Foto og opplysninger om fiskebåter publiseres ved at du sender dem per e-post til denne adressen 

Desember 2011

Se båtbilder fra andre år

"Talis" og slepebåtene "Tor" og "Braut". På slutten av dette året vises en bildeserie fra da "Talis" hadde grunnstøtt ved Svortingen (på vestsiden av Karmøy). Skpper på snurperen "Geitung" bistod og tok bildene vi ser.

"Marie". I dag vises fire bilder av "Marie" (ex. "Boie") - nå uten fiskerinummer - som ble stilt til disposisjon under fiskekonkurransen i Åkrehamn tidligere i år.

"Vestervik" og "Karin". I dag vises to flotte bilder fra sildefiske "midt i Norge". Vi ser "Vestervik" og "Karin" med kast.

"Rima". Vi holder oss i Åkrehamn, og nå er det tid for den tidligere nordsjøtråleren "Rima" som blir tatt godt vare på

"Hopvåg". Enda et par bilder av en båt i Åkrehamn. Denne gang to motiv av "Hopvåg".. 

"Tonny". Fremdeles bilder fra Karmøy, og denne gang tre bilder av et ex. fiskefartøy; "Tonny". 

"Molinergutt" på sildefiske. I dag vises fire bilder av "Molinergutt" på sildefiske tidligere i år.

"Arthur Olsen". En tidligere fiskebåt fra nord, ble sett på Karmøy i august, og i her vises to bilder av "Arthur Olsen".

"Gerda Marie". Mens noen åpner første luka i adventskalenderen, vises to bilder av "Gerda Marie" på sildefiske tidligere i år.

November 2011

*

"Havsund". I dag vises et flott bilde av "Havsund" i aksjon under snurrevadfiske etter sild. 

"Hekktind" og en etterlysning. I dag vises et ferskt bilde av tråleren "Hekktind" i Stamsund havn. Samtidig benyttes anledningen til et innsendt spørsmål der Trond Møllevik spør om noen har opplysninger om båter som er bygget ved A. Møllevik & Sønner Båtbyggeri på Sund (ved Hamnesberget) på 1950- og 1960-tallet. Han er spesielt interessert i opplysninger om båtene; "Nargtind" og "Kvitvarden". Send ham gjerne en epost.

"Molinergutt". Fra tidligere i år vises to bilder av "Molinergutt" på vei inn fra fiskefeltene vest av Karmøy i nydelig vårvær.

"Røttingøy". I dag vises tre bilder fra Skude Fryseri, der "Røttingøy" leverte makrell tidligere i høst.

"Veagutt". I dag vises tre bilder av "Veagutt" på vei inn til Skudeneshavn under makrellfiske tidligere i høst.

"Rosenborg". Her ser vi et bilde av "Rosenborg" liggende i harstad tidligere denne måneden.

"Sea Hunter". Også i dag vises en fiskebåt fotografert i Harstad. Denne gang er det "Sea Hunter"

"Strømsnes". I dag vises et ferskt bilde av "Strømsnes" ved kai i Harstad.

"Breivang". Her kommer en serie på tre bilder der vi ser ex. reketråler "Breivang" på vei ut fra Skudeneshavn. 

"Spissøy". Med lite nytt å melde, hentes det frem noen bilder fra 1960-tallet. Vi får her se "Spissøy" som følgefartøy på størjefiske. I 1967 fikk "Spissøy" delta på norges største størjekast målt i antall tonn. Som følgefartøy til "Fremad II" hjalp de "Salvøy" med å berge storkastet på 108 735 kg. størje i 1967.

Oktober 2011  

"Vestervik". Fra Jostein Sniltveit vises i dag fem bilder av "Vestervik" under brislingfiske i Hardanger tidligere i år.

piraja.jpg (41415 byte)

"Piraja" og "Kanstadfjord". Her kommer to bilder fra Harstad. Det er Bjørnar Henningsen som har tatt bildene. Vi får se "Piraja" og "Kanstadfjord". Du oppdager da også at bildene nå vises på egne sider der mer informasjon blir gitt.

inger hildur.jpg (35550 byte)

"Inger Hildur", "Roaldsen", "Straumberg" og "Havskjer". Her kommer fire båtbilder fra to fotografer. Til venstre ser vi "Inger Hildur" i Harstad 19. oktober. Det er Bjørnar Henningsen som har tatt bildet, og samme dag fotograferte han også "Roaldsen" og "Straumberg". Fra Sture Pedersen er det kommet inn et flott bilde av "Havskjer" som leverer sild i Svolvær 19. oktober.

froybas foto.jpg (73747 byte)

"Frøybas" x 3. Her kommer tre bilder av "Frøybas" under årets brislingfiske i Hardanger. Det er Jostein Snilstveit som har tatt bildene. Til venstre ser vi "Frøybas" med lysebåt. Et annet bilde viser "Frøybas" med "Vika" på styrbord side. Flere bilder av "Vika" ser du litt lengre nede på denne siden Siste bilde viser "Frøybas" ved kai.

north ocean.jpg (30124 byte)

"North Ocean", "Frøybas" og "Diola". Til venstre ser vi russiske "North Ocean" i Sortland havn 26. september. Bak kamera stod Sture Pedersen. Fra Jostein Snilstveit vises i dag to motiv av "Frøybas" ved kai sammen med lysebåten. Det andre bildet ser du her. Siste båt ut er "Diola" som leverer makrell ved Skude Fryseri 10. september.

Sept. 2011

Se observasjoner fra tidligere år

harvest.jpg (36773 byte)

"Harvest", "Myntevik" og "Bluebird II". Til venstre vises "Harvest" under lossing av sild ved Lofoten Pelagiske i Svolvær 26. september. Bildet er tatt av Sture Pedersen. I tillegg vises også to fartøy som er inne i Skudeneshavn for å losse makrell til Skude Fryseri; "Myntevik" og "Bluebird II". Disse bildene ble tatt 10. september.

Hovda brisling.jpg (62689 byte)

"Hovda" på brislingfiske. I dag vises noen flotte motiv fra brislingfiske i Hardanger. Bildene er igjen hentet fra Jostein Snilstveit som fikk foreviget "Hovda" med kast på fjorden. Til venstre ser vi at en pose er lagt ut fra baugen mens nota er i sjøen. Et annet bilde vser posen som slepes ut mens "Hovdagut" sleper på "Hovda". (Mulig det er "Sjohav" som passerer i bakgrunnen). Fra samme situasjon ser vi "Hovda" med "Vika" som også ligger med kast i bakgrunnen. Siste bilde viser "Hovda".

karino.jpg (72956 byte)

"Karino" på brislingfiske. Her kommer flere bilder fra Jostein Snilstveit. Denne gang er det tre motiv fra Karino og notlaget. Et av bildene viser alle båtene som følger med notlaget i fart - og på slep - under brislingfiske. Siste bilde viser notlaget på fjorden en tidlig morgen

vika.jpg (99405 byte)

"Vika" på brislingfiske. Her følger en serie bilder tatt av Jostein Snilstveit. Alle bildene i dag viser båten til venstre ("Vika") og notlaget. Vi ser "Vika" ved kai, og samme notlag fra en annen vinkel. Vi ser lysebåten - "Solei"- med låssatt brisling. Og her er hele notlaget. De to siste bildene viser notlaget med en pose som er klar til sleping av pose, og notlaget som tauer på låssatt fangst..

sildefiske hoving.jpg (120214 byte)

Sildefiske med "Idse Jr.". Mellom alle bildene fra brislingfiske, kommer her en rekke bilder fra sildefiske. Det er Jan Ove Løland som har sendt inn bildene som viser motiv fra sildefiske i 2010. Først vises not i sjøen. Flere bilder av sleping på not, og not med pose på siden. Sild går tett og presser nota, og her et nærbilde av silda. Og her er noen som vil sjekke en av flere poser i området. Her et flott motiv av flere av Idsøs båter ("Idsegutt" og "Krabben"). Mørket senker seg, og tid for en kopp kaffi. "Idse Jr." haler til seg en pose, mens sild presses sammen for levering. Håven senkes og løftes i posen,  Til venstre vises håven full av sild.

brisling tunfisk.jpg (75768 byte)

"Tunfisk" på brislingfiske. Det er kommet inn en fin bunke bilder fra brislingfiske i Kvinnheradfjorden (Hardanger). Bildene er tatt av Jostein Snilstveit, og viser en rekke bruk i aksjon. Her vises de fire første bildene, og det er "Tunfisk" som er temaet. De tre neste bildene av båten viser "Tunfisk" med lysebåt, "Tunfisk" i fart, og "Tunfisk" med båter på slep.

Vestervik og Noril.jpg (49023 byte)

"Vestervik", "Noril" og "Nordfisk". Her følger to bilder fra to fotografer. Til venstre ser vi "Verstervik" og "Noril" ved kai i Rosendal. Det var Thoralf Gjovsland som foreviget båtene i øsregnet vi nå har hatt på Vestlandet de siste dagene. Lengre nord er kanskje været bedre, i alle fall 3. september da Sture Pedersen fotograferte "Nordfisk" i Bodø.

sommaroyvaring.jpg (46071 byte)

"Sommarøyværing" og "Sjøleik. I dag vises båter fra to ulike deler av vår kystkultur. Til venstre ser vi "Sommarøyværing" ved kai hos Lofoten Pelagiske i Svolvær. Sture Pedersen tok bildet 2. september. Fra Thoralf Gjuvsland kommer det to bilder av en båt med et langt liv på kysten. "Sjøleik" er her fotografert i Rosendal 1. september. Et annet bilde av båten ser du her. Båten er også avbildet og omtalt på Kystbloggen i forbindelse med at "Sjøleik" var på størjefiske for 58 år siden.

August 2011

*

froybas fart.jpg (73522 byte)

"Frøybas", "Røttingøy" og litt "Liafjell". Her kommer flere motiv fra brislingfiske. Til venstre ser vi "Frøybas" i fart på leit etter brisling ved Ullensvang 28. august. Et annet bilde viser båten med lystebåt på slep. Bildene er tatt av Kåre Grønsnes. Også Thoralf Gjuvsland har tatt bilde av "Frøybas" som vi her ser ved kai med lysebåt 24. august. Et nytt bilde av nye "Røttingøy" er også kommet inn. Siste bilde fra Thoralf viser "Frøybas" og "Liafjell".

hovden.jpg (143122 byte)

"Hovden", "Thalassa", "Liafjell" og en avklaring. I forbindelse med brislingfiske kommer det inn flere bilder, og i dag vises bilder fra to innsendere. Til venstre ser vi "Hovden" fotografert i Nordheimsund. Foran "Hovden ser vi en lysebåt fra Askøy "Thalassa". Det var Kåre Grønsnes som foreviget disse to 29. august. Fra Thoralf Gjuvsland tas med et bilde av "Liafjell" som ble fotografert 24. august. Lengre nede på denne siden vises noen båter sett på Askøy, og deriblant et fartøy i heller dårlig stand. Sindre Nilsen har sendt en epost der han forteller at dette er kutteren "Reidulf II".

rottingoy.jpg (50715 byte)

"Røttingøy", "Hovda" og "Hovdagut". Flere bilder er kommet inn fra Thoralf Gjuvsland, og tre av dem vises her. Til venstre ser vi et ferskt bilde av nye "Røttingøy" (ex "Paula") ved kai i Uskedal hos Eidsvik Skipsbyggeri. I forbindelse med brislingfiske, var flere båter innom Rosendal, og i dag vises "Hovda" og et bilde der "Hovda" er sammen med "Hovdagut" (28. august).

tunfisk brisling.jpg (53916 byte)

"Tunfisk", "Sjohav", "Toreson", "Vestervik", "Idse Jr" og "Frøybas". Her følger en rekke flotte bilder sendt inn av Christer Sjo. Bildene tok han under brislingfiske i Hardanger med "Tunfisk". Til venstre ser vi "Tunfisk" på vei ut for å lete etter fisk. Et bilde viser "Idse Jr." med not i sjøen. Vi ser også "Vestervik" som sleper en merd. "Frøybas" ser vi ligge ved anker, og et annet motiv har med både "Frøybas" og "Sjohav". Siste bilde viser "Toreson" med not i sjøen og "Sjohav" som assisterer med sleping.

Liafjell ved kai i Uskedalen.jpg (37858 byte)

"Liafjell" og "Skude Senior". Til venstre ser vi et ferskt bilde av "Liafjell" ved kai i Uskedal ved Eidsvik Skipsbyggeri. Bildet er tatt av Thoralf Gjuvsland. For noen dager siden ble også "Skude Senior" fotografert da den la til kai ved Skude Fryseri (18. august).

027.jpg (30781 byte)

"Thorshøvdi". Etter en lang sommerferie er det hyggelig å kunne vise bilde av krilltråleren "Thorshøvdi" fra Fosnavåg. Det er Sture Pedersen som har sendt inn bildet som ble tatt i  Port Stanley på Falklandsøyene 1. juli.

Juni 2011

*

h1a.JPG (79262 byte)

Diverse båter sett på Askøy. Bildet til venstre er tatt på Herdla der en flott båt med fiskerinummer "H 1 A" lå ved kai. Ved Florvåg lå "Lena Kristin" i god stand. Det samme kan ikke sies om en kutter som ser ut som et resignert restaureringsobjekt. Hvem kan dette være?. Sist ut, er en ex. fiskebåt; "Solvik"; også denne ble sett i Florvåg. 

saeviktraal.jpg (36968 byte)

"Sæviktrål". Fra moloen i Åkrehamn ble en tråler sett på vei sørover. Båten er delvis påmalt fiskerinummer som skal være R 233 K. Bildet er tatt med full zoom og derfor ikke helt klart. Et annet bilde av "Sæviktrål" ser du her.

Mai 2011  

bjornholm jr.jpg (56726 byte)

"Bjørnholm Jr.". Fra Sture Pedersen er det kommet inn et bilde av "Bjørnholm Jr.". Båten ble fotografert 1. mai, og bildet er tatt i Henningsvær.

lamo.jpg (114112 byte)

"Lamo" på makrellfiske. Kristian Tytlandsvik har sent inn to flotte bilder fra makrellfiske i Årdalfjorden i Ryfylke (Rogaland). Vi ser her "Lamo" (R-18-ST) som håver opp makrell fra et makrellsteng. Bildene ble tatt 2. mai. Det andre bildet fra seansen ser du her.

julianne.jpg (41131 byte)

"Julianne" og "Svemøy". Til venstre ser vi "Julianne" i Svolvær 28. april. Båten ble fotografert av Sture Pedersen. Et stykke lengre sør - på Karmøy - vises et bilde av sjarken "Svemøy" i havn i Åkrehamn i slutten av april.

April 2011  

nybo.jpg (30991 byte)

"Nybo", "Juvel" og "Argos Froyanes". Her følger båtbilder fra to fotografer. Til venstre ser vi "Nybo" fotografert av Bjørnar henningsen 5. april. Et annet bilde av båten ser du her.  Fra Sture Pedersen ser vi bilde av "Juvel" fra Ålesund i havn i Montevideo 4. april etter tur i Sørishavet. Sture har også tatt bilde av "Argos Froyanes" (ex. "Frøyanes") i Montevideo 8. april. Båten skal derfra videre til South Georgia.

stattegg bilde.jpg (48718 byte)

"Stattegg"x 3. Fra Bjørnar Henningsen er det kommet inn tre flotte bilder av "Stattegg". Båten lvar da i Harstad. Serien på tre bilder ble tatt 11 april. Bilde nr. 2 av båten ser du her, og se også det tredje bilde av "Stattegg"

saetring06.jpg (49553 byte)

"Sætring", "Hasting", "Havflora" og "Brandøytrål". For fartøyinteresserte er det bare å anbefale Bjørn Owe Hjelle si ferske bok; "Fiskebåtar frå Borgund, Sula og Ålesund 1920-2010". Med tillatelse fra forfatteren vises her tre bilder fra boka. Til venstre vises "Sætring" i 2008. Fra samme år ser vi også "Havflora". Siste båt fra boka er "Hasting" fotografert i 2006. Fra lengre sør i landet (Karmøy) vises "Brandøytrål" på vei ut fra Åkrehamn i mars dette året.

Mars 2011  

bommelbas.jpg (70876 byte)

"Bømmelbas", "Johan Berg" og "Skårungen" . Fra Bjørnar Henningsen er det kommet inn tre flotte bilder. Til venstre ser vi "Bømmelbas" på sørgående i Tjeldsundet 27. mars. I Svolvære ble to båter fotografert 26. mars; "Johan Berg" og "Skårungen"

torbas.jpg (41856 byte)

"Torbas" i tung sjø . Fra Åge Hartvik Hansen er det kommet inn et spektakulært bilde av "Torbas". Bildet til venstre viser "Torbas" idet den går ut ved Stadt. 22. mars.

norafjell foto.jpg (59409 byte)

"Norafjell" x 3 . Fra Bjørnar Henningsen er det kommet inn tre bilder av "Norafjell". Båten ble fotografert i Tjelsundet med loddelast 15. mars. Et annet bilde av båten ser du her, og det er også et tredje bilde av "Norafjell".

Kaagtind Krifrys1.jpg (61009 byte)

"Kågtind", "Karelia II","Gularøy" og "Tojako". Fra Julian Vangen er det kommet inn fem bilder og litt informasjon om båtene. Til venstre ser vi frysetråleren "Kågtind" som ble ble bygget i 1980 ved Storvik Mek. Bildet viser lossing 8. mars. Et annet bilde av båten ser du her. Russiske "Karelia II" (ex "Norørn" bygget ved Kleven i 1986) ser du her under lossing nå i mars. Fra sildefiske tidligere i vinter ser vi Averøy-båtene "Gularøy" og "Tojako" i Sveggsundet.

edna synnove scombrus.jpg (44596 byte)

Kystnotfartøy i Kopervik. En tur til Kopervik 7. mars resulterte i bilder av flere notbåter som lå i havn i forbindelse med sildefiske. Til venstre ser vi "Edna Synnøve", "Scombrus" og "Zander". Et annet bilde viser "Onsøyværing". Mellom disse lå "Laura". Fremst på kaien lå "Bogasund". Lengre inne i havna lå reketråleren "Husøy" med "Tenholmskjær" og "Ponny" utenfor.

Februar 2011

 

tunfisk.jpg (75307 byte)

"Tunfisk", "Bøen", "Stormfuglen" og "Vea". Her kommer resten av bildene som Julian Vangen tok i Kristiansund i slutten av forrige måned. Til venstre ser vi "Tunfisk". Også "Bøen" ble fotografert ved kai. De to siste bildene viser "Stormfuglen" og så "Vea".

ringbas.jpg (24836 byte)

"Ringbas", "Svanvåg" m.f. Først (og til venstre) vises "Ringbas", fotografert av Sture Pedersen 2. februar i Svolvær. Fra Julian Vangen vises "Svanavåg" i havn i Kristiansund i ruskevær. Julian har også tatt et bilde av flere fartøy i Kristiansund under sildefiske i slutten av januar.

gould dollar liafjell.jpg (65531 byte)

Båter på sildefiske i Kristiansund. Fra Julian Vangen er det kommet inn en del bilder av båter i havn i kuling i Kristiansund i slutten av januar. Til venstre ser vi "Gould Dollar", "Sotrabas" (bak) med "Liafjell" innenfor. "Vea" og "Herøyhav" ble sett, og det ble også "Willassen". Sist ut i denne omgang er "Skulbaren" og "Fiskebas" (sistnevnte innerst).

resolute.jpg (34593 byte)

"Resolute". Igjen et ferskt bilde fra Sture Pedersen. Denne gang er det skotske "Resolute" som leverer sild hos Egersund Lofoten A/S. Bildet ble tatt 4. februar.

hekktind.jpg (25075 byte)

"Hekktind". Fra Sture Pedersen er det kommet inn et bilde tatt tidligere i dag (3. februar). Til venstre ser vi "Hekktind" hjemme på Melbu.

Januar 2011

 

kvannoy.jpg (28023 byte)

"Kvannøy". I dag ser vi et bilde av "Kvannøy" som ligger i Bodø. Bildet er tatt av Sture Pedersen 24. januar.

olderoy.JPG (61865 byte)

"Olderøy". Fra Kåre Grønsnes sine bilder fra brislingfiske i Hardanger i fjor, vises her en "ny" båt i dette fiske. Vi ser her "Olderøy" ex. "Franto" som hadde sin debut på brislingfiske, men med rutinert mannskap. Til venstre ser "Olderøy" og følgebåt ("Solei") ligge i Dysvik (Kvam kommune). Et annet bilde av notbruket ser du her. Kåre tok også et bilde da notlaget var på vei innover Hardangerfjorden.

sorboen.jpg (48217 byte)

"Sørbøen" og "Vikanøy". Sture Pedersen har sendt inn to ferske bilder fra Svolvær. Til venstre ser vi "Sørbøen" losse sild 10. januar. Et annet bilde viser "Sørbøen" og "Vikanøy". Også det siste bilde ble tatt 10. januar.

rango.jpg (86599 byte)

"Rango" og "Skarholmen". Her kommer to bilder sendt inn av Sture Pedersen. Til venstre ser vi "Rango" losse sild ved Egersund Lofoten A/S i Svolvær 11. januar. To dager tidligere ser vi "Skarholmen" losse sild ved samme anlegg.

nordlys.JPG (76786 byte)

"Nordlys" og "Benjaco". Her er noen sommervarme bilder fra Hardanger. Det er Kåre Grønsnes som har tatt bildene i forbindelse med brislingfiske. Til venstre ser vi "Nordlys", og her er et annet bilde av båten. Det vises også to bilder av "Benjaco". Det andre bildet ser du her.

baracudalobsterfjordglans.jpg (52394 byte)

Sjarker i Måløy. Fra Svein Ove Nilsen er det kommet inn tre bilder tatt under dorgefiske etter makrell 15. august. Til venstre ser vi tre sjarker på rekke; "Lobster" fremst, deretter "Fjordglans" og bakerst "Baracuda". Et annet bilde av båtene samt hekken på en fjerde båt, ser du her. På siste bilde tør jeg ikke si noe om båtnavn, men båtene vises her.

sjohav.JPG (62517 byte)

"Sjohav" x 3. Her følger tre bilder av "Sjohav". Til venstre ser vi båten sammen med "Toreson" ved Maurangerneset under fjorårets brislingfiske i Hardanger; fotografert av Kåre Grønsnes. Et annet bilde av båten ser du her. Et helt ferskt bilde av "Sjohav" på Larsstø, sendt inn av Christer Sjo, ser du her.

sonjaogglimt.JPG (38896 byte)

"Sonja" og "Glimt". Årets første observasjon er av det nostalgiske slaget. Sten Ove Salvesen har sendt inn et bilde (til venstre) fra Abelnes der vi ser to klassiske skøyter ligge i havn. Begge båtene er omtalt på Kystbloggen da de deltok på størjefiske. Se evt. "Sonja" og "Fredheim" på størjefiske, og "Glimt" og "Nyblomst" på størjefiske.

Gå til fiskeri.no

website counter