Digitale foto og opplysninger publiseres ved at du sender dem per e-post til denne adressen 

Desember 2010

Se båtbilder fra andre år

toreson.JPG (53784 byte)

"Toreson", "Kastevik" og "Tunfisk". I mørke kuldegrader vises her noen bilder fra sommerens brislingfiske i Hardanger. Til venstre ser vi "Toreson" med lysebåt som lå for anker i vakkert fjordlandskap. Et tredje bilde av båten ser du her. Av de mindre notbåtene vises også "Kastevik" på fjorden. Et annet bilde av båten ser du her. Til slutt ser vi "Tunfisk" med tilhørende båter på vei inn fjorden. Alle bildene er tatt av Kåre Grønsnes.

reinebuen.jpg (37720 byte)

"Reinebuen". Sture Pedersen har tatt bilde "Reinebuen" i svakt vinterlys i nord. Båten ble fotofrafert i Henningsvær 11. desember. 

karino foto.jpg (61513 byte)

"Karino" og "Hartho". Fra brislingfiske i Hardanger tidligere i år, vises her noen bilder tatt av Kåre Grønsnes. Til venstre ser vi "Karino" med følgebåter. Et annet bilde av notlaget ser du her. Kåre tok også bilde av "Hartho" med småbåter på slep. Se også et annet bilde av "Hartho".

lena kristin.jpg (86784 byte)

"Lena Kristin" og "Kristina". Fra i sommer dukket det opp to bilder av trebåter med fortid i fiskeriene. Til venstre ser vi "Lena Kristin" ved kai i Florvåg (Askøy). Et annet bilde viser "Kristina" som blir tatt godt vare på på Karmøy. Båten fra Vedavågen er fotografert under bunkring i Åkrehamn.

November 2010

*

spjaringen bilde.jpg (55474 byte)

"Spjæringen" på brislingfiske. Her kommer tre bilder av "Spjæringen" som ble fotografert av Kåre Grønsnes under sommerens brislingfiske i Hardanger. I tillegg til bildet til venstre, ser du "Spjæringen" sammen med "Børre". Det tas også med et siste motiv av "Spjæringen" (i denne omgang).

Kings Bay.jpg (48179 byte)

"Kings Bay" mellom Smøla og Tusnta. Anar Thinn på Tustna har sent inn et vakkert motiv som ble fanget inn på morgenkvisten 21. november. Månen er da på vei ned og vi ser "Kings Bay" i fart.

leinebjorn bilde.jpg (49704 byte)

"Leinebjørn". Igjen vises et enkeltbilde tatt av Sture Pedersen med flott vinterlandskap i bakgrunnen. Denne gang er det "Leinebjørn" som ligger ved Lofoten Pelagiske. Bildet ble tatt 12. november.

Rottingoy.jpg (48615 byte)

"Røttingøy". Fra Sture Pedersen kommer et stemningsbilde fra nord der vi ser "Røttingøy" ved Lofoten Pelagiske med snøkledde fjell i bakgrunnen. Bildet ble tatt 10. november.

silver bay bilde 2.jpg (37801 byte)

"Silver Bay" og "Karino". Fra Kåre Grønsnes vises i dag noen bilder fra brislingfiske i Hardanger tidligere i år. Til venstre ser vi et flott motiv av "Silver Bay" på blank fjord. Et annet bilde av båten ser du her, og her er enda et bilde. På fjorden ligger også "Karino" i rolige omgivelser.

Okt. 2010  

traal bilde.jpg (33147 byte)

"Traal" og "Torbas". I dag vises to bilder tatt av Sture Pedersen. Til venstre ser vi et flott bilde av "Traal" i Bodø 23. oktober. Samme dag og sted ble "Torbas" fotografert.

Libas.jpg (36459 byte)

"Libas". Her kommer tre bilder tatt av Christer Sjo. Til venstre ser vi "Libas" som ligger ved Wartsila på Rubbestadneset. Et bilde av sytrehuset ser du her, og et bilde der vi også ser hekken; ser du her.

rogne bilde.jpg (53627 byte)

"Rogne". Fra Aksel Knutsen er det kommet inn to bilder av "Rogne" ved kai i Fosnavåg i et spesielt kveldslys. Bildene ble tatt forrige helg.  På neste bilde ser vi at tråleren "Menhaden" ligger innenfor "Rogne".

tunfiskbrisling.jpg (54025 byte)

"Tunfisk", "Silver Bay" og "Hovda". Kåre Grønsnes har tatt en rekke bilder under årets brislingfiske, og her vises de tre første. Til venstre ser vi "tunfisk" (som sleper på følefartøy). "Silver Bay" ligger med kast, og vi ser også "Hovda" med "Hovdagut" på fjorden en grå dag.

lilgrunn.jpg (37506 byte)

"Ligrunn" og "Stamsund". Her kommer to bilder tatt av Sture Pedersen. Til venstre ser vi "Ligrunn" som losser ved Lofoten Pelagiske i Svolvær (16. oktober). Sture fikk også med seg "Stamsund" i Stamsund to dager tidligere.

juvel.jpg (41380 byte)

"Juvel" og "Manon". Først i dag vises et bilde som har ligget usett i mailboksen, men heldigvis oppdaget nå. Til venstre ser vi krilltråleren "Juvel" ved kai i Montevideo (Uruguay). Bildet er tatt av Sture Pedersen 1. august. Fra Aksel Knutsen vises "Manon" på vei inn til Fosnavåg 19. september.

Sept. 2010  

skulbaren.jpg (55932 byte)

"Skulbaren", "Ringbas", "Sotrabas" og "Notøygutt". Fra Aksel Knutsen vises i dag fire fartøy fotografert tidligere denne månede. Til venstre ser vi "Skulbaren". Flere fartøy lå inn for lossing, og der var også "Sotrabas". De to siste som ble fotografert, var "Ringbas" og dorgefartøyet "Notøygutt".

vestervik.jpg (68653 byte)

"Vestervik". I dag vises tre bilder tatt av Kåre Grønsnes i Hardanger. På en liten båttur fra Varaldsøy til Øyarhamn fikk han øye på "Vestervik" som lå for anker. Det ble da også et annet bilde av "Vestervik", samt et motiv der vi ser båten og lysebåten bakfra. Bildene ble tatt tidligere denne måneden.

malin.jpg (56274 byte)

"Malin", "Rørstad" og "Norbris". Her følger noen flere makrelldorgere fotografert i Fosnavåg av Aksel Knutsen. Til venstre ser vi "Malin", og ved kai lå også "Rørstad" og "Norbris". Bildene ble tatt 7. september. 

skude.jpg (73943 byte)

"Skude", "Fjordtrål" og "Traal" og "Akono". Fiskefartøy fra to fotografer vises i dag. Til venstre ser vi "Skude" i Skudeneshavn, fotografert av Bjørnar Henningsen tidligere i år. I havna lå også "Fjordtrål" og "Traal". Fra Aksel Knutsen vises sjarken "Akono" med makrelllast i Fosnavåg tidligere denne uken.

hosoybuen 3.jpg (67190 byte)

"Hosøybuen", "Fjord Boy" og "Sævikson". Fra Kåre Grønsnes vises i dag noen flotte bilder av "Hosøybuen" som lå i Øyarhamn (Hardanger) og leverte til "Fjord Boy" 4. september (bilde til venstre). Et annet motiv av båtene ser du her, .. her, .. og til slutt bare "Hosøybuen". Fra Aksel Knutsen vises "Sævikson" i Fosnavåg mens "Saturn" passerer; lastet med makrell.

liafjord.jpg (38565 byte)

"Liafjord", "Skude Senior", og "Silver Bay". En rekke bilder er kommet inn de siste dagene, og her kommer tre av dem. Til venstre ser vi "Liafjord" ved Mjølstadneset i Herøy 7. september, fotografert av Aksel Knutsen. "Skude Senior" bler foreviget av Bjørnar Henningsen da den lå i Skudeneshavn i sommer. Fra Kåre Grønsnes vises et bilde av "Silver Bay" som ble sett i Hardangerfjorden ved Varaldsøy 4. september.

brattskjaer.jpg (61369 byte)

"Brattskjær", "Radek", "Gardar", m.m. I dag vises båtbilder fra to fotografer. Til venstre ser vi et flott bilde av "Brattskjær" i Fosnavåg, foreviget av Aksel Knusten. Samme sted fikk Aksel også tatt bilde av "Radek". Fra Christer Sjo vies bilde av "Gardar" og et bilde der vi ser "Haugagut" med "Siglar II" på utsiden. Bildene er tatt 1. september på Rubbestandneset. 

August 2010  

senior bilde.jpg (50792 byte)

"Senior", "Erkna" og noen trebåter. Fra Aksel Knusten vises tre bilder. Til venstre ser vi hekken på "Senior" som lå ved kai hos Rolls Royse i Ulsteinvik. Vi får også se noen fra den eldre garde; "Erkna" (som du også kan lese om på Kystbloggen) og trebåter på trebåtfestival.

krossfjord.jpg (30223 byte)

"Krossfjord" og "Tunfisk"; ny og gammel. Fra Christer Sjo vises i dag tre bilder. "Krossfjord" (til venstre) ble fotografert på notverkstedet ved Manger (nord for Bergen). Et annet motiv fra båten ser du her. Ved Larsstø i Kvinnherad kom Chister over to versjoner av "Tunfisk". Der ser vi ex. fiskebåt "Tunfisk II" ankomme sin gamle havn. Båten som arvet det opprinnelige navnet; "Tunfisk", ser vi til høyre. 

havstaal august.jpg (45233 byte)

"Havstål", "Havskjer", "Kårstein" og "Maud". Aksel Knutsen har sendt inn en del bilder tatt i Ålesund, og her kommer de fire første. Til venstre ser vi "Havstål". Også "Havskjer" ble fotografert. Et annet bilde viser "Kårstein" med "Hasting"(?) innenfor seg. Aksel sendt også inn et motiv av en eldre representant for kysten; kutteren "Maud"  

mia.jpg (91623 byte)

"Mia", "Floni", og "Tunfisk". Kåre Grønsnes har tatt bildet av reketråleren "Mia" til venstre. Båten var da på vei ut fra Espevær. Kåre fotograferte også "Floni" i Espevær. Fra Christer Sjo vises et flott bilde av "Tunfisk" som ligger utenfor Ænes i Hardangerfjorden der den ventet på føringsbåt under årets brislingfiske.

hartho.jpg (44022 byte)

"Hartho", "Sjohav" og flere på brislingfiske. Fra Christer Sjo er det kommet inn noen bilder fra årets brislingfiske. Til venstre ser vi "Hartho" med bl.a. "Karin" på sida. "Silver Bay" og "Vaaghav" ble fotografert på brislingsøk ved Rosendal. Vi ser også "Sjohav" som jobber med not ved Varaldsøy.

sjohav.jpg (80880 byte)

"Sjohav", "Scombrus" og "Måsværsund". Der er kommet inn en del bilder i løpet av ferien, og her kommer tre av dem - alle tatt av Kåre Grønsnes. Til venstre ser vi "Sjohav" på Sunde i Kvinnherad. "Scombrus" lå ligget for makrelldorging i Smedasundet i Haugesund, mens "Måsværsund" lå i Langevåg.

Juli 2010  

Taruman Beached India 1.jpg (36768 byte)

"Taruman" (ex. "Atlantic"). Stig Lilleaas har fulgt livet til den tidligere tråleren "Atlantic" siden den ble solgt i 1986, og den er flere ganger tidligere omtalt på fiskeri.no sine observasjon-sider. Nå har Stig fått sett de siste bildene av båten, sendt av John Davis (AFMA.gov.au). Et bilde av baugen som rives ser du her, og et bilde av hekken ser du her.

stromegg.JPG (64732 byte)

"Strømegg", "Kaskin" og "Guldringnes". Fra Kåre Grønsnes sine bilder fra Hirtshals ser vi "Strømegg" til venstre. En mer lokal båt i havna var "Kaskin" som vi ser dels via baugen til "Isafold". Her hjemme har Bjørnar Henningsen har tatt et bilde av "Guldringnes" på vei inn til Skudeneshavn.

isafold.JPG (65242 byte)

"Isafold" og "Beinur". Kåre Grønsnes har besøkt Hirtshals, og 30. juni fotograferte han flere fartøy. I dag vises "Isafold" som vi ser til venstre. Et annet motiv av båten ser du her. Også "Beinur" ble fotografert. Et annet motiv kan du ser her.

per magne.jpg (47519 byte)

"Per Magne". Christer Gaute Sjo har sendt inn et stemningsfult bilde fra Halsnøy. Der ser vi "Per Magne" ligge ved kai i tåkedisen, mens vi skimter "Tunfisk" i bakgrunnen. Bildet ble tatt i fjor.

jbergvoll.jpg (58461 byte)

"J Bergvoll". Sture Pedersen har sendt inn et bilde av  "J Bergvoll" som vises til venstre. Bildet ble tatt i Svolvær 29. juni.

Juni 2010  

liafjell1.jpg (68357 byte)

"Liafjell" og "Røver". Fra Thomas Hjelme er det kommet inn noen bilder tatt i fjor. Til venstre ser vi "Liafjell", og et annet bilde av båten ser du her. Thomas tok også et bilde av notbingen. I tillegg får vi se "Rover" rigget for hvalfangst. Bildene ble tatt på Liaskjæret.

Mai 2010  

saebjorn.jpg (206891 byte)

"Sæbjørn". Aksel Knutsen fikk nylig tatt to bilder av "Sæbjørn". Det ene ser du til venstre. Båten passerte fergekaien på Sulansundet, og var på vi inn Vartdalsfjorden. Det andre bildet ser du her.

sildegarn.JPG (62087 byte)

Liten båt med stor fangstThomas Hjelme fikk virkelig oppleve sild på gytevandring i fjor. Thomas og Torstein Hjelme hadde garna i sjøen i Hjelmevågen i Øygarden, og det ble nok av sild til hele bygda. I tillegg ble det nok til å lage nubbesild og litt til fremtidig ang. Vi får også se et annet bilde av sildefangsten.

haug senior.jpg (73917 byte)

"Haug Senior".  Fra Sture Pedersen er det kommet inn et bilde som du ser til venstre. Der ser vi "Haug Senior" liggende ved kai i Svolvær. Bildet er tatt 11. mai.

Havstaal1.jpg (44996 byte)

"Havstål", "Bøen", "Tunfisk", "Kamøyfisk" og "Radek". Fra Thomas Hjelme er det kommet inn noen bilder av notbåter fotografert i januar og februar. Til venstre ser vi "Havstål". På feltet ble "Bøen", "Kamøyfisk" og "Radek" fotografert. Ved kai ser vi "Tunfisk".

April 2010  

havsnurp.jpg (86109 byte)

"Havsnurp". Fra Aksel Knutsen er det kommet inn to bilder av "Havsnurp". Bildene er tatt idet båten går under Herøybrua på vei sørover 25. april. Aksel sendte også inn et annet bilde av "Havsnurp"

stamsund.jpg (45727 byte)

"Stamsund". Fra Sture Pedersen er det kommet inn et bilde som du kan se til venstre. Bildet viser Aker Seafoods tråler "Stamsund" i hjemmehavnen Stamsund. Bildet er tatt 12. april.

kvannoey.jpg (83522 byte)

"Kvannøy", "Birkeland", "Ventura" og div. Fra Aksel Knutsen er det kommet inn noen bilder. Til venstre ser vi "Kvannøy" i Ålesund 5. april. Et annet bilde ser du her. I Fosnavåg ble "Birkeland" fotografert 20. mars. Da ble også "Ventura" sett på vei inn til Nærøya. Samme dag ble flere båter sett i Herøy

myrebuen.jpg (62562 byte)

"Myrebuen". Fra Marius Berntsen er det kommet inn et flott og stemningsfult bilde av "Myrebuen". Bildet ble tatt fra "Segla" på vei til loddefeltet på Nordkappbanken 3. mars. Vi ser "Myrebuen" i det den er i Gisundet.

Mars 2010  

sildekast tunfisk.jpg (80628 byte)

Sildekast og torskekast. Christer Sjo har sendt inn to bilder av flotte sildekast. Til venstre ser vi et kast av "Tunfisk" i februar. Bildet er tatt av Thomas Hjelme. Et annet bilde viser "Tunfisk" med 28 tonn torsk i mars. Bidet er tatt av Kjell Haugetun.

tunfisk.jpg (84164 byte)

"Tunfisk", "Trogangen" og "Havørn". Her følger noen bilder tatt av Sture Pedersen. Til venstre vises "Tunfisk" i Svolvær 20. mars. Der ble også "Trogangen" fotografert samme dag. Dagen før ble sjarken "Havørn" også foreviget i Svolvær. Til slutt et stemningbilde fra samme sted der VM i skreifiske avvikles.

skjaeloysund 2.jpg (77126 byte)

"Skjæløysund" x 2. I slutten av forrige måned ble det sett en "ny" båt i Åkrehamn (Karmøy). Båten bar navnet "Skjæløysund" og hadde et ufullstendig fiskerinummer. Båten er rigget for reketråling, og skal skal tilsynelatende fortsette med dette. Et annet bilde av "Skjæløysund" ser du her.

hosoybuen.jpg (74485 byte)

"Fjordbuen" og "Hosøybuen". Silda har kommet til Rogaland, og mens en garnbåt i dag fikk staurgåtte sildegarn sør for Karmøyfeltet, er det mest silderogn å få på det tradisjonelle feltet vest av Ferkingstad og Åkrehamn. I fjordene er det imidlertid mye sild, og flere notbåter er i aksjon i Ryfylkefjordene. I Karmsundet står silda ennå dypt - men den er der i store mengder. I Kopervik lå et par båter inne, og til venstre ser vi "Hosøybuen". Bak denne lå "Fjordbuen" som også er med på låssettingsfiske etter sild. Et annet bilde av "Fjordbuen" ser du her. Bildene ble tatt 1. mars.

februar 2010

Se observasjoner fra tidligere år

Anna.jpg (87494 byte)

"Anna", "Senior" og "Katla". Her kommer litt forskjeller. Først vises "Anna" som er bygget i 1898 med en lang fortid i Åkrehamn. Den eies nå av Asle Tindeland som har sendt inn bildet. Sture Pedersen har sendt inn bilde av "Senior" i Bodø 24. februar. Sist vises "Katla" som ble observert i Åkrehamn i slutten av forrige måned.

veidar.jpg (98137 byte)

"Veidar" og "Hovda". Her vises et par bilder fra Måløy; festet på minnebrikka av Aksel Knutsen 14. februar. Til venstre ser vi "Veidar", mens man kan se "Hovda" og lastebåten "Frengen" på dette bildet.

carisma star.jpg (89476 byte)

"Carisma Star", Kvalstein" og "Havbris". Til venstre ser vi "Carisma Star" i Måløy 14. februar. Det er Aksel Knutsen som har tatt bildet, og fra hans samling vises også "Kvalstein" sammen med "Apollo"; også disse i Måløy 14. februar. Fra Sture Pedersen vises "Havbris" som ble fotografert i Bodø 13. februar.

sjoglans.jpg (89152 byte)

"Sjøglans", "Gimsøytrål", "Hans R", "Sævikson" og "Storvig". Her er et knippe bilder av båter fotografert i Herøy av Aksel Knutsen. Til venstre ser vi "Sjøglans" ved kai. Et kveldsbilde av "Gimsøytrål" ser du her. Et nærbilde av forpartiet til "Hans R" vises her. Vi få også et bilde av "Sævikson", og til slutt ser vi "Storvig". Alle bildene ble tatt 11. februar.

sandflaesa.jpg (71279 byte)

"Sandflæsa", "Vestviking" og "Nordfisk". Her kommer tre innsendte bilder fra Sture Sivertsen. Til venstre ser vi "Sandflæsa" på vei ut fra Bodø etter levering 12. februar. "Nordfisk" ble fotografert på sin faste plass i Bodø 13. februar. Sist ut er "Vestviking" ved Rapp Hydema sitt anlegg i Bodø - fotografert 12. februar.

sjarker.jpg (105327 byte)

Sjarker. Fra Aksel Knutsens kamera vises i dag en del sjarker fotografert i Herøy 11. februar. Mens sild og sei står utenfor kysten, er noen på reis for å delta i torskefiske lengre nord. Til venstre ser vi "Lotta" med "Antilde" innenfor. Et annet bilde viser "Nonstop" og "Løven", og her er et bilde av de samme båtene fra en annen vinkel. Også "Sandøyjenta" ble fotografert med "Pion" i bakgrunne. Vi får også se et eget bilde av "Pion". Sist et bilde med flere akterender; "Klo", "Antilde", "Lotta" og babord side av "Hans R".

jon tore.jpg (65236 byte)

"Jon Tore", "Polarfangst" og "Johan Berg". Det er aktivitet i forbindelse med sildefisket, og forhåpentligvis finner deler av gytebestanden også veien helt sør til Karmøy. Noen ferske bilder fra litt lengre nord i landet - der både sild og sei er tilstede - vises i dag. Til venstre ser vi "Jon Tore" fotografert av Aksel Knutsen. Et bilde fra en annen vinkel ser du her. Aksel fotograferte også "Polarfangst" i Herøy. Et motiv fra en annen posisjon, ser du her. Alle disse bildene ble tatt 11. februar. Sist ut i dag er "Johan Berg" i Bodø. Sistnevnte bilde er sendt inn av Sture Pedersen; også det ble tatt 11. februar..

senior.jpg (63327 byte)

"Senior". Ved inngangen til helga kom det inn et bilde fra Sture Pedersen. Til venstre ser vi "Senior" ved kai i lav vintersol.

svebas.jpg (94739 byte)

"Svebas" og "Atløybuen". Her følger to bilder tatt av Aksel Knutsen. Igjen er det båter vet kai i Herøy, og til venstre ser vi "Svebas". Også "Atløybuen" ble fotografert.

kvalskjar.jpg (70999 byte)

"Kvalskjær", "Vea" og vintermotiv. Aksel Knutsen har vært ute i flott vintervær og tatt bilder i Herøy. Til venstre ser vi "Kvalskær" ved kai. Også "Vea" ble foreviget. Sist i dag vises et ferskt vintermotiv fra Herøy.

Januar 2010

*

ringbas.jpg (47859 byte)

"Ringbas". Da var det tid for siste oppdatering i januar, og her får vi se et flott bilde av "Ringbas" (til venstre) i det båten passerer Folla. Det er Åge Hartvik Hansen som har tatt - og sendt inn - bildet.

slettholmen.jpg (65171 byte)

"Slettholmen" m.m. Det er Sture Pedersen som har sendt inn bildet til venstre der vi ser "Slettholmen" som leverer i Svolvær 25. januar. To dager senere tok Sture et bilde som viser tre fartøy i Lødingen. Fra venstre ser vi; "Trænabanken", "Kanstadfjord" og "Rødholmen".

smaaskjer.jpg (88239 byte)

"Småskjer", "Herøy" og "Gollenes". Her er et knippe bilder fra Aksel Knutsen. Til venstre ser vi sjarken "Småskjer" fra Vanylven som for tiden driver garnfiske etter sei. Båten driftes av Petter Krokvik. "Herøy" (ex. "Zeta") lå med last på Mjølstadneset og "Gollenes" ble fotografert i Fosnavåg.

nystroem.jpg (78498 byte)

"Nystrøm", "Ingrid Majala" og "Polfoss". Først i dag får vi to bilder tatt av Ole Anton Husby nå i slutten av januar. Til venstre ser vi "Nystrøm" observert fra Voldsdalsberga. Derfra ble også "Ingrid Majala" fotografert. Fra Aksel Knutsen vises et bilde av "Polfoss" som nylig hentet frossenfisk ved Mjølstadneset.

fagervoll og kings bay.jpg (84474 byte)

"Fagervoll", "Kings Bay" og "Stålegg". Aksel Knutsen har sendt inn flere bilder fra Herøy, og til venstre ser vi et bilder av baugen til "Fagervoll" mens "Kings Bay" er på vei ut. Et annet bilde viser "Fagervoll", mens et tredje bilde viser "Stålegg". Bildene ble tatt 25. januar.

havbris 2.jpg (98000 byte)

"Havbris" x 3. Bjørnar Henningsen har sendt inn tre flotte bilder av "Havbris". Tråleren ble fotografert på sørgående i Tjeldsundet. Her kommer et annet bilde av "Havbris", og det tredje bildet av båten ser du her. Bildene ble tatt 25. januar.

albacore.jpg (75524 byte)

"Albacore", "Bluefin", "Herøyfjord" og "Rav". Igjen er det Aksel Knutsen som har stått bak kamera, og her ser vi noen kveldsbilder fra 18. januar. Til venstre ser vi "Albacore" i Fosnavåg. Et annet bilde av båten ser du her. Der lå også "Bluefin" og "Herøyfjord". Ved Egersund Trål på Mjølstadneset lå "Rav".

olympic prawn.jpg (72431 byte)

"Olympic Prawn". 14 januar kom Aksel Knutsen over reketråleren "Olympic Prawn" fra Fosnavåg som lå ved Mjølstadneset i Herøy der det ble gjort klart til tråling i nord. Seks uker i kalde og tøffe omgivelser venter før mannskapsskifte. Et bilde av arbeid på trålen, ser du her - og et avstandsbilde ser du her. Mer om båt og fiske kan du finne på prawnsofnorway.no

liafjell.jpg (59339 byte)

"Liafjell" og "Havstål". I dag kom det inn et bilde fra Sture Pedersen. Tidligere på dagen (13. januar) fotograferte han "Liafjell" som losset i Bodø (til venstre) og "Havstål" i Bodø havn.

leinebjorn.jpg (136856 byte)

"Leinebjørn" og "Frantsen Junior". Aksel Knutsen har sendt inn bilder av to fiskebåter med last. Til venstre ser vi "Leinebjørn" ved Mjølstadneset. Aksel kom også over "Frantsen Junior" som lå i Fosnavåg. Begge bildene er tatt 11. januar.

ventura.jpg (45982 byte)

"Ventura". Fiskebåten på bildene nedenfor (innsendt av Aksel Knutsen) er identifisert. Svein Magne Sjøen var raskt ute med en epost der han fortalte at båten heter "Ventura". Til venstre ser vi et utsnitt av et av bildene av båten.

mega mammut.jpg (88667 byte)

Stemningsbilder ved Flø. Årets første bilder er kommet inn fra Aksel Knutsen. Han tok en tur til Flø da han så to båter passerte. "Mega Mammut" var etterfulgt av en fiskebåt med fiskerinummer M 34 HØ (?) i nydelig vintervær 2. januar. Et annet bilde ser du her.

 

website counter