser du her

De neste bildene er tatt av Bjørnar Henningsen, og til venstre ser vi "Libas" i Solbergfjorden på sørgående 10. mars. Det vises også et annet bilde av "Libas". Avslutningsvis følger et bilde tatt av Aksel Knutsen, og det viser "Gangstad" ved kai i Fosnavåg.

Kystfisk kast.jpg (50589 byte)

Heroysjark.jpg (62462 byte)

"Kystfisk", "Gåsværfjord", "Talbor", "Vikabuen", "Traal", en sjark samt fulle sildegarn i Åkrehamn. En del bilder blir det også i dag. Først ut er "Kystfisk" under årets sildefiske som du ser til venstre. Bildet er tatt av Gunnar Landa. Fra Hege Westermann får vi se "Talbor" i flotte omgivelser i Tromsøsundet 8. mars. Der og da ble også "Vikabuen" og "Traal" fotografert. Fra Aksel Knutsen vises "Gåsværfjord" i Fosnavåg, og til venstre ser du en sjark (M 279 HØ) som passerte Herøybrua 12. mars. Her er også et annet bilde av sjarken. Fra Herøy beveger vi oss sør til Åkrehamn der silda har inntatt Karmøyfeltet. Fra Svein Magne Sjøen kom det inn et par bilder i dag, der vi ser sildegarn som ikke lar seg få opp på vanlig vis. De slepes derfor inn i havna der det er mulig å få opp garna på annet vis. Et annet bilde fra seansen ser du her..

kvatro.jpg (62952 byte)

"Kvatro", "Gunnar Langva", "Fagervoll", "Storegg", "Sævikson I", "Gularøy" og "Slettholmen". Først i dag vises tre bilder innsendt av Hege Westermann. Til venstre vises "Kvatro" i Tromsøsundet. Der ble også "Fagervoll" og "Gunnar Langva" fotografert. Bildene ble tatt 8. mars. Fra Aksel Knutsen vises "Storegg" og "Gularøy" i Fosnavåg og "Sævikson I" ved Egersund Trål på Mjølstadneset (Herøy). Det siste bildet har Gunnar Landa tatt, og der ser vi "Slettholmen" i Vesterålen under årets sildefiske.

Julianne III.jpg (38380 byte)

"Julianne III", "Boanes Hav", "Fiskebank", "Trygvason", "Ocean" og "Herøyfisk". Gunnar Landa har sendt inn en del bilder fra årest sildefiske. Noen vises i dag, og til venstre vises "Julianne III" sør av Rørvik. "Boanes Hav" ligger ikke langt fra Salten, og "Fiskebank" ser vi i tung sjø i Vesterålen. Fra Aksel Knutsen vises "Trygvason"og "Ocean" i Fosnavåg og "Herøyfisk" ved Mjølstadneset.

Albacore.jpg (48701 byte)

"Albacore" og "Kanstadfjord". Til venstre ser vi "Albacore" fotografert i Fosnavåg i forrige måned. Det er Aksel Knutsen som står bak kamera. Det tas også med et annet motiv fra havna og "Albacore". Bjørnar Henningsen har tatt bilde av "Kanstandfjord" ved kai i Harstad 26. februar. Et annet motiv av båten ser du her og et siste her.

Bluefin.jpg (73389 byte)

Galia 610.jpg (62554 byte)

"Bluefin", "Boanes Hav" og "Vestri". I dag er det noen bilder fra Aksel Knutsen som vises. Til venstre ser vi "Bluefin" i Fosnavåg. Et annet motiv fra havna ser du her. På neste bilde vises også "Bluefin". Aksel har også sendt inn bilde av "Boanes Hav" i det den passerer Mjølstadneset. Sist ut av de kommersielle farføyene er "Vestri" som i likhet med de øvrige fartøyene ble fotografert i februar. 

I dag tas også en rask fritidsbåt med, og den blir også brukt til fritidsfiske. Det er her snakk om en båt av det raske slaget, og det er Aksle Knutsen som har fotografert Harald Nybø i sin Galia 610 (som vises til venstre). Flere bilder av denne båten ser du på denne posten på Kystbloggen.

Tronderkari 2.jpg (69671 byte)

"Trønderkari", "Vikanøy", "Trinto", "Åkerøy" og "Strand Senior" Her kommer først noen bilder fra Preben Angelsen, og til venstre vises "Trønderkari" i Svlovær i vakre omgivelser. "Trinto" og "Vikanøy" ble fotografert på havet under sildefiske. Fra Alf Johan Kristiansen på Karmøy følger bilde av "Åkerøy" og "Strand Senior" i Karmsund fiskerihavn. Et annet motiv av "Åkerøy" ser du her.

Skagoysund.jpg (57820 byte)

"Skagøysund" med sildekast. I dag kommer en pen bildeserie fra Preben Angelsen som, tidligere i år, har fotografert "Skagøysund" som ligger med sildekast (som vist til venstre) ved Myken/Træna. Et annet bilde av båten ser du her. Mer pumping av sild ser du her, og dermed er det tid for siste bilde av "Skagøysund"

Februar 2009  

02Fagervoll2.jpg (46891 byte)

hillersoy kast 3.jpg (46657 byte)

"Fagervoll", "Haugbas", "Kvannøy" og "Hillersøy" med kast. Først ut i dag er tre bilder fra Karmøy tatt av Alf Johan Kristiansen nå i februar. Til venstre vises "Fagervoll", og et annet motiv av båten ser du her. Alf Johan tok også bilde av "Haugbas". Fra Sture Pedersen er det kommet inn et bilde av "Kvannøy" ved kai i Bodø i snødrev 23. februar. Så følger en del bilder sendt inn av Morten Katla. I fjor tok han en del bilder fra "Sjohav", og til venstre ser vi "Hillersøy" med kast. Et annet motiv av båten ser du her, enda et her, og nok et bilde her, og et siste bilde her. Morten har også sendt inn et bilde der vi ser en brukbar silderegistrering, samt bilde av sild i nota. Siste sildebilde ser du her.

Grande Hermine 2.jpg (47397 byte)

"Grande Hermine", "Odd Lundberg" og "Ross Mar". Først i dag vises noen bilder fra Harstad tatt av Bjørnar Henningsen. Først ut er den franske tråleren "Grande Hermine" som du ser til venstre. Her er et annet bilde av båten, og et tredje motiv ser du her. "Odd Lundberg" er også fotografert i Harstad (13. februar). Fra Sture Pedersen vises et bilde av "Ross Mar" med søsterskipet "Isla Eden" (ex "Antartic II") i bakgrunnen. Det losses i den Chilenske havnebyen Punta Arenas 16.02.09 etter en tur i Rosshavet.

Nybakk.jpg (57441 byte)

"Nybakk" og etterlysning av bilder. Per-Kåre Nybakk har sendt inn et par flotte bilder av "Nybakk" ex "Frøysjø". Båten er tatt ut av kondemnering, og er blitt et verna fartøy. Bildet til venstre viser en nypusset båt på vei til torgdag i Bergen sommeren 2007. Et bilde av båten fra 1983 - før den fikk shelterdekk - ser du her. Per-Kåre etterlyser samtidig bilder av båten fra fra perioden 1984-86. Dette var da båten hadde fått påmontert shelterdekk, men hadde den gamle styrehusfronten. Kan du hjelpe, så send en e-post.

Skolmen.jpg (69857 byte)

Ross Mar.jpg (44432 byte)

"Skolmen, "Stålegg", "Stormfuglen", "Sulehav", "Rima", "Kings Bay" og "Ross Mar". Her følger en lett blanding av bilder som har kommet inn de siste dagene. Oppe til venstre vises "Skolmen" i Svolvær under årets sildefiske. Det er Preben Angelsen som har tatt bildet, og han har også sent inn bilde av "Stålegg", "Sulehav" (også Svolvær) og "Stormfuglen" der av sistnevnte vises et ekstra motiv. Fra Alf Johan Kristiansen vises "Rima" og "Kings Bay" (i Karmsund Fiskerihavn) på Karmøy nå i februar. Sist ut i dag er Sture Pedersen med bildet du ser til venstre der "Ross Mar" ligger klar til å gå til Rosshavet sesongen 2008/09. Bildet ble tatt i Blaff, New Zealand 21.november i fjor.

Kystfisk.jpg (45525 byte)

"Kystfisk", "Harhaug I" og "Gould Dollar". Her kommer noen bilder av båter i Måløy, og til venstre vises først "Kystfisk". Det er Preben Angelsen som har tatt bildene som også omfatter "Harhaug I", og så samme båt fra en annen vinkel. "Gould Dollar" ble også fotografert. Til slutt vises noen pene silderegistreringer på ekkoloddet. Flere bilder fra Preben kommer senere.

Torbas.jpg (75596 byte)

"Torbas", "Eros" og "Svanaug Elise".  På lørdag (14. februar) tok Leif Inge Westermann noen bilder i Tromsøsundet. Til venstre vises "Torbas", og vi får også se "Eros". Siste bilde viser "Svanaug Elise" der vi skimter styrehuset til "Roaldsen" i bakgrunnen.

Vestoy a.jpg (69369 byte)

"Vestøy" pumper hos "Hillersøy".  I dag vises noen bilder tatt av Morten Katla under fjorårets sildefiske. Bildene viser "Hillersøy" med et storkast, og "Vestøy" som pumper fra kastet som vist til venstre. Begge båtene ser du på dette bildet og på dette bildet. Båtene er ikke langt fra land, noe vi ser på siste bilde fra dette kastet. Noen flere bilder fra dette kastet kommer senere.

Oning.jpg (58505 byte)

Tronderbas.jpg (74562 byte)

"Oning", "Roaldsen", "Vladimir Zagoskin", "Liafjord", "Trønderbas", "Tilje" og "Frøyværing".  Her følger bilder sendt inn av fire ulike fotografer. Til venstre ser vi "Oning" fotografert av Aksle Knutsen i siste del av januar. Flere bilder av "Oning" ser du på Kystbloggen. Flere av Aksels bilder ser du på hans hjemmeside. Bjørnar Henningsen har sendt inn bilde av "Roaldsen" i Harstad 4. februar og den russiske tråleren Vladimir Zagoskin i Harstad 6. februar. Så er vi kommet til noen bilder sendt inn av Leif Westermann. Vi ser da båter på vei nordover til loddefiske; "Liafjord", "Trønderbas" (som du ser i venstre marg) og "Tilje". Bildene er tatt i da båtene passerte Tromsøsundet 5. februar. Til slutt i dag vises et bilde av "Frøyværing" som pumper sild hos "Sjohav" i 2008-sesongen. Bildet er tatt av Morten Katla.

JohnKarina.jpg (88637 byte)

"John Karina", "Skårungen", "Anne Bro" og "Trogangen". Bjørnar Henningsen har sendt inn flere bilder fra Svolvær. Også disse er tatt 31. januar. Til venstre ser vi "John Karina". Deretter får vi se "Trogangen" og "Skårungen". Sist ut er en båt med et langt liv; Anne Bro som ble bygget i 1911.

Tronderkari.jpg (71271 byte)

"Trønderkari" og "Skarsjø" i Svolvær. Bjørnar Henningsen har sendt inn noen bilder tatt i Svolvær 31. januar. Til venstre vises "Trønderkari" som losser sild. I tillegg ser vi også "Strømsnes" (es "Asbjørn Selsbane") godt lastet i havna. "Skarsjø" ser vi ved nothenget, og vi tar også med et annet bilde av "Skarsjø".

Tojako.jpg (53358 byte)

"Tojako". "Sjohav" og "Hepsøhav". Morten Katla på "Sjohav" har sendt inn en hel del bilder fra 2008-sesongen, og her vises de første. Til venstre ser vi "Tojako", og et annet bilde av båten ser du her. Vi ser også "Sjohav" ved kai, samt et nærbilde av båten. Sist ut i dag er "Hepsøhav" som - i lite dagslys - trengte sleper under et kast. Her er et annet bilde fra samme situasjon.

Januar 2009  

Siglar.jpg (49653 byte)

"Siglar" og "Willassen". I dag vises fire ferske bilder av båter på sildefiske. Det er Thor-Stein Løvås som har stått bak kameraet. Til venstre ser vi "Siglar" med sildekast. Et bilde av nota ser du her. En annen båt med kast er "Willassen". Dagslyset glimrer gjerne med sitt fravær, og det ser vi på et annet flott bilde av "Willassen".

Zeta.jpg (61563 byte)

"Zeta", "Harmoni" og "Fiskeskjer". Tore Lokøy har sendt inn noen flotte bilder tatt i siste halvår av fjoråret. Til venstre ser vi "Zeta" i Dolmsundet. Fra fiskefeltet ser vi "Harmoni" som lar nota gå ut under makrellfiske mens Tore var om bord på "Endre Dyrøy". Siste bilde viser "Fiskeskjer" på vei sørover med sildelast.

Sjotun 2.jpg (56829 byte)

"Sjøtun" x 3 og "Sunderøy". Fra Bjørnar Henningsen er det kommet inn noen bilder fra Harstad. Båten til venstre er "Sjøtun" som ligger ved kai med skrei om bord. Et annet bilde av båten ser du her, og vi tar også med et siste bilde av "Sjøtun". Bjørnar tok også bilde av tråleren "Sunderøy" på vei inn til Harstad.

0124Sildekast09.jpg (83245 byte)

"Trinto" med sildefangst. Her følger tre ferske bilder tatt om bord i "Trinto". Det er Kjell-Tore Sivertsen som har tatt bildene som viser et storkast nord for Træna kl. 03.00, 24. januar. Sild i nota ser du på dette bildet, og et annet bilde med mye fisk ser du her.

Aakeroey.jpg (69061 byte)

"Åkerøy" og "Taits". Årets første bilder er sendt inn av Aksel Knutsen. Til venstre ser vi "Åkreøy" i Fosnavåg 10. januar. Samme dag og sted tok Aksel også bilde av snurperen "Taits" som har hjemstedshavn i Fraserburgh. Båten er imidlertid bygget i Norge; ved Karmsund Maritime Service AS.

IdseJr.jpg (65091 byte)

"Idse Jr", "Hovdagut" og "Karino". Det er ikke den beste tiden på året for fotografering, men når man får tid til å rydde i bilder som er kommet inn, dukker det opp ting som ikke er publisert tidligere. Her vises derfor bilder fra høstens brislingfiske i Lysefjorden. Bildene er tatt av Dag Andre Gunvaldsen. Til venstre ser vi "Idse Jr", og et annet bilde av båten vises her. Fra "Hovda" ble "Hovdagut" fotografert. Sist ut er "Karino" med følgefartøy. 

 

website counter